Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Despre învaţământul românesc

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Se pare ca e definitiva cretinatatea asta.

Din cauza tampitului de cimpeanu trebuie sa imi decalez vacanta la greci.

 

Acum 23 ore, Enki a spus:

Sper sa fie si de data asta ca pana acum: arunca o tampenie in spatiul public dupa care o retrage, se razgandeste.

Anul trecut pe 2 iulie se incepea completarea optiunilor pentru licee, iar pe 10 iulie deja era afisata repartizarea computerizata, deci 8 zile a durat tot cu verificarea si confirmarea si introducerea in sistem a optiunilor elevilor pana la momentul final al repartizarii. Anul asta de pe 13 pana pe 24???? S-au puturosit intre timp? Sunt anul asta muuult mai multi elevi in clasa a 8-a, de e nevoie de atata timp? Adica anul trecut de ce s-a rezolvat totul in doar 8 zile?

FMM CIMPEANU.

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 8 ore, The Unknown a spus:

Educația a ajuns codașa PNRR. Guvernul a tăiat 700 de milioane de euro din bugetul propus inițial – Evenimentul Zilei (evz.ro)

Mda, o suma uriasa va fi alocat pentru ameliorarea educatiei sau doar al sistemului din care bani nu vor vedea multi nimic, mai ales unde ar fi cel mai necesar.

 

 

Da. Se vor dota laboratoare, se vor imbunatati campusurile si se va digitaliza invatamantul universitar.

Pe langa asta, se va finanta un program pentru combaterea abandonului scolar - de aici se vor sifona fondurile. O institutie fantoma  va primi acesti bani ca sa lăbărească un plan in urma căruia nu va beneficia nimeni, niciun elev si care nu va avea niciun efect pe teren.

Editat de Enki
  • Like 2
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Topul celor mai bune orașe în care să studiezi: de ce România nu e menționată cu nimic (playtech.ro)   

Cum arată clasamentul:

  1. Londra
  2. München
  3. Seul
  4. Tokyo
  5. Berlin
  6. Melbourne
  7. Zurich
  8. Sydney
  9. Boston
  10. Montreal

Pe de altă parte, 10 orașe din Europa Centrală și de Est (și Rusia) apar în clasamentul celor mai bune orașe pentru studenți:

  1. Moscova (poz. 25)
  2. Praga (poz. 45)
  3. Budapesta (poz. 58)
  4. Varșovia (poz. 60)
  5. Sankt Petersburg (poz. 72)Brno (poz. 77)
  6. Tomsk (poz. 85)
  7. Cracovia (poz. 101)
  8. Vilnius (poz. 102)
  9. Novosibirsk (poz. 107)

Pe vremuri era si Romania pe lista insa nu mai face fata pe plan mondial sau european de o vreme ca nu se dezvolta in nimic decat de luat mita.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum se schimbă școala din toamnă. Noi reguli pentru elevi. Ce trebuie să știe părinții – Evenimentul Zilei (evz.ro)

Cred ca sint binevenite, n-am idee cum se gandesc majoritatea parintilor.   Aici se protesteaza pentru orice schimbare daca nu are pilda in Biblie despre caz si alte bazaconii, doar in scolile de Stat ca in cele private se spune regula in prima zi si nu se schimba nimic.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://www.stiridirecte.ro/materii-noi-in-scolile-din-romania-ce-ii-asteapta-pe-elevi-de-la-anul-88733

"Începând de la anul, elevii din România ar putea avea materii noi. Programa școlară va fi îmbogățită cu noi discipline. Este vorba despre Educație Juridică și Educație Antreprenorială. În urmă cu câteva săptămâni anunțam că elevii vor studia în școli Educația Financiară, și iată acum că autoritățile au mai propus două noi discipline.   :smartass:   Dacă președintele Johannis va promulga acest proiect, noile discipline vor fi introduse în programa școlară începând cu anul școlar viitor."

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si... copiii mei vor incepe scoala cu prezenta fizica, la ei in liceu este un procent foarte mare din personal si profesori vaccinat, cu muuult peste cei 60% minim necesar. De asemenea, la fi-miu in clasa cel putin, unde stiu, cam o treime din elevi sunt vaccinati cu ambele doze.

Editat de Enki
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum dracu e Cimpeanu asta asa de bine insurubat la ministerul educatiei? E pus de Iohannis acolo, dupa ce dupa un periplu prin alde si prin proromania, a poposit si la liberali.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Imbecili mai mari decat astia care sunt la ministerul educatiei nu cred ca exista.

Dupa ce au cumparat o tona de teste de saliva, care au o acuratete de rahat, de la firma unui chiloțar si de la cea a celui mai celebru interlop din romania, s-au gandit ei, ca fiindca nu exista asistente medicale in scoli, si nici profesorii nu pot pierde vremea cu asa ceva (ceea ce mi se pare corect), sa le dea acasa copiilor, si parintii sa le faca testele. Pana aici, ok. Dar, o minte luminata din minister a dispus ca parintii sa ridice testele de la scoala pe semnatura, in ziua de vineri, si apoi in zilele de luni si joi tot parintii sa le duca fizic testele efectuate, la scoala. Care scoli evident nu au containere pentru astfel de materiale biologice, asta e alta poveste. Dar, cum s-au gandit ei sa cheme si cate 1600 de parinti, in aceeasi zi, la scoala? Cum s-au gandit ei ca toti parintii aia pot merge la scoala de 3 ori pe saptamana, probabil stand si la coada acolo pentru primire-predare teste? Cum dracu?!?

La ai mei la liceu nu se va proceda asa, se vor transmite prin platforma online doar rezultatele testelor pozitive. La liceul unde sunt prietenii alor mei, se vor transmite TOATE rezultatele prin platforma online. Dar va dati seama in cate scoli se va proceda precum a dispus ministerul? Ce buluceala va iesi acolo?

Cine dracu ii pune pe astia in fruntea ministerului, in fruntea tarii?

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 3 ore, Enki a spus:

 ... parintii sa ridice testele de la scoala pe semnatura, in ziua de vineri, si apoi in zilele de luni si joi tot parintii sa le duca fizic testele efectuate, la scoala. Care scoli evident nu au containere pentru astfel de materiale biologice, asta e alta poveste. Dar, cum s-au gandit ei sa cheme si cate 1600 de parinti, in aceeasi zi, la scoala? 

Nu dai un fraque pe ce spun cei de la scoala, mergi la sectorul de unde apartii si le faci testul din sange ca saliva se strica repede!!!   Am patit si eu in 2020 cu testul genetic din saliva si pana sa ajunga la San Francisco unde se analizeaza, era stricat.   M-au chemat sa dau sange care a dat rezultate foarte bune, s-au bucurat si copiii ca pot trai linistit ca nu le-am transmis nici o boala incurabila ca n-am nici eu nimic serios, nici o celula rupta sau sparta, desfigurata, umflata sau prea saturata de ceva otrava.    Se cauta si de cancer, de boli mentale si tot ce-i mai rau pe lista asta.   Zeama de varza ne se vedea dar reflecta rezultatul final.     

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din fericire nu e vorba de teste genetice:o:. Sunt testele covid pe care le vor face de doua ori pe saptamana copiii pentru scoala. Ceea ce nu e o idee rea, sa testezi, doar ca testele de saliva au o marja foarte mare de eroare, deci mare brânză nu vor depista.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×