Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

30 decembrie, Sfântul Andrei, ocrotitorul României. Sub nici o formă nu aveți voie să faceți aceste lucruri

As vrea sa fac carnati, am mai facut de cateva ori in viata mea dar n-am masina de umplut, omul care ne-a imprumutat ultima oara, mie si unei prietene, s-a mutat inapoi in Romania la pensionare.    Am inceput si eu cu usturoiul, in loc sa fi cumparat echipamentul intr-o casa unde totul s-a vandut acum 2 ani ca s-au mutat si ei undeva la spatiu mai redus.   

Maine voi incerca sa corup macelarul, el are de toate ca se face si in alimentara locala niste carnati italienesti pentru altii, mie nu-mi plac ingredientele lor. 

N-am la cine sa apelez ca pocitii se ocupa de asta ca si ungurii dar toti din porc lucreaza si vor sa-si vanda marfa.  Merg la vanat mistreti si altele sa fie mai exotic produsul finit.         

Omul azi tot voia sa stie unde se vand Bratwurst din carne de vitel ... in Germania sau Elvetia, aici cumpara ce gaseste in magazinul Neamtului, daca vrea.  Asa si-a adus aminte ca eu mai faceam candva si cat de buni erau.   Totusi voi face un Hamburger mai usturoiat, condimentat si comand chifle la un brutar european, va fi aproape de pofta noastra.  

Cat ne pot chinui Sarbatorile cu amintirile din trecut!!!  

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Olga, pe net sigur este țeavă cu adaptor pentru mașină de tocat carne. La cati cârnați  faci tu nici nu îți trebuie altceva mai mare sau mai sofisticat. Cred ca trebuie sa știi doar măsură mașinii tale. Sper ca ai una manuala din cea cum găsești pe toate gardurile. 

Îți cumpăr eu și îți trimit numai sa zici măsură mașinii de tocat carne. 

Înțelegi ce zic? 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

:o:  Apreciez foarte mult ajutorul, insa n-am masina de tocat carne, mi-a trimis sora mea prin cineva ca ar fi costat scump atunci pachetul, dar am trimis inapoi ca eu ma descurc aici cu macelarii.   Se macina carne orice cantitate gratuit odata ce se cumpara in magazin.  Se vede clar si masina de umplut carnati in raionul de carne ca se face in prezenta clientului care da comanda.    Eu sa cumpar intestine la Costco, unde este cel mai sigur, curat si garantat, m-ar costa cam 100 de dolari pachetul cel putin dar s-au scumpit ca sint foarte multi metri acolo.   De asta nu este rentabil pentru mine singura sa ma ocup de asa ceva, oricine face, vrea sa cumpar marfa lui, ei nu inteleg ca eu nu vreau cu porc nimic.  

Am la aparatura electrica dar nu pentru ce mi-ar trebui si nu mai cumpar nimic in plus ca deja nici in debara n-am unde sa mai pun nimic.   Fiul nu se ocupa de asta, asa ca raman la traditionalul hamburger si cartofi prajiti.       

O masina de tocat carne si de umplut costa mult peste 500 de dolari, dar nu se vinde fara o asigurare care costa foarte mult in caz ca se strica.  Eu nu pot sa inghet bani in orice inventie! 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 14 ore, Rodica` a spus:

Olga, pe net sigur este țeavă cu adaptor pentru mașină de tocat carne.    Îți cumpăr eu și îți trimit numai sa zici măsură mașinii de tocat carne.  Înțelegi ce zic? 

Mi-am adus aminte de un eveniment destul de neplacut cu zeci de ani in urma.   Fii-mea era in clasa a 10-a parca la liceu si intr-o zi ma trezesc ca sint "servita" cu o invitatie la Sediul FBI ca o scrisoare suspicioasa a fost gasit de Posta locala si este in custodia agentiei.   Ajung acolo, e pe numele ei de la un baiat tot din liceu care s-a dus in vacanta nu stiu unde si i-a trimis un trandafir presat in semn ca o iubeste!!!  Nu avea curaj sa-i vorbeasca de lucruri din astea ca el era mai invarsta, iar ea nu era deloc pe faza asta.   

Ma suceau ca de la cine este asteptat ... ceva in plic .... idioti cu toti, m-au enervat degeaba ca nu stiam ce vor.  Credeam ca e vorba de tradus ceva ca-mi scriau in mai multe limbi scrisori rudele si cunostintele.   Nici numele individului nu stiam cine este si nu voiau sa desfaca amaratul de plic, le-am zis sa se ingroape cu ea ca nu stiu ce vor sa lipeasca pe mine.   Ca ei se gandesc ca sint droguri DA, iar cei care vand pe miliarde pe aia nu le vedeau doar plicul naiv cu 2 vorbe de dragoste.   Voiau caz de mare rasunet ca au depistat ceva.  Le-am lasat plicul si am plecat.   A doua zi era in cutia postala.   Atunci inca nu era INTER-NET.   

Imagineaza daca-mi trimiti o teava ... este considerat parte dintr-o arma, deloc nu la carnati se gandesc ca nu sint programati decat la ce le doare.   :surrender:       

In loc de teava, prefer INTEGRAME :meeting: dar nu mai stiu nici cum se comporta posta ca s-au intrerupt de la Covid dar au si schimbat continutul plicului in ROMANIA la Bucuresti cand sora mea-mi trimitea, mi-au bagat niste reclame din ziare si au scos vreo 5-6 Integrame pentru care a platit sora mea.   Nu mai vreau nimic.   

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

sirop-de-usturoi-300x199.jpg 

"Un remediu foarte natural numit „siropul de usturoi” este chiar de 10 ori mai puternic decât penicilina în sine."

*Ma voi juca dimineata cu acest miracol, prepar macar pentru o luna ca nu strica putina curatenie in toate partile sin corp.

Mancam foarte mult usturoi si ceapa dar asa cu miere si otet inca n-am gustat, dupa acest amestec/sirop a sa beau cafea.

Am in casa toate ingredientele, voi pune mai multe decat indicat dupa care voi rontai radacina de Ginger si Bitter Melon.* 

https://www.doctorulzilei.ro/acest-sirop-de-usturoi-este-de-10-ori-mai-puternic-decat-penicilina-reteta-siropului-miraculos-care-scade-tensiunea-arteriala-colesterolul-si-este-util-impotriva-gutei-artritei-si-durerilor-artic/

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pana sa prepar din asta, la OMU' i-a spus cineva si el isi toaca usturoi si-l mananca cu miere.   Dimineata, cand ajung in bucatarie, mor de duhoarea de usturoi de-mi vine rau si el nici macar geamul nu deschide ca nu simte nimic!!!  Imi place usturoiul, dar nu asa pe stomacul gol.   Las aceste sfaturi la altii ca nu vreau sa incep ziua cu stare de rau.

Zilele trecute iar am curatat 50 de capatini de usturoi ca ma prepar de "iarna" deja, glumesc, era ieftin si se da o anumita cantitate pe familie.  Erau 5 capatani pentru 99 de centi, legati intr-o plasa frumoasa, cred ca este timp de recoltat si nu vor sa inchirieze depozit de pastrare, mai bine il vand acum mai ieftin si pierderea este NULA.

De aceea le curat sa le verific sa n-am surprize ca-s mucegaiti ca s-a mai intamplat, sau erau spre putrezire din mijloc capatanile si din astea defecte poate sa aiba.

Le separ dupa marime si integritate dupa ce le-am si spalat si stau cu lunile perfect in borcane de sticla sau de plastic, am vazut la Costco, dar nu cumpar de la ei asa ceva. 

    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sper ca după ce ii speli ii ștergi de apa și nu pui cățeii de usturoi în borcan asa uzi. Și, adevărat, stau cu lunile în frigider, presupun. Aici nu e necesar decât pe primăvara ca să nu încolțească. Atunci pun și eu în frigider usturoiul rămas din producția de anul trecut. Dacă rămâne. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Desigur dupa ca le spal si le frec individual sub robinet sa nu ramana coji subtiri de la curatat, ca se intampla.   Captusesc cu cervetele de sters mana o strecuratoare si asa le pun in cuptorul de la aragaz, fara sa arda gazul, doar sa se usuce si sa nu intre praf sau ceva zburatoare ratacite ca in sezonul asta am vazut multe. 

Am agatat 3 din acele benzi lipicioase ca altfel nu scap de ele si de tantari, repede se umple ca le aducem aici acasa si din magazine cu fructe si tot ce mai cumparam ca si in magazinele alimentare roiesc, dar n-au voie sa puna chimicale!!!

Temparaturile fiind extreme zilele astea, se usuca mai mult decat trebuie daca le uit acolo, dar se pot folosi.   Pentru ca nu se stie de cand au fost culese/adunate si cat au stat in diferite depozite pana sa fie in magazine la vanzare, eu dau atentie la toate posibilitatile de contaminare si cu asta evit alte necazuri.   De asta atat ma joc cu toate alea sa fie doar cum le vreau eu ca le-am si platit, sa nu-mi para rau pe ce am dat banii.    

Am avut si surpriza sa le vad uscate ca nu se mai puteau folosi, de asta le vindeau ieftin!!!   Nu pot sa inteleg de ce trebuie importat din China cand aici este loc destul de cultivat orice.  Jumatate din State este nefolosit, inca, dar e parte de COMERT international sau ce palaria lui Hektor. 

Localnicii americani nu folosesc nici ceapa sau abia, usturoi deloc sa nu le puta gura, nici varza sa n-aibe gaze, vinetele sint otravite, ciupercile sint droguri halucinogene, cartofii ingrasa,  morcovii sint dulci, ardei sint iuti, doar cele ce intra in chifla cu hamburger sint bune "for you" ... fasolea este buna ca e deja gatit de mexicani, Hreanul este al evreilor, etc.  

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Noutati despre Usturoi

Usturoiul chinezesc invadează piețele europene.  Producătorii autohtoni se revoltă  :donatello: Si in State domina China piata de Usturoi. 

Localnicii nu vor sa auda de marfa asta pe langa multe altele asa ca nu-i nici o problema.   Noi strainii ne bucuram ca este ieftin ceva!!!  

https://evz.ro/usturoi-chinezesc-piete-europa-producatori-autohtoni.html

Noi produse pe piață românească: usturoiul afumat şi ţuica de usturoi. Cine le produce şi când le vom găsi la vânzare

Ce se întâmplă dacă mâncăm usturoi zilnic? Ce substanță produce în corp ... Alicina.

Savantii austrieci au descoperit ca usturoiul produce trei tipuri de substante chimice: sulfura etilica de alil, sulfura dietilica si acetona.

https://evz.ro/ce-se-intampla-daca-mancam-usturoi-zilnic-ce-substanta-produce-in-corp.html

usturoi_boli-1-300x198.jpg   https://evz.ro/beneficiile-consumului-zilnic-de-usturoi-pe-stomacul-gol-ce-se-intampla-in-organismul-tau.html

Noi produse pe piață românească: usturoiul afumat şi ţuica de usturoi. Cine le produce şi când le vom găsi la vânzare?

https://evz.ro/noi-produse-pe-piata-romaneasca-usturoiul-afumat-si-tuica-de-usturoi-cine-le-produce-si-cand-le-vom-gasi-la-vanzare.html

Luptă împotriva acneei și a căderii părului

Înainte de a utiliza usturoiul pe piele, trebuie să ai în vedere că aplicarea sa pe răni deschise, tăieturi sau zgârieturi este complet interzisă, deoarece substanțele sale puternice pot cauza o senzație extrem de dureroasă. Cu toate acestea, poți beneficia de efectul său antiseptic, antiinflamator și tonic în alte moduri.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

usturoi-1024x604.jpg?resize=300%2C300&ssl=1                 Usturoiul vă scapă și de strigoi și farmece!!! 

În vechea Japonia și China Antică, usturoiul era un remediu extraordinar pentru a scăpa de diaree, dar și de viermi intestinali.  Nu în ultimul rând, cine era in depresie, mânca usturoi din belșug și își revenea.   Iar în India, un text vechi intitulat Charaka-samhita arăta că usturoiul este excepțional pentru a vindeca artrita, dar și bolile de inimă.

În Europa medievală, marinarii obișnuiau să ia cu ei usturoi, convinși fiind că este talismanul care îi apără de nenorociri cât timp sunt pe mare. Usturoiul este cunoscut și ca afrodisiac, de aceea în trecut era interzis călugărilor care făceau jurământul de celibat.  

Utilizări în „vrăjitorie”

Specialiștii în paranormal, spun că usturoiul poate fi folosit în alungare duhurilor rele.  Tot ce trebuie să faceți este să atârnați o împletitură de douăsprezece căpățâni de usturoi deasupra ușii pentru a alunga persoanele geloase și hoții.  Pentru efect maxim, adăugați sare și boabe de muștar cusute într-o pungă mică în coronița de usturoi.

*Eu doar in bucatarie la gatit sau mancat crud il folosesc, acum voi pune cu un pumn in oala de supa de pui ca am si 500 grame de pipote  pe langa pui si zeama il va vindeca pe OMU' ca are o tuse desi bea la siropuri pe reteta si nu-i trece.   Supa mea este vindecatoare dar pana ve fi gata mananca si hrean prelucrat, Usturoi frecat pe felia de paine prajita si uns cu unt, castraveti cruzi, ceapa, care iar curata plamanii si bea ceaiuri cu Ginger si multe alte ierburi si miere.   Cred ca din Sala de Sport a prins boala ca sta acolo cate 8 ore din zi sa traiasca mai mult.   N-a luat nici vaccinul de tuse si acum abia-i in viata.   In California e mai mare dezastrul, cred ca nu se mai gaseste usturoi in acel Stat. 

Strigoii nu s-ar apropia de casa ca tusea le-ar goni ...

https://retetesivedete.ro/proprietatile-inexplicabile-ale-usturoiului-a-fost-interzis-consumul-lui-de-catre-calugari.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×