Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Cel mai lung tunel din lume

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

 

Elveţia a terminat construcţia celui mai lung tunel din lume

 

bamlespejfdgsa-465x390.jpg

 

Alpii elvețieni sunt un peisaj neiertator de vârfuri stâncoase, teren accidentat si văi verzi, luxuriante. Conectarea comunităților altfel izolate cum ar fi Zurich, Milano sau Torino nu este o sarcină ușoară. Gotthard Base Tunnel de 57 de kilometri a fost finalizat, ceea ce îl face oficial cel mai lung tunel din lume.

 

Autoritățile elvețiene au organizat o conferinţă de presă în interiorul tunelului, pentru a anunța că majoritatea lucrărilor tehnice au fost finalizate, după cum scrie ziarul elvețian TDG. Testările vor începe la 1 Octombrie, iar primele trenuri de marfă și de călători sunt aşteptate să traverseze tunelul în iunie 2016, scrie portalul de ştiri Business Insider.

Proiectul constă în două tuneluri de de conectare de o singură linie care leagă localitatea Erstfeld, din cantonul Uri de Bodio, din cantonul Ticino. Tunelul este o parte a proiectului AlpTransit, de asemenea, cunoscut sub numele de New Railway Link throug the Alps – NRLA. Este al treilea tunel care conectează cantoanele Uri și Ticino după tunelul Gotthard și Gotthard Road Tunnel.

Scopul principal al Gotthard Base Tunnel este de a crește capacitatea totală de transport prin Alpi, în special pentru transportul de marfă, pe coridorul Rotterdam-Basel-Genova și pentru a schimba volumele de marfă de la rutier la feroviar şi pentru a reduce accidente mortale și daunele aduse mediului, cauzate de numărul de camioane grele în continuă creștere.

Un alt beneficiu se referă la o conexiune mai rapidă între cantonul Ticino și restul Elveției, precum și între nordul și sudul Europei, reducerea timpului de călătorie pe ruta Zürich-Lugano-Milano pentru trenurile de călători, la aproximativ o oră.

După ce 64% din alegătorii elvețieni au acceptat proiectul AlpTransit într-un referendum din 1992, construcţia a început în 1996. Operațiunile de foraj au fost finalizate în tunelul de est la 15 octombrie 2010 în cadrul unei ceremonii progres transmise în direct de televiziunea elvețiană și în tunelul de vest, la 23 martie 2011.

Construcţia tunelului a costat 9.74 miliarde de franci elveţieni.

 

http://www.capital.ro/elvetia-a-terminat-constructia-celui-mai-lung-tunel-din-lume.html

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×