Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Ce mananca romanii: Paine cu Slanina si Ceapa

Postări Recomandate

cum se consuma corect slanina de porc

Cum se consuma corect slanina de porc???

Cum mănânci corect slănina

În primul rând, este important să nu prăjiți acest produs, să nu-l consumați în combinație cu alimente nepotrivite și să nu exagerați cu cantitatea lui. Care sunt beneficiile baconului?

„Sunt grăsimi saturate. „Grăsimile saturate ar trebui să constituie o parte mai mică din aportul zilnic de grăsimi totale din dietă”, spune expertul.   

Grăsimile saturate includ grăsimile animale. Deci, pe lângă slănină, aceasta este cealaltă grăsime din carne, toate formele de grăsime din lactate (lapte, smântână, brânză etc.). Cu toate acestea, unele grăsimi vegetale sunt, de asemenea, clasificate drept grăsimi saturate. De exemplu ulei de cocos și palmier.

Grăsimile saturate sunt poate principala sursă de vitamina A, de care organismul are nevoie pentru regenerarea celulară, sprijinul imunitar și menținerea nivelurilor hormonale adecvate. De exemplu, acidul arahidonic (omega-6), care se găsește în untură, este necesar pentru crearea tuturor membranelor celulare, este implicat și în multe reacții hormonale și imune și este necesar pentru funcționarea inimii. Dar acidul arahidonic nu se găsește în uleiurile vegetale.

În plus, untura conține acizi omega-3 și omega-9, vitaminele A, D, E, care sunt și ele importante pentru organism. Untura conține seleniu (un antioxidant și susținător tiroidian) și lecitină (esențială pentru membranele celulare). „Nu ar trebui să excludeți astfel de grăsimi, dar este și permis să le consumați. Moderat și variat, da”.

cu ce se mananca slanina

*Slanina cu Boia si Usturoi este foarte bun daca-i facut ca lumea.   Oriunde merge Secuiul  are in traista Slanina, Paine, Ceapa, Sare, Tarhon si Pálinka.*

Nu stiu cum se consuma Slanina incorect ca si prajit este super bun!!!

https://www.doctorulzilei.ro/medic-pana-acum-ai-mancat-gresit-slanina-iata-cum-este-corect/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cât de sănătoasă este combinația slănină-ceapă. Pericolul pentru organism, explicat de Vlad Ciurea

Cât de sănătoasă este combinația slănină-ceapă???  Pericolul pentru organism, explicat de Vlad Ciurea:mda:

*Daca nu se mananca Slanina Secuiasca Afumata, desigur este daunator sanatatii, fara Palinka mai ales!!!*

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Paprikás Szalonna sau Slănină cu Boia de Ardei Dulce

 De la bunatatea asta NU moare nimeni in Amerika, ca nu se vinde niciunde!!!  Nici la Neamtul sau la Polonezul n-am vazut

in tot acesti ani petrecuti in State.  Recunosc ca n-am cautat sa ajung in Los Angeles la magazinul maghiar, vad ca este 

pe lista dar n-am zarit pe pozele apetisante.  Eu stiu cum se face dar n-am voie sa mananc nimic din pork de zeci de ani.

Este foarte gustoasa si usor de mancat si este recomandat de domnisoara asta blonda cu incredere.   In Ardeal era pe

vremuri in alimentari si macelarii, dar nu tin minte daca era si la Bucuresti, ca se manca diferit atunci in capitala, acum

doar KFC si Pizza este la moda, nu slanina din cate cred, dar nu stiu sigur ca n-am de la cine sa intreb.  Mihaela Bilic 

insa este de parere ca nu ingrasa acest aliment si-i dau dreptate, ca in jurul meu in copilarie asta s-a mancat si nimeni n-a fost gras!!!

Ne vrajesc specialistii cu alimentatie sanatoasa, dar nu stie fiecare om la ce pofteste iar din lista lor lunga recomandat, eu nici sa n-aud

de majoritatea alimentelor, sub nici o forma.  

http://www.hungariandeli.com/Deli.htm .... "Abalt Szalona" - Cooked Paprika Bacon ... traducerea difera putin

 

 

Editat de The Unknown
sa-ti bage-n gat cineva destula slanina sa te saturi

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cu ce se mananca slanina     Este sau nu sănătoasă slănina cu ceapă?

"Excesul de grăsimi este principala greșeală pe care mulți români o fac în perioada Sărbătorilor de Crăciun și Revelion. Dacă slănina cu ceapă se consumă în zilele în care meniul principal constă în sarmale și friptură, riscurile cardio-vasculare sunt extrem de serioase, atrag atenția medicii nutriționiști. Mai ales că sunt zile de sedentarism, lipsa de mișcare fiind un factor agravant."Este sau nu sănătoasă slănina cu ceapă?

Cam asta este problema, portionarea hranei umane si respectarea unei etici la masa ca sa nu duneze ceea ce ar trebui sa ne tina in viata!!! 

Cat poate fi de complicat viata uneori cand credem ca se poate face tot ce imaginam.   Secuii cu slanina si ceapa isi petrec viata ca si alti sateni/tarani si traiesc 100 de ani, pentru ca nu se iau dupa rugaciunea  "Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma" = Pâinea noastră, cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi!!!   

Aici este problema, daca-i belsug, este si desfrâu.


 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×