Sari la conținut
Forum Roportal
tamita

Acnee care nu mai trece

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Am cosuri de la 11 ani. Am aproape 16. Anul trecut abia s-au hotarat ai mei sa ma duca la dermatolog. Pana atunci, m-am luptat cu creme si tratamente dupa ureche, zynerit, ceva naturist, etc. Rezultate pe moment. Anul trecut verdictul de la dermatolog a fost acnee forma moderata, asta insemna ca aveam cosuri pe fata, spate, piept, inclusiv de la epilat pe picioare, dar nu foarte multe. Bine, pe fata am avut explozii adevarate. Incep tratamentul cu unidox, gel de la bioderma pt spalare, skinoren, brevoxyl (acum nu mai e pe piata si l-am inlocuit cu isotrexin, apoi de la bioderma Sebium Hydra si 2 in 1 corector si fond de ten tot acolo. La urmatorul control deja rezultate f bune. Incheiem tratamentul cu unidox, revin dupa ceva timp iar cu probleme, timp in care imi trecusera mult peste tot, dar apareau din nou. Trecem la minoz, tot cu aceleasi creme. Trec iarasi, facem tratament de curatire fata, dupa peeling. La scurt timp iar apar peste tot. Incep sa iau acneaid, iar pe langa pastilele astea aceleasi creme, si pe langa: gel cu scrub, gel pt corp Mediket Versi, de la Bioderma crema de protectie cu SPOT plus 50, gel mask plus. Trec pe moment. Pe fata situatia e mai ok, am multicele dar pe gat doar, in schimb am de la epilat pe maini!!! si pe picioare, sunt plina, am cosuri pe brate, pe posterior, pe spate, pe piept, pe burta. Din nou la dermatolog, hai sa facem analize hormonale. Le fac azi, vin rezultatele, dau peste 3 milioane pe ele si rezultatele bune, nimic anormal. Deci ce e cu mine??? M-am saturat sa ma feresc sa port haine care sa imi acopere cosurile, m-am saturat sa imi fie rusine sa ies cu maieuri si tricouri din casa... cu maieuri n-am iesit deloc vara asta. Imi e groaza cand ma uit in oglinda la cate cosuri am pe spate si cum le simt. 

Acum dr mi-a recomandat Sotret, asa zis Roaccutane. Parintii au citit pe internet si nu vor sa ma lase sa le iau, desi analizele la ficat mi-au iesit bine. Mie imi vine sa plang uitandu-ma la mine si gandindu-ma cum arat. Nu gasesc solutii. Eu spun ca am ceva, ca nu e numai varsta, dar nu stiu ce... ce pot sa mai fac? 

Editat de tamita

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Renunta la lapte si toate produsele lactate si porc, incearca mult spanac, se maninca si crud sau ca o salata cu putin ulei si otet.

 

Mai cauta si pe chartul de grupa sanguina si alimentele recomandate!!!


Mereu o conditie se trateaza si de dinauntru de unde porneste conditia, nu numai cu creme de dinafara.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multe "conditii" (multumesc, Olga, nu gaseam termenul) sunt de cauza psihologica, ca sa ma exprim si eu ca pe aria Psihologie.

E posibil sa fie din cauza unor elemente toxice din viata ta, care nu au nimic de-a face cu alimentatia. E bun si spanacul, nu zic nu. Adica mie imi place.

Nu sunt dermatolog, psiholog, nici macar medic, dar mie mi-au trecut ca prin farmec cand am scapat de "toxice".

Glumesc putin, tamita, dar am impresia ca ai nevoie de un pic de umor. Detoxifiaza organismul. Umorul. 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu pe frunze am trait si crescut de cand se gasea ceva comestibil iesit din pamant iar la iarna erau cartofii hrana principala.  De cosuri am auzit in clasa 7-a si am vazut colegele cum se storceau dar plecam de acolo departe de-mifacea greata, eu n-am avut deloc in pubertate.  Cate una apare odata la 2 ani pe ici colo dar asta din cauza ca mananc ceva cu ce corpul meu nu este obisnuit.

Mancare chinezeasca desi mananc doar foarte limitat si acolo: prajituri frantuzesti, paste fainoase fara nimic pe ele, daca vreau eu gasesc ceva in bufeturile super imense de pe la noi, unde mananci cat vrei pentru o suma fixa mica.  

 

Am uitat de oua si carne afumata de porc, la care se erupea pielea, practic ficatul sau care din organele mele nu le suporta.    

 

Sint alba ca laptele, nici soarele din Arizona nu ma coloreaza si am deficienta de Vitamina D-3 si nu-mi place sa mananc peste!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Problema este ca parintii nu-mi permit o alimentatie din care sa lipseasca lactatele, carnea, etc. Painea aproape am scos- o eu de tot, dulce mai mananc dar foarte putin. Tata e mancator inrait de carne, la el neaparat un fel de mancare trebuie sa contina carne, de aceea nu lipseste din meniul nostru DELOC carnea. Mezeluri cumpara si imi mai dau sa mananc, eu ma feresc cat pot de ele. Si daca le-as spune ca vreau sa nu mai mananc de astea, ar incepe cu siguranta sa ma certe ca ei nu gatesc nu stiu cate feluri de mancare si pt mine, ca sunt in crestere, etc. 

Cam asta e situatia... si sincer caut neincetat o cauza, un remediu. Mi se par prea multi ani si acum, in stadiul asta, pe corp imi pare pur si simplu ca am ajuns la apogeu. 


Ce spuneam... am sunat-o acum pe maica-mea la serviciu, mi-a zis ca trebuie igiena, ca igiena e solutia. Ok, igiena, fac baie la 2 zile maxim, ma dau cu creme, cu geluri, cu de toate, de ce nu mai trec???? Apoi ii zic de carne. Zice sa o las cu astea, ca eu nu pot sa nu mananc carne, ca sunt in crestere. Tata a luat numarul la cativa doctori dermatologi din afara localitatii asteia mici in care stau si o sa vorbeasca cu ei in privinta sotretului, desi unchiul meu i-a povestit despre baiatul unei cunostinte care a trebuit sa ia si el acest medicament si avand medici in familie, ei i-au spus ca sub nicio forma sa nu ii dea. Intre timp, cica i-a trecut cu un gel din Italia. O sa incerc si eu sa-l caut. 

Am ajuns in stadiul in care plang din cauza lor. Devin deja obsesie. Am o gramada de haine pe care nu le pot purta, se uita unii ca la felul sapte la mine pe strada cand port ceva care scoate in evidenta cosurile.

Editat de tamita

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu medicamentele ca tablete este solutia in nici un caz, dar parintii tai fac cum vor ei.  Hainele n-au nimic cu cosurile si pana la urma sint chestiuni naturale si nu esti singura cu aceasta conditie, considera-le trecatoare.   Am avut o colega de clasa in scoala generala

care avea niste gaurele pe ten, nu se vedeau ca maica sa o machia zilnic sa nu rada copiii de ea ca erau si ultra bogati, singura la parinti si ... urita ... nu mergea.   Cum treceau anii gaurile se faceau si mai urite si adinci, parca ceva o rodea, s-a maritat cu un german

sa ajunga la tratament in RFG dar nici acolo nu se putea face nimic decat ascuns cozmetizat.  Nu le stoarce ca raman urme pe ten, cu timpul cresti si cand ai scapat din casa te pui pe o dieta cum vrei si o sa vezi diferenta, sau poate trece de la natura cum au venit!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pana una alta, astazi a sosit rezultatul altei analize, DHEA - S, care e aproape dubla fata de valoarea de referinta, ceea ce inseamna ca probabil am chisturi... 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pana una alta, astazi a sosit rezultatul altei analize, DHEA - S, care e aproape dubla fata de valoarea de referinta, ceea ce inseamna ca probabil am chisturi... 

 

Chisturi la ovare? Pentru asta nu se face ecografie?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Chisturi la ovare? Pentru asta nu se face ecografie?

 

Ba da, va trebui sa merg cat de curand la o ecografie. Valoarea mare a acestei analize indica posibilitatea de a exista chisturi, si la mine cum valoarea e aproape dubla fata de ce este normal cica este aproape sigur ca am chisturi. Iar chisturile sunt o cauza a acneei, din spusele doctoritei. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×