The Unknown 15031 Raportează post Postat Septembrie 3, 2015 (editat) De ce nu este bine să pui sare în mujdeiul de usturoi Usturoiul este unul dintre legumele ce nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. Are foarte multe proprietăți și este un remediu minune în nenumărate boli. Mujdei de usturoi In mod tradițional, oamenii de la țară nu pun sare în deliciosul mujdei, iar potrivit inginerului chimist, Ștefan Manea, susține că nici nu e recomandat să punem sare peste usturoi sau peste ceapă. ”În usturoi există două substanțe aliina și alinoza despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o dă mâncărurilor de carne și legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele două substanțe interacționează și formează alicina. Ei bine, această alicină este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală. Dar pentru ca alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!''. În același timp este indicat ca mujdeiul de usturoi să fie făcut cu un ulei de bună calitate, cum ar fi uleiul de măsline, substanțele din cele două alimente acționând sinergic. În aceeași idee pe care o expuneam mai sus, nici pe ceapă nu se pune sare! Cel mult se tăvălește bulbul rapid printr-o pânză subțire de sare și se mănâncă imediat, dar bine ar fi să se renunțe complet la asta, ” a declarat Ștefan Manea. http://www.libertatea.ro/detalii/articol/sare-mujdei-usturoi-549782.html#ixzz3kezah07c Editat Septembrie 3, 2015 de The Unknown Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Ampera 10661 Raportează post Postat Septembrie 3, 2015 iubesc usturoiul!!! absolut il iubesc! nu cred ca gatesc mult fara usturoi, il pun in orice, de la omlete la simple salate, pasta, orice ...:D 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15031 Raportează post Postat Septembrie 3, 2015 Mi-a atras atentia ca nu se pune sare pe mujdei, asta n-am stiut ca mereu il frecam cu sare usturoiul dat pe razator si cate-un pic de apa extra rece, boia, piper, si ulei ca ultim ingredient si inapoi in frigider. Pentru ca nici pe ceapa nu recomanda sare savantul, deja merita auzit macar noutatea. De o vreme niciunde nu mai pun sare ... desi m-am aprovizionat cu sare roz din Himalaya. Admir borcanul zilnic, are o culoare frumoasa dar si gust diferit de sarea de mare. Zilnic programez ceapa si usturoi crud in menu sau macar gatit. 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Abbie M. 6295 Raportează post Postat Septembrie 3, 2015 Nici la ceapa? Pai mananca cineva ceapa goala? Nu pot sa nu pun sare la salata. 2 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15031 Raportează post Postat Septembrie 3, 2015 Sotul n-are voie sare ca are tensiunea inalta, chiar daca nu folosesc sare el tot sarat simte mancarea si avem probleme si discutii pe marginea acestei teme chiar destule. Copii mei au fost de la varsta mica in gradinita in Elvetia si acolo nu se da nici sare sau zahar la copiii, aveau 5 mese zilnic, acasa se jucau doar si mergeau la culcare, eu lucram. S-au obisnuit asa, nici in salata de vinete nu vor sare doar piper. La noi numai sotul folosea totul in excesiv, turna sare pe orice fara sa-l guste, sau piper pana-l inegra farfuria. Eu folosesc sare cateodata cand mananc numai eu, dar pe salata sau gratar nu-mi trebuie, dar in supa de pui pun 2 linguri mari cu varf ca de la legume devine dulce altfel. Usturoiul e iute, acolo chiar nu se cunoaste, dar o sa incerc si varianta cu iaurt si patrunjel. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
s_s_s 1409 Raportează post Postat Septembrie 5, 2015 Nu accept ceapa fara sare.. Usturoiul fara sare merge, dar ceapa nici intr-un caz. Nu ma omor dupa sare in general, dar un picut trebuie...nu pot aa mănânc complet nesărat Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Amarena 13795 Raportează post Postat Septembrie 5, 2015 ca sa fie mai usor de digerat si sa nu dea probleme la stomac, i se scoate partea centrala, aia nu se recomanda a fi mancata. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
s_s_s 1409 Raportează post Postat Septembrie 5, 2015 La ceapa? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Ampera 10661 Raportează post Postat Septembrie 5, 2015 da, miezul Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
s_s_s 1409 Raportează post Postat Septembrie 5, 2015 Mie imi place.. Chiar azi am mâncat miez de ceapa murat. Nu am auzit de chestia asta pana acuma 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri