Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Un nou tip de avion supersonic comercial va fi lansat peste câţiva ani, după ce companiile Airbus şi Aerion Corporation, care au creat un prototip denumit AS2, au primit o comandă de 20 de astfel de aeronave, informează CNN.

 
 
jet1-as2.jpg?width=400

Cum va arăta primul avion SUPERSONIC privat - FOTO, VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

Avionul supersonic AS2, denumit "fiul lui Concorde", a fost proiectat de compania Aerion Corporation în colaborare cu Airbus şi ar putea intra în faza de teste începând cu anul 2021.

GALERIE FOTO

jet-as2.jpg?height=394&width=700

Deşi costul unui astfel de avion ajunge la 120 de milioane de dolari, firma Flexjet a plasat deja o comandă de 20 de avioane AS2, potrivit unui comunicat al companiei Aerion Corporation, citat de CNN.

jet4-as2.jpg?height=412&width=700

Avionul va putea transporta până la 12 pasageri şi va avea o viteză de Mach 1,5 ( de 1,5 ori viteza sunetului), astfel că distanţa între New York şi Londra va putea fi parcursă în numai patru ore şi jumătate, faţă de şapte ore cum se întâmplă în prezent.

Concorde a fost primul avion supersonic comercial, însă a fost retras în 2003.

http://www.mediafax.ro/economic/cum-va-arata-primul-avion-supersonic-privat-distanta-dintre-new-york-si-londra-parcursa-in-numai-patru-ore-si-jumatate-foto-video-14893434

 

 

 

Prea scumpa jucarie pentru a economisi doar 2 ore si jumatate din zbor peste Atlantic!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nou avion spaţial care ar putea transporta turişti pe orbită, prezentat de compania Virgin Galactic

 

virgin-galactic.jpg?width=605

 

Compania Virgin Galactic a prezentat vineri seară, în Statele Unite, un nou avion care ar putea transporta turişti în spaţiu, la 16 luni după ce un vehicul asemănător s-a prăbuşit în deşertul Mojave din California în cursul unui zbor experimental, informează USA Today

 

Noul avion spaţial - numit Virgin Space Ship Unity (VSS Unity) - va fi supus unor teste intensive la sol şi unui zbor experimental în atmosferă înainte de a ieşi în zona suborbitală a Terrei.

Compania Virgin Galactic, înfiinţată de Richard Branson, care îşi propune să transporte turişti şi cercetători în spaţiul suborbital, nu a anunţat când va lansa aceste curse de scurtă durată.

"Este aproape prea bun pentru a fi adevărat", a declarat Richard Branson la prezentarea avionului spaţial, într-o ceremonie desfăşurată la Baza aerospaţială Mojave, situată la 160 de kilometri nord de oraşul californian Los Angeles.

 

mediafax.ro

 

Imi plac avioanele ...  :plane:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Avionul viitorului în prima sa călătorie în jurul lumii

 

 

bazax-465x215.jpg

 

Solar Impulse 2, avionul solar pilotat de pionierul elveţian Bertrand Piccard, se pregăteşte să aterizeze la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, la finalul primul său zbor în jurul lumii fără utilizarea de combustibil

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Visul american mai aproape ca oricând, ajunge în DOAR 3 ORE din Europa în New York.    Avionul XB-1, poreclit "Baby Boom" va fi de două ori mai rapid decât viteza sunetului, cu 10% mai rapid decat celebrul Concorde și cu 2,6 ori mai rapid decât orice altă aeronavă civilă.

În aeronavă sunt 40 de locuri pentru pasageri iar primul zbor comercial este așteptat să aibă loc în 2023, prețul unei călătorii ajugând la suma de 2.500 lire sterline (2.933 euro) sau $2500 un drum. 

 

http://boomsupersonic.com/

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Noul avion „invizibil“ F-35, scos în lume de Forţele Aeriene ale SUA 
 

 

646x404.jpg

 

"noul avion de luptă F-35, produs de Lockheed Martin, va putea fi văzut la Salonul Aeronautic Internaţional de la Paris, organizat între 19 şi 25 iunie"

 

627x0.jpg

 

adevarul

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

http://player.hu/uploads/2018/04/xplane.gif



For the first time in decades, NASA aeronautics is moving forward with the construction of a piloted X-plane, designed from scratch to fly faster than sound with the latest in quiet supersonic technologies.

 

Un nou supersonic va fi in aer, zboara mai repede decat se propaga vocea dar fara acel zgomot asurzitor .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×