Sari la conținut
Forum Roportal
Hezekiah

ASE finante banci

Postări Recomandate

Bun,deci:

In primul rand vreau sa-mi cer scuze pentru nenumaratele posturi.

In al doilea rand, merita sa faci ASE finante banci daca tot sunt asa multi studenti care au terminat si sunt someri, sau uni care au ajuns si mai rau.

Cu marketingul cum e, are rost sa faci aceasta facultate sau le faci degeaba ca multe alte facultati in Romania.

In al treilea rand vreau sa stiu totul despre facultatea de medicina dentara. Cum e la admitere? Daca intri cum e pe parcursul celor 6 ani? Cate materii legate de biologie sunt si de fizica si chimie?

Multumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ideea ca te baga un angajator in seama numai pentru ca ai studii, e cam rasuflata si nerealista.

chiar daca mediul de afaceri e  destul de viciat, tipii de la personal se uita bine la tine si pot afla mai multe lucruri despre tine decât crezi tu ca-i posibil.

 

ia-o ca pe un mic pont, daca vrei:

 

la cât de nehotarât esti ce faculate vrei sa urmezi (esti la uman, vrei la finante, dupa care te guduri pe la marketing si in final ajungi la dinti),

vei avea si-n viitor dificultati, daca nu ramâi putin consecvent cu tine însuti.

daca  te gândesti deja la somaj, n-o sa faci prea multi purici. 

somer poti fi oricând pe piata muncii (indiferent de studii), asta trebuie sa iei întotdeauna in calcul, fara sa te obsedeze.

era când cineva avea un job toata viata la o singura firma e de multa vreme apusa.

daca alergi numai dupa bani, s-ar putea sa te-mpiedici si sa te usture rau într-o zi.

încearca sa descoperi ce-ti place, ce te pasioneaza mai mult, la ce te-ai pricepe mai bine, apoi alege.

în felul asta, sunt convins ca si tipii de la personal vor remarca asta si vei avea parte de micul (sau marele) tau succes profesional.

 

parerea mea e ca,

daca nu-ti plac cifrele, n-ai ce cauta la finante-contabilitate,

daca nu-ti place bilogia/anatomia, n-ai ce cauta la dinti,

iar pentru marketing (vezi ca si acolo sunt cifre si formule multe!) îti trebuie  multa creativitate, nu e destul sa tocesti toate descoperirile americanilor in domeniu (care sunt si extrem de plictisitoare, daca nu esti interesat de ele).

 

your choice

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc foarte mult pentru raspuns! Da sunt foarte nehotarat, nu prea stiu ce imi place, am facut clasa a9a la profil filologic, acum sunt la mate-info nu stiu ce caut aici, la inceput am crezut ca o sa imi placa, dar acum o urasc...De aceea vreau sa ma transfer iar...Marea problema e ca nu stiu ce imi place, ai nu stiu ce sa fac.... Sunt varza, ma stresez tot timpu ca ce voi face mai departe...Ce ar trebuii sa fac?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salutare. Vad ca tu ai tintit fix ce nu trebuia, mai exact "daca fac facultatea aia, ce salariu voi putea obtine dupa absolvire?". Nu pui problema deloc asa cum trebuie. Cred ca ar trebui prima data sa te pricepi destul de bine la ceea ce faci pentru a emite pretentii financiare de 25 de mil sau alta suma. Faptul ca ai terminat facultatea x nu iti garanteaza leafa lunara de y. Nu iti poate da cineva bani doar pentru ca ai absolvit o facultate.

Ar trebui sa faci ceva 

 

- ce are legatura cu pasiunea ta

- sa te pricepi la lucrul respectiv

- sa aduci plus valoare

Apoi ceri o leafa pe masura.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspuns@ Adevarul e ca poti avea o pasiune si sa investesti in aceea pasiune scoala bani si nervi pentru a putea candva sa cultivi ceva. Sunt multi care investesc in oadiuni si nu ajung bine, un prieten de al meu a terminat dreptul, il pasiona, a invatat foarte foarte mult si totusi nu a reusit.

Ai spus bine ca nu fac bine cu "ce salari iau dupa facultate" cred ca toti ne indreptam si punem accent pe banii, majoritatea oamenilor cauta banii sperand ca vor fi fericiti, cu toate ca banii nu aduc fericirea.

Adevarul e ca sunt foarte dezamagit, am fost in clasa a 9-a la filologie,la un liceu foarte bun(Top 5 al liceelor din Romania) si am terminat foarte bine, cu toate ca eu vroiam la stiinte. Am vrut sa merg de pe clasa 10-a la stiinte, dar parintii tot m-au batut la cap si am ajuns la mate-info intensiv info. Am avut un prof de desen pe 5-8, de atunci uram matematica datorita profesorului,pe a 9a am mai facut ceva dar putin tinand cont ca eram profil filologic. Si acum mor, am un prof de mate foarte arogant, nici nu ma baga in seama (imi zice ala de la uman). Deci acum urasc matematica mai mult ca orice, la info sunt cam paralel, profa tot spune sa recuperez, de unde ca nu am de la cine, iar de oe net nu inteleg mai nimic. Mi-as fi dorit sa intru la stiinte, asta a am vrut din prima pentru ca eu adoram chimia, pur si simplu ma fascina, iar biologia nu era problema. Tinand cont ca pe a 9-a nam prea facut chimie, profa preda ok dar trebuia sa strige dupa ceilalti sa invete formulele chimice de pea 7-a si de asta nu prea am facut nimic, la bio puteai sa dormi la ora, profa nu prea preda. Acum am ramas in urma. Vreau sa recuperez.

Si m-am decis vreau sa merg la stiinte. Chiar daca va trebuii sa trag foarte mult, voi trage.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×