Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Ierburi aromatice la gătit si nu numai

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Utilizarea frunzelor de dafin în baie

Frunzele de dafin au fost folosite și pentru curățarea energiilor din casă, conform obiceiurilor străvechi. Preotesele antice practicau astfel de ritualuri pentru a purifica și încărca spațiul cu energie pozitivă. Însă, în ceea ce privește înmuierea acestora în apă cu sare putem spune că contribuie la îndepărtarea eventualelor impurități și poți scăpa de tentă ușoară de amărăciune.

https://www.ego.ro/a-inmuiat-frunze-de-dafin-in-apa-cu-sare-si-a-stropit-prin-toata-casa-efectul-e-fabulos-asa-vei-proceda-si-tu-106490.html?utm_source=Playsport&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Adaptogens are a category of plant and mushroom derived ingredients thought to reduce stress. Marilyn Barbone/Getty Images

Adaptogens are a category of plant and mushroom derived ingredients thought to reduce stress.  traduc ...

Adaptogenii sint ingrediente derivate al categoriilor de plante si ciuperci despre care s-ar crede ca reduc stressul.  Este ceva foarte nou si pentru mine stiinta asta si n-as pune mana pe ceea ce nu cunosc  sau nu mi se pare edibil/comestibil.   Privind poza nici nu stiu ce vad din toate alea si cam jumatate recunosc numai sau nici ata, 10 items.   Deja sint sub stress ...  Desi toate-s bune la ceva, nu sint atat de curioasa sa le gust, ca de folosit, nici poveste.    

https://www.msn.com/en-us/health/medical/adaptogens-are-used-as-a-natural-remedy-to-relieve-stress-here-s-what-we-know-about-the-ingredient-found-in-mushrooms-and-plants/ar-AA1iwFrj?ocid=winp1taskbar&cvid=e741b0c6ca9a4084a0ef81048206f420&ei=25

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Condimentul care face minuni in diete Se pune in alimentele grase si te ajuta sa ai un abdomen plat

Se reclama condimentul care poate face minuni în diete, dar nu se afla pe aceasta poza minunata TURMERIC-ul!!!

*Acel praf galben cu aroma destul de neplacuta, de aceea eu nu-l folosesc, ca pe langa toate mai transpir si aroma asta specifica si nu-mi place deloc situatia.        Am incercat sa ma insanatosesc ca sa traiesc 2-3 vieti ... inca  :o:   Am aproape din toate astea in casa pe care le recunosc pe poza ca sint si necunoscute.

Nu stiu de ce, dar eu n-am incredere in aceasta ZICALA ca se pierde greutate daca se mananca Turmeric!!!   In India si tarile vecine se mananca zilnic si majoritatea femeilor sint

super grase si nu ajuta la nimic decat sa emane acel miros neplacut.   Sotul le mananca zilnic, cu o lingurita presara peste salate, oua fierte sau carne preparat idiferent cum,

face sport in sala cate 6-8 ore pe zi si tot se ingrasa pe langa ca mai merge extra 4 miles pe jos zilnic!!! 

I-am zis ca precis a intrat in anul mortii ca eu n-am alta diagnoza ca totul manaca din cele mai sanatoase feluri aduse din toate colturile lumii si totusi nici Nuci din Brazilia sau Macademia din Hawaii nu ajuta, semintarii din Amerika de Sud la greu de la Algele ce mancau zeitele sa fie siluete sa zboare!!! 

Eu am o colectie modesta de SARE in diferite culori care este doar in Roz, Grey/Gri si Negru dar le folosesc sa nu expire.  Sarea cea alba din mina sau din Mare/Oceane merg pentru gatit si muraturi.  Pe cel negru nu-l suport ca are miros si gust de Sulf sau ceva si nu-l sufar decat inchis in borcanel.  El cateodata mai pune pe cate ceva cand nu sint si eu acasa!!! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Planta pe care trebuie să o ai în casă în timpul iernii

Ador pozele astea si pacat ca eu nu le pot tine in casa ca n-am unde sa le pun.   Geamurile au doar ceva ingust pe care incape doar o pisica mica sa se plimbe, deloc un ghiveci.            Mai avem si de incalzit casa si nici n-as avea pe ce sa le pun sa fie in lumina si s-ar ofili precum florile taiate pe care primesc cateodata.    Afara nu este garantat nimic, poate veni un ger si s-au dus, sau vin pasarimari si le ciugulesc, le pot smulge din ghiveci sau din gradina.   Mai demult lumea isi construia o camera luminoasa in spatele casei unde facea multe munci la adapost de la frig sau caldura excesiva, dar acum deja nu se mai merita adaugare cand ar fi necesar o noua cladire.   Noroc ca gasim plante cu radacini si cumpar mereu dar il plantez in curte.  Cumpar plantele astea cand se dau la ieftinire cum este acum in preajma de sarbatori.  Lucrez cu ele o vreme, dar am o vreme!!!  

1 ora am lucrat cu 5 cutiute de Thyme @ 21 grame @ $1,79 bucata ... sa le prepar pentru uscat sa nu raman fara in perioada asta si care urmeaza.   

Am mai curatat si 4 legaturi mare de Marar verde, cozile separat le pun in congelator sa am pentru fiert sarmale ca la pun in oala pentru o aroma mai placuta

impreuna cu cozi de Thyme, Telina, Patrunjel Verde, Dafin si altele.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dafin Laurus Nobilis ... Dafin,  Laur, tocmai marimea de care avem nevoie langa noi.

Ceai din Frunza de Dafin este bautura zilei.   Mai bine plantez un pom, la cat s-a urcat pretul acestori frunze uscate si in pachet gasesc doar ce au greblat de pe jos, frunze urate, murdare, cu pete de urma de boli sau ce, dar nu de calitate si nu sint frunze verzi!!!   

Din astea verzi vreo 7-9 costa aproape 10 dolari in magazinele BIO, dar m-am aprovizionat si din alea ieftine ca le-am spalat bine cu bicarbonat si limpezit, uscat si-s puse bine.   

Nimeni n-are un pom din asta cu frunze, vreau sa cred ca se vinde.    Dafin nu era intre citricele cultivate local, doar Smochini si Maslini, dar ma conving dimineata.

Un loc special de vandut puieti este la 2 pasi pe jos de mine  pentru ca in anul 1950 cand au inceput constructiile de case pe aici, era doar o mare/imensa livada sau ferma de citrice pe aici care nu mai erau rentabile ca se uscau oricum de batranete, era mai profitabil de construit locuinte pentru doritorii de liniste intre pomi la capatul orasului.   

Azi apartine de zona Centrala al orasului, e foarte circulat, zgomotos, poluat si scump ca ne-au ramas sistemul de irigarea terenurilor si atat casa cat si pamantul este al proprietarilor, nu al unei firme la care sa mai platim rate lunare de inchirierea lotului pe care-i casa.   

Avem si drepturi stramosesti si mai vine cate ceva in pachetul de avantaje ca avem lot irigat, drept de tinut un cal, o vita, pui, catei, purcei, etc.   

Pe langa ca are proprietăți vindecătoare unice si tratează 11 boli, frunza de Dafin, nu este prea folosit nici in bucatarie si nu se reclama niciunde.

Eu-l folosesc in supa de orice carne, fasole, cartofi, in oala de sarmale, la marinade de carnuri, la fripturi la tava, in muraturi, varza, etc.

 https://www.doctorulzilei.ro/ceaiul-care-elimina-acidul-uric-si-curata-rinichii-ajuta-la-eliminarea-toxinelor-din-organism/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

babert cserepes novenykent 02

Am fost la  "Nursery" = locul unde se vand pomisori, avea si Dafin dar nu arata ca pe poza, ci altoit pe o coada de matura parca niste crengute cu frunze si costa $165.00!!!

Nu se merita pentru mine ca nu voi trai atat sa mananc/folosesc Dafin in acea valoare :no: nici in 2 vieti.   Caz incheiat si asta, mai aveam sa chem de la Primarie pe cineva sa-mi spuna unde am voie sa sap pentru o groapa sa-l plantez sa nu fie peste vre-o teava sau conducta, asta-i regula jocului ca sa fiu in regula cu legile.    

Poate mai spre primavara voi gasi mai ieftin ceva undeva ca dau o cautare pe Net.   Lumea cumpara flori pentru a decora Front Yard pe langa Brazii minunati.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai scump condiment din lume, medicament pentru sănătate. Puțini știu beneficiile lui 

Poza valoreaza cat o pictura de Rembrandt ... Cel mai scump condiment din lume


https://redactia.ro/cel-mai-scump-condiment-din-lume-medicament-pentru-sanatate-putini-stiu-beneficiile-lui-306549
 

In satul natal, era din aceste flori pe deal cu miliarde, le culegeam sa punem in pahar/ca nu aveam o vaza mica si tineau cateva zile florile si le aruncam.

Aduceam si radacini sa avem o decoratie frumoasa in curte primavara devreme si a fost langa un perete care facea gardul cu vecinii.  Nimeni nu-i stia valoarea.

Nici la Bucuresti nu se stia NIMIC despre ce ar fi vorba, doar se repeta zicala "Nu stie țăranul ce-i Şofranul"

 

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

th?id=OPHS.9fbGydIjW0Ia4w474C474&o=5&pid=21.1&w=174&h=174  Laurus nobilis - 'Bay Leaf Tree' - Bay Laurel or Sweet Bay - Live Plant

Dimineata in cel mai serios mod merg sa-mi caut un pomisor din asta ca vreau frunzele sa le am proaspat recoltate.   Voi incerca sa le si vand, n-am idee cu ce succes ca n-am incercat insa lumea isi rupe gatul dupa marfuri BIO, Organic.   Am cateva cunostinte bune care dau oricat pentru ceva bun, dar nu investesc decat pentru mine.   Le folosesc in multe retete ca dezinfectant de carne, legume, fasole, cartofi si altele pana si Supa de Pui.  Pun si in ceai cateodata o frunzulita ca nu strica, langa niste coji de portocale, mandarine si lamai.  Nu insult inteligenta britanicilor cu asta, mie nu-mi place ceaiul lor cu lapte nici moarta nu l-as bea!!!  Am vazut un pomisor la AMAZON dimineata vorbesc cu fiul, el comanda si achita, nu e vorba de bani dar nu ne place sa aruncam Cardul pe site-uri.  Sper sa am noroc si va creste mare ca restul pomilor plantat de mine.   Pe vreme ploioasa este si mai bine de plantat!!! 

 

Editat de The Unknown
curata aerul si de la putoarea opincilor, Dafinul

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×