Sari la conținut
Forum Roportal
s_s_s

Cum sa scap de furnici?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Eu am scăpat de ele..dar am pus preventiv si lavanda in fiecare camera. Da un miros asa placut. Imi place :Cheer:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Păianjeni

 

Păianjenii mănâncă circa 400 - 800 de milioane de tone de insecte pe an, egalând și chiar depășind cantitatea de carne și pește consumată de oameni, respectiv 400 de milioane de tone pe an, conform unui studiu publicat marți prin care cercetătorii au dorit să sublinieze importanța rolului pe care aceste carnivore cu opt picioare îl au în menținerea sub control a insectelor dăunătoare.

 

 

realitatea

 

Consider o metoda curata de a scapa de insecte neplacute, ca de paianjeni se scapa repede!!! 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu o sa incerc sa plantez in gradina ca am furnici pe terasa, chiar in fatza terasei o sa plantez doua tufisuri in week end.

 

 

 

Ai plantat? Eu de cand am levantica in gradina, nu am mai avut nicio furnica. Nici anul trecut si nici anul asta, ba chiar am de gand sa mai plantez niste tufe, miroase demential. Plus ca toamna o usuc si fac saculete pe care le bag in dulapul cu prosoape si lenjerii de pat, miros tot timpul a primavara. Am saculete si in bai, toti care merg la toaleta cand vin in vizita ma intreaba ce produse de curatenie folosesc, ca miros foarte frumos. :)

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am in niste ghivece mari sa fie aproape de sursa de furnici insa ... mi-au spus gradinari locali ca aici sint indistructibili furnicii sau alte insecte si au dreptate.   Acum o sa cumpar in ghivece mici sa fie exact langa crapaturile de pamant de unde ies ...  insa cresc repede aceste plante la caldura locala ... citricele cresc foarte incet sau alti pomi fructiferi.    Zilnic stropesc pe prispa, pe usa si pe perete la 1 metru distanta ceva fara miros pentru om sau animale de casa si mai agatam si banda lipicioasa pentru muste ca se umple asa de repede cu tot feluri de zburatoare dar si furnici care urca pe perete si coboara din tavan ...

 

Desenele animate mereu au scos in evidenta prezenta termitelor in State!!!  Acum casele noi sint construite din materiale special tratate contra termitelor iar cele vechi se distrug daca n-au fost mentinute la codul de constructie la un moment dat.   Nu se mai poate vinde o casa veche din lemn construit inainte de o data fixat de Primarie, se darima imediat cum mor stapanii sa mai dispara din cauzele distrugatoare de lemn.  

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe moment folosesc Bicarbonat de Sodiu, am observat ca pe caldura extrema vor sa intre in casa.  Am pus peste tot si s-a oprit circulatia!!!   La noapte las pe langa chiuveta si in jurul robinetelor de apa imprastiat Bicarbonat, mai demult a vazut o cunostinta si comenta foarte negativ ca ea n-ar suferi asa ceva sa vada, nici pe geamuri sau la intrare unde la mine se vede praful alb.   Am la vedere si Foi de Dafin in fiecare incapere in containere frumoase in amestec cu Lavanda si alte plante aromatice contra micilor zburatori.   Ma chinui cu un tantar de 3 zile si nu-l pot prinde. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Soldier army ants protecting the workers which are wandering on a self-made ant street.

Invazie de furnici in casele din Ungaria, iar distrugerea lor costa o avere, in cazul cand ies din structura casei, ei deja locuiesc in casa ocupata si de noi.   Dimineata dau telefon vecinului cu controlul de soricei sa prepare ceva si contra furnici sa ne aparam din timp decat mai tarziu ca n-am chef sa ma mut undeva cu totul pana se lucreaza pe casa.   Prin 1995 era mare invazie de furnici pe la noi cauzat de cutremurele din California cu ceva timp mai devreme, dar pana au ajuns in Phoenix a luat timp.   Am avut si Scorpion, traversa living-ul, fiul l-a observat ca avea coada aia specifica dar eu l-am prins, intr-un borcan, usor, fara risc, nu demult am fost instruiti cum sa actionam daca le vedem.   De atunci nimic n-a mai trecut pe aici.  Nu s-a putut identifica de unde a sosit, de pe muntii din apropiere sau din California.   Insa o familie avea de parasit casa ca Asigurarea avea de curatat si distrus insectele de sub casa ca era o mare colonie si nu se folosesc otravuri cu oameni in spatiu.    Si dupa ploi multe si potopuri apar toto feluri de insecte sa cint aduse la suprafata ouale lor inainte de termeni.

https://www.penzcentrum.hu/otthon/20220720/tombol-a-hangyainvazio-a-magyar-otthonokban-millios-kart-is-okozhatnak-egy-vagyon-az-irtas-1127115

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×