Jump to content
Forum Roportal
Highly SP

Eseu: Cum să ai o părere bună despre tine dacă eşti hipersensibil(ă) fizic şi emoţional...

Rate this topic

Recommended Posts

Bine aţi venit la pagina de download a eseului meu,

Cum să ai o părere bună despre tine dacă eşti hipersensibil(ă) fizic şi emoţional. Respectă-te dacă esti retras(ă), sensibil(ă) la stimulaţie, reacţionezi repede emoţional

   Acest text este creat prin efort voluntar şi destinat unei audienţe generale.El se referă la cei mai sensibili, emoţionali şi în multe feluri, fragili ai condiţiei umane.Literatura, filozofia şi chiar psihologia populară au avut intuiţia existenţei acestui subset de oameni de secole. Hiperensibilii sunt printre cei mai grijulii şi compatimitori oameni. Ei sunt prin caracter orientaţi spre empatie şi au capacitatea de a primi cu uşurinţă perspectiva celorlalţi. Aceştia intuiesc nevoile fizice şi emoţionale ale altora.Preocupările lor gravitează spre contribuţia la condiţia umană, căutând să îi ajute pe dezavantajaţi cu noi unelte,să ofere sprijin emoţional celor în dificultate sau să ia in calcul starea mediului de care depindem. Deseori duc vieţi în care respectul pentru valorile umane ocupă un loc central Ei sunt artiştii, activiştii, istoricii, teologii, profesorii.Printre cei hipersensibili şi celebri sunt oameni ca Mahatma Ghandi, Mozart, Eminescu, Einstein,Martha Graham,Eleanor Rossevelt,Abraham Lincoln, Marcel Proust,Viktor Frankl.
   Cercetările asupra sensibilităţii crescute ne spun acum că hipersensibilii tind sa fie între 15-20 la sută indivizi de ambele sexe din populaţie.Aceşti oameni moştenesc un sistem nervos hiper-senzitiv.Din acest motiv ei simt emoţii mai puternic şi mai mult timp.Ei se ţin deoparte de certuri,conflicte,confruntări, fiind afectaţi mult de emoţiile şi dispoziţiile celorlalţi.Aceştia sunt în mod natural precauţi la locul/situaţia în care se află şi atenţi la subtilităţile acestora.
   De asemnea, fizic, hipersensibilii preferă nivele mai reduse de stimulaţie decât majoritatea oamenilor, fiind epuizaţi şi simţind uzură mai repede în mediile cu zgomote repetitive, lumini puternice, căldură, frig sau umezeală. Mulţi dintre ei au un fel de a fi retras, încercând să reducă din suprastimularea din viaţa lor.Asta este de multe ori în antiteză cu ce se caută sau se preţuieşte în mediile suprastimulante şi bazate pe competiţie din prezent, ca anturajul, şcolile, locurile de muncă.
   În societatea noastră, cei sensibili au dificultăţi în a prospera şi a menţine un standard de viaţă sănătos. Ei tind să fie marginalizaţi socioeconomic, datorită orientării lor non-competitive şi inadaptării la mentalităţile de auto-prezervare care se ajunge într-o poziţie materială bună.
Stilul lor de gandire şi comportament e descurajat de normele şi obiceiurile culturale actuale, întărite de emisiuni, filme, cărţi, reviste, reprezentări sociale, rămânând puţine medii în care sinele lor autentic este onorat.

P.S : Acesta este un update cu conţinut nou şi relevant la ultima versiune postată pe forum.Sper să vă fie cu adevărat de folos!Link de download mai jos!

Eseu Hipersensibili, update 27 septembrie 2015.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

:salut:

 

Ma mir ca de la atitea probleme n-am devenit data statistica la topicul de fata, dar asta pentru ca port pantofi cu talpa groasa si nu aluneca spre sud cu usurinta  :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intr-o lume moderna, solutia rapida si social acceptata, de a-ti oferi incredere in sine si respectul celor din jur, e sa detii.


Da, punctul meu de vedere este strict materialist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×