Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Redondo

Încarcerare vs arest la domiciliu vs control judiciar

Rate this topic

Recommended Posts

Care dintre aceste forme de pedepsire a unui infractor vi se pare cea mai potrivită(relativ la faptă), in sensul de efectivă, care ar da cele mai bune rezultate atat pentru individul pedepsit cat si pentru societate(eventuale recidive + costurile necesare pedepsirii lui) ?

 

Controlul judiciar este cea mai soft pedeapsa, inculpatul are dreptul sa-si paraseasca domiciliul, posibil judetul dar trebuie sa raporteze, sa poarte un sistem electronic de supraveghere, sa nu mai practice meseria care a dus la savarsirea faptelor infractionale. mai multe aici http://legeaz.net/noul-cod-procedura-penala-ncpp/art-215

 

Intrebarea principala e urmatoarea: 

de ce sa mai cheltuim bani(peste 2000 de lei pe luna pentru fiecare detinut) cu incarcerarea infractorilor cand ar putea bine mersi sa stea inchisi la ei in casa ?(aceasta masura sa fie valabila in cazul infractiunilor care nu s-au petrecut asupra unui membru al familiei). De ce sa-l obligi la un trai in conditii inumane, de ex sa doarma cu 8 indivizi in camera, wc turcesc, fara aer conditionat, fara foehn. 

 

De ce sa inchizi un violator (alaturi de criminali) care f probabil va avea parte de un tratament inuman in inchisoare din partea unor criminali ?

 

De ce sa obligi un evazionist(de exemplu) sa fie inchis la domiciliu din moment ce el nu-si mai poate practica meseria si poate fi pus sub control judiciar ?

Edited by Redondo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×