Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Despre învaţământul românesc

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

"doar 6% dintre elevi știu să scrie perfect romaneste" 

https://www.monden.ro/dezastru-la-evaluarea-nationala-ministrul-educatiei-anunta-ca-doar-6-dintre-elevi-stiu-sa-scrie-perfect-romaneste.html

Cu atat pot deveni mari jurnalisti si oameni publici ca cei de mai sus care se exprima mai rau ca birjarii in mahala si asta da iz la show-ul lor.  Un grup anume de spectatori le urmareste si aplauda, dar ma intreb in alte limbi se descurca mai bine acesti tineri care au trecut prin ciur si sita???   In engleza de exemplu ca-l folosesc mai mult decat romana in ziua de azi.

Practic, un mare numar din acesti tineri vor pleca din ROmania si NIMENI nu le va intreba cat de bine stiu romaneste, pana ei nu se dau de gol la un eveniment unde este ceva de citit sau de vorbit in romaneste pentru un public tot din romani ... si nu vor sti sa lege cuvintele si nu vor gasi cuvinte potrivite ca deja s-au obisnuit cu engleza din america!!!    

Am vazut la un Doctor din romania pe care am incercat sa-l ajut sa primeasca Residency, dar el s-a comportat ca un animal.   Cand doctorul american l-a intrebat sa descrie ce specialitate are din tara de unde provine, i-a raspuns ... Nu stii sa citesti?  scrie acolo pe Diploma  :surrender:  si a facut o mutra ca se uita de sus la el.   Abia am reusit dupa o vreme sa-i explic ca fac munca voluntara nu sint rudele mele potentialii candidati.  

Pana cand vor fi protejati Premierile Pilelor si umiliti alti elevi, scoala va fi doar un loc unde elevii stau o vreme din zi si altceva nimic.   Adunatul de bani pentru profesori cu lista predata cine cat a dat pentru fondul clasei si din astea, duce la analfabetism.   Azi parintii pot avea o mica afacere dar deja se cred Rockefeller cu pile si n-au treaba si asta ajuta la avansarea in mizerie al tineretului, ca ei nu-si dau seama ca maresc lista SCLAVILOR in viitor. 

Un tanar de acolo-mi spunea ca in America si Westul Europei capitalistii "suge" sangele oamenilor prin munca multa si nu se dau nici bonuri de masa!!!   El prefera Romania unde are 4 ore de munca asigurata inca  si trece cumva timpul.   Are un limbaj foarte greu de inteles pentru mine cel putin, desi habar n-are de alta limba, ceva engleza din cantecele lui Michael Jackson!

Mai aveau o fraza celebra tinerii ajuns aici prin casatorie sau altfel despre care credeau ca le aduce mare recunoastere de superioritate si umilienta celui la care se adreseaza!!!

"Mie sa-mi dai 100.000,00 de dolari si-ti arat cum se cheltuie banul" ... ca voi habar n-aveti ce-i o masina bmw sau o vacanta. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

  "doar 6% dintre elevi știu să scrie perfect romaneste" 

 ... iar "Eleva "de la ţară" care a luat 10 la Evaluarea Naţională învăţând de pe telefonul bunicii" este mentionata ca o fiinta din lumea a 3-a fiind "de la ţară" si devine doar o "fată" in text ca este o cantitate neglijabila, ca nu-i pila nimanui.   Stie sa scrie si sa citeasca, are si creier ca nu aveau cum sa-i scada notele cei care corectau hartiile de examinari.   Daca era al cuiva deja aveau titlu cum  sa i se adreseze , dar asa e doar o  "fată".   Am mai observat acest fel de a se exprima in acest ziar, si nici marele POTOP n-o sa scoata din multi aceste naravuri.   Laudat sint doar copiii celebritatilor, ni se mai aduce la cunostinta ca Mario Iorgulescu nu este vinovat desi a ucis, va ramane in Italia intr-o vacanta nesfarsita, in libertate sa se bucure de rezultatele obtinute cu banii lui tac-su.  Iar una care merita, deloc NU este celebrata ca nu conteaza, parca Eba si altele au scoala???   NU, doar parintii au rezolvat sa aibe o diploma si au si job-uri cu cea mai inalta suma ce se poate plati fara sa crepe obrazul cand se uita la colegii de birou.  

Se mai intreaba cineva de ce apar articole de genu' ... "Cum a apărut decalajul dintre România şi Occident.  Cauzele care au făcut ca românii să rămână în urmă???"  

Citeste mai mult: adev.ro/re0hah   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://www.bzi.ro/povestea-elevului-care-a-dat-lovitura-la-evaluarea-nationala-vasile-amariutei-vrea-sa-urmeze-cursurile-liceului-de-informatica-grigore-moisil-din-iasi-4484256  

"La școala din Voinești au fost două note de 10 la Limba Română și o medie de 10, cea a lui Vasile Amăriuței, la Evaluarea Națională.  Atât profesorii și directorul școlii se mândresc cu rezultatele obținute de toți elevii care au susținut examenul de Evaluare Națională."

*Unde se afla acea localitate???  ca-s mai multe in tara cu acelas nume.  E timpul sa legam cainele de un pom!!!  A mentiona si judetul dupa diverse nume cu rezonanta sonora, n-ar strica!!!

Acesti tineri au nevoie de ajutor foarte mult si ar trebui sponsorizati chiar de firmele care activeaza in tara sa poate invata linistit si fara grija, ca nu se stie ce venituri au parintii in acele localitati, imaginez ca nu sint celebritati precum Iogulescu unde cateva milioane nu conteaza.*       

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://playtech.ro/stiri/eliza-iliescu-a-luat-note-mari-la-bacalaureat-2022-media-ei-este-o-mandrie-pentru-mama-sa-exclusiv-531729?utm_source=BZI+Middle&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

*Si aceasta tanara are nevoie de un ajutor sa devina independenta in viata asta, nu numai de critici sa aibe parte!!!

Felicit pe toti care prefera sa invete si sa devina ce vor in loc de pilele din dotarea parintilor cu care obtin diplome si habar n-au decat sa dea din gura, balarii!!!*

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Învățământul românesc e locul de electie unde se aduna psihopatii fascistoizi pe post de educatori. Rezultatul? Tâmpiți, cum a spus Bășăscu, ex presidente....

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

93fa47e7-24d8-496a-bd5c-f21a078c527e?d=t

Dealul pe care au de urcat dupa ce au coborat pe tobogan copiii.    Asta-i cea mai noua descoperire ca mingea se rostogoleste, iar alte obiecte precum casuta de plastic, nu stiu cum va ateriza dar il va impinge jos de aceea este acolo in rand.  Asa facea si Duminca, toate ratustele si balena de plastic cu toti pestii din bazin le-a urcat si 2 camioane de plastic dar si mingi mai mare si unu mai mic.   Pana si el ud din bazin aluneca mai bine decat uscat  :o:    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Drumul pavat cu șpăgi către un liceu de top

Ministrul Câmpeanu a anunțat ieri într-o conferință de presă că începând cu anul școlar viitor colegiile naționale își vor putea organiza propriile examene de admitere.

Iată declarația ministrului: „Mă adresez acelor elevi care vor începe în septembrie clasa a VII-a. Ei vor avea o șansă în plus, aceea de susținere a examenului de admitere într-un liceu. Este vorba despre dreptul care se acordă prin această lege colegiilor naționale – urmează să redefinim condițiile necesare dobândirii titulaturii de colegiu național – vor avea ocazia să susțină un examen de admitere în liceu: Liceele care au demonstrat și vor demonstra calitatea educației vor avea dreptul să-și organizeze propriile examene de admitere în liceu pentru ocuparea 90% din numărul de locuri, 10% vor rămâne pentru a fi ocupate prin procesul normal de distribuire”.

Să analizăm declarația. În primul rând nu este absolut nicio șansă pentru elevii care vor începe acum clasa a VII-a de a susține un examen de admitere în liceu. Este neșansa de a fii obligat să intri încă din clasa a VII-a în industria meditațiilor și de a face pregătire cu profesori din colegiile respective. Liceele care au demonstrat și vor demonstra calitatea educației se bazează pe elevi motivați atent selectați și pe eforturile părinților.

Acum mulți ani am întâlnit un profesor excepțional, Arie Matache Grunberg. Îmi povestea odată cum, bucuros că a luat notă maximă la examenul de titularizare, s-a dus să-i împărtășească vestea uneia dintre profesoarele pe care le respecta în mod deosebit. Firește, ea s-a bucurat de succesul discipolului ei preferat, însă i-a spus foarte clar: Arie, înțeleg că ai ales să predai la Liceul Lazăr. Dar eu te trimit în clipa asta să iei niște ore fix în Ferentari. Cu elevii de la Lazăr face oricine performanță. Tu te vei forma ca profesor și-ți vei da măsura cu elevii din Ferentari. Îmi povestea că a rămas puțin șocat, dar chiar așa a făcut. Și că și-a dat apoi seama câtă dreptate avea profesoara lui. Acolo și-a dat seama cât de greu e să faci educație când nu ai susținerea familiei și când ești lăsat singur în fața unor situații pe care nu le poți gestiona. Și pe care școala nu le poate gestiona.

Nu mă credeți? Faceți următorul experiment mental: mutăm mâine toți profesorii de la liceul Sava undeva în Ferentari. Credeți că vor mai avea aceleași rezultate la olimpiade și concursuri școlare?

Ce face diferența în educație? Cu siguranță un factor determinant sunt familiile elevilor.

Aceste familii vor fi acum puse într-o competiție nebunească pentru a-și plasa copiii la licee de top. Aș înțelege examenul de admitere dacă subiectele ar fi exact aceleași peste tot. Dacă însă subiectele vor fi realizate de profesorii din școală, poarta către abuz e deschisă foarte larg. Oamenii nu sunt buni sau răi de la natură. N-a scris „șpăgar” pe capul niciunul bebeluș când a fost adus de la maternitate. Dar un sistem care va permite profesorilor din liceele de prestigiu să își selecteze clientela va genera condițiile optime pentru ca profesorii care redactează subiectele să se transforme în niște monștri. Uite, ar putea chiar să facă pregătire cu 100 de euro ședința cu câte șapte copii odată, să dea fix tipul de subiecte pe care le-au lucrat la pregătire ca să se asigure că doar cine a avut suficiente parale să plătească meditațiile are vreo șansă. De ce nu, în fond? Ar putea să facă un sistem de licitație cu strigare: cine oferă mai mult pentru meditații.

Mai mult, e clar că trebuie să alegi liceul din clasa a VII-a, dacă nu chiar mai devreme. Apoi trebuie să te umilești la ușa profesorilor care predau în liceul „care a dovedit” calitatea educației și să cotizezi sume halucinante pentru a te asigura că măcar cunoști tipul de subiecte de la examenul de admitere. Dacă ai însă neșansa ca fix în ziua respectivă copilul să aibă un moment prost, adio. Bani, efort, stres și maxima umilință de a depinde de o mână de profesori care au dreptul de a decide destinul copilului tău – totul dus pe apa sâmbetei. Ce se va întâmpla cu elevii care nu vor promova aceste examene? Pentru că totul se va juca pe o singură carte.

Eu aș avea câteva propuneri. Cred că profesorii care se dau de ceasul morții că vor să-și selecteze clientela să facă bine să se ducă la licee cu elevi proveniți din familii mai puțin privilegiate. Da, vreau să văd că profesorii de la Sava sau Lazăr din capitală fac performanță în Rahova! Și atunci îi cred pe cuvânt că e meritul lor și că performanța li se datorează în exclusivitate.

Dacă profesorii care vor să-și selecteze elevii țin morțiș să dea ei examene de admitere, de ce nu propun un sistem de evaluare onest și transparent pentru toată lumea. Dacă îi nemulțumește actualul sistem, de ce nu sunt cooptați pentru a-l schimba în așa fel încât să avem o evaluare îmbunătățită pentru toată lumea? Sau, dacă ținem morțiș la examenul de admitere, măcar să existe aceleași subiecte peste tot, nu? Păi cum altfel o să aibă șansa un elev care nu s-a pregătit cu profesori din respectivul liceu să obțină un loc la un liceu de top?

O altă propunere ar fi să-i întrebăm franc. Dragi profesori care doriți să vă selectați personal clientela de parcă ar fi liceul dumneavoastră personal, nu o instituție publică de învățământ: ce testați? Performanțele elevului sau grosimea portofelului părintelui? Și, mă rog, ați avut curiozitatea să faceți o statistică pentru a vedea câți elevi din medii mai puțin privilegiate ați avut? Câți elevi care nu au familionul cu portofelul gros în spate v-au trecut pragul și au performat? Și, de fapt, ce doriți: șpagă sau calitate? Nu sunteți capabili să faceți performanță cu niște elevi care oricum intră cu medii astronomice la liceele unde predați? Păi poate ar trebui să vă uitați în oglindă mai lung, nu?

E drept proiectul de lege prevede că „Desfășurarea concursului de admitere se va finaliza cu cel puțin 3 săptămâni înainte de prima probă a evaluării naționale. Probele scrise trebuie să respecte programa școlară. În elaborarea subiectelor sau organizarea concursului de admitere nu pot fi implicate persoane care au rude până la gradul al III-lea sau afini sau cadre didactice care desfășoară meditații cu elevii, care finalizează clasa a VIII-a la momentul derulării concursului.”

Cum și cine verifică aceste situații? Ce se întâmplă dacă ele sunt descoperite? Unde se fac reclamațiile? Care sunt consecințele? Dar, cel mai important: de ce deschidem ușa către abuz când știm că nu avem un stat puternic și funcțional? În fond, e infinit mai simplu sa previi decât să combați.

sursa

https://www.romaniacurata.ro/drumul-pavat-cu-spagi-catre-un-liceu-de-top/

Editat de Enki
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Omul asta nu are limite. Nu stiu cine si ce ii datoreaza, sau cu ce ii are la mana pe politicieni de este in continuare in functie, dupa ce absolut fiecare decizie pe care a luat-o de pe scaunul de ministru al educatiei a fost un dezastru. Omul asta va ingropa efectiv invatamantul, il va arunca in haos total.

Daca generatia contemporana mie, care a facut scoala cat de cat, s-a dovedit a esua cand vine vorba de stiinta, si ii vad pe toti adepti ai diverselor bazaconii precum astrologie, homeopatie, NMG, cristaloterapie si altele, va dati seama in 20-30 de ani ce va fi, cu oameni iesiti dintr-un sistem de invatamant facut pulbere?

 

Editat de Enki
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Elevii nu vor mai primi note la Sport, Muzică sau Desen  :smartass:   Anunțul ministrului Educației.

*Pe vremea mea mai era so Ora de Lucru de Mana unde ne invata sa crosetam, tricotam si sa tragem la masina tivuri, Ora de Gospodarie unde ne invata cum sa preparam Salata de Boeuf, Maioneza, Sendviciuri pentru primit musafiri, sarmale , etc.    La toate astea primeau nota 10 pilele fara problema ca se apropie de medie mai mare doar ca au adus la aceste ore ceva material, de exemplu: - 2 kg de carne de vita fiarta din care a preparat "profesoara" care a fost servitoare la Bucuresti dar stia romaneste si a fost angajata in scoala si se considera profa!!! 

Mai era si Ora de Dirigentie!!!  unde o alta profa ne plictisea cu cerintele ei pentru cum sa fim pregatiti sa-i punem intrebari, desigur tot pilele erau in forma mereu.

Deci 6 ore era timp pierdut plus separat de muzica aveam si Cor cu scoala, nu numai pe clasa, unde primeai nota dupa cum erai imbracata la festivitati.   Parca stiau sa cante 2% din scoala???   Abia scartaiau.  Mai aveam si grupul de dans, era sa uit, ca la serbarile scolare trebuia sa producem spectacol. 

Nu stiu cum va fi primit de parinti schimbarea asta, le convine sau nu cu calificative.

https://evz.ro/elevii-nu-vor-mai-primi-note-la-sport-muzica-sau-desen-anuntul-ministrului-educatiei.html

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

in sfarsit, se vorbeste despre petitia aia pentru demiterea ministrului educatiei.

Marș afară de la minister odata!

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×