Jump to content
Forum Roportal
The Unknown

Curcanul

Recommended Posts

A fost un documentar despre pasareaa asta la TV sa ne puna la curent cat este de periculoasa si puternica pasarea asta care si zboara, ne si ataca si chiar ne raneste rau de tot daca sintem in drumul lor in sezonul de imperechere mai ales.   S-a stabilit ca nici nu este pasare, noi l-am numit asa ca face oua si prin asta se inmulteste ca defapt este un mic dinozaur sau ceva animal preistoric daca-l privim mai de aproape.   Pot sa presupun ca toate popoarele antice l-au gustat inaintea noastra ca se putea prinde totusi si cu metode mai rudimentare.   A ajuns sa fie crescut in curti si nu pleaca dar nu s-a putut domestica sa fie si bland cu stapanii macar cat vitele sau caii ...oile, doar cat si pisicii nostri, pentru ca primesc hrana, stau!!!   Iar pentru carnea lor asa de slaba se cresc si hraneste un grup mare este un alt avantaj, iar bine condimentat devine si foarte gustoasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesant. Am crezut ca-i vorba despre curcan ca si animal de companie. Intr-un film ceva mai vechi de-al lui Kusturica, " Vremea tiganilor ", era un personaj ce-avea ca prieten un curcan, insa nefericitul animal a ajuns intr-un final tot in oala .

 

Lasand la o parte aprecierile papilo-gustative asupra acestei oratanii, pot spune ca-mi plac curcanii datorita atitudinii lor imperiale in cadrul ograzii. Nu degeaba amerindienii si-au impodobit teasta cu pene de curcan. Ca sa nu dezbat prea mult subiectul, inchei mentionand ca alaturi de gaste, curcanii sunt pasarile mele preferate ( in afara oalei ). In oala, imi place puiul comun, autohton si bine-crescut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×