Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Ce mananca romanii: Paine cu Slanina si Ceapa

Postări Recomandate

Foarte multi acasa la ei, nu in spitale si izolat, nu fac diferenta de ceea ce mananca!!! si asta peste tot pe planeta, nu numai intr-un

 

colt al europei.   Am citit in ziar romanesc de mai multe ori ca s-a gasiti carne stricata in restaurante si au primit doar amenda.

 

In tarile din Asia unde carne se consuma in cantitati imense, India, Pakistan, etc.,  marea majoritate al orasenilor habar n-au daca

 

este stricata sau nu marfa, acolo nu exista control, iar mortalitatile din cauza de Gripa Aviara este la ordinea zilei!!! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Romanii au facut celebru slanina afumata si Romania si pe continentul american, chiar in New York la Long Island de foarte multi ani, insa ne fiind un aliment popular, a ramas in umbra alimentelor reclamate cu neon, doar cei care duceau dorul patriei au mai

trecut pe acolo sa guste cate ceva ca acasa.

 

Tot porcul este preparat de o familie banateana cu origini sarbesti de la jumeri pana la sarmale se gasesc toate bunatatile 

planetei la capitolul mezeluri imaginate, aromatice si gustoase.

 

Eu doar de la TV si ce am citit pe Net stiu dar numai lucruri exceptionale spun cine au trecut pe acolo, deci stiu meseria de macelar familia Muncan.   Slanina lor afumata merita Medalie de Diamant, pacat ca nu putem gusta pana nu ajungem in

magazin, de asta voiam sa mentionez ca adresa lor se poate gasi usor ca poarta numele familiei.  Ei n-au nevoie de reclamarea mea, dar de multe ori desperati romani apar pe forum cu intrebarea de unde sa cumpere ceva gustos ca de acasa, si nu avem raspuns. 

 

Tarska-Bacon.jpg

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Beneficiile consumului de slanina si cum e utilizata in medicina populara romaneasca
 
big_slanina.jpg
Despre slanina s-a tot spus ba ca este sanatoasa, ba ca este extrem de nociva.

Adevarul este undeva la mijloc. Exista mai multe beneficii pe care le aduce consumul de slanina, dar, atunci cand este consumata in exces, poate deveni si daunatoare sanatatii.  

In acelasi timp, grasimea sau lipidele care sunt consumate in starea lor naturala nu ingrasa, cu conditia sa nu fie combinate cu carbohidrati si, bineinteles, sa nu se exagereze.  
 
Printre altele, salnina este un aliment fara E-uri, coloranti si conservanti, ceea ce nu se poate spune despre multe dintre preparatele din carne din comert. 
 
Totodata, s-a dovedit stiintific ca slanina in­tareste siste­mul imunitar, mai ales atunci cand este consumata cu ceapa, si imbunatateste functiile de protectie ale organismului. 

In mod paradoxal, s-a descoperit ca o substanta din slanina, numita acid ara­hi­donic, favorizeaza scaderea coleste­ro­lului. 

In cantitati mici, slanina este buna si pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange, reglementand contractiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului car­diac, si sprijinind tonusul vascular.

In cazul persoanelor care fumeaza, slanina reduce partial pagubele produse de tutun. Sele­niul, pe care-l contine slanina, previne oxidarea in organism si intareste sistemul imunitar. 
 
Grasimea de porc este buna si pentru protectia stomacului, deoarece creeaza un pan­­sament gastric care previne absorbtia rapida de al­cool din stomac si il protejeaza de aciditatea care poate provoca gastrita.
 
In medicina populara romaneasca, slanina are multe utilizari:

Se spune ca durerea din articulatii trece daca acestea sunt frecate cu untura topita sau cu slanina veche, tocata prin masina de carne, la care se adauga o lingura de miere de al­bine.

Entorsele sunt tratate cu frectii cu grasime de porc, amestecata cu o lingura de sare. Dupa ce este aplicat amestecul miraculos, articulatia se bandajeaza cu un strat gros de lana.
 
Slanina vindeca si eczemele. Reteta pentru o alifie din slanina este urmatoarea: slanina nesarata se topeste si se raceste la 35 de grade; se amesteca 2 linguri de slanina topita cu albusurile de la 2 oua, cu 100 g pasta din fructe de solanum (zarna, lasnicior) si 3 linguri de suc de ros­topasca. Amestecul se lasa la macerat 2-3 zile, dupa care se poate aplica pe eczema. 

Pentru ciocurile de pe oase exista un tratament de 5-7 zile cu un unguent preparat astfel: se toaca marunt 100 g slanina nesarata de porc si se amesteca cu un ou crud si 100 ml otet concentrat. Dupa dizolvarea completa a slaninei, se aplica pe zona dureroasa un tampon de vata imbibat in unguent si se lasa acolo peste noapte, iar dimineata se curata zona cu apa calda.
 
Durerile de dinti se mai pot trata si astfel: pe dintele dureros se aplica o felie mica de slanina nesarata, intre gingie si obraz, si se lasa acolo 15-20 de minute. De cele mai multe ori, se observa ca durerea incepe sa dispara treptat.
 
Cum poti folosi slanina in bucatarie

 


http://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/curiozitati-culinare/beneficiile-consumului-de-slanina-si-cum-e-utilizata-in-medicina-populara-romaneasca.html

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pana marea majoritate se hranesc cu asta, se merita si discutat despre aceasta traditionala hrana care ar fi cred una din mancarurile originale al celori care locuiesc in Romania, depasing mamaliga sau sarmalele cu restul de feluri cunoscute.

 

Poate se transfera undeva pe un topic mai potrivit daca aici nu este la locul lui.

 

Slanina rece nu prea se mananca pe planeta!!!  

 

Am vazut pe multi calatori in lume sa experimenteze mancarea localnicilor si de slanina rece imi amintesc ca s-a mancat in Spania de pe acel jambon renumit ca si in Italia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Polonia, Cehia, Slovenia si Slovakia, Serbia, ca in rest se prajea sau frigea dar nu era rece mancat cu alte mezeluri.   Poate mai sint cateva tari dar in State nu se mananca decat de cei recent immigranti care uita imediat ca e scump si nu este ca acasa.  

 

Nu stiu daca la voi in No se manaca slanina rece???

 

Nu este adevărat... Poate acum 20 de anI are asa..dar acuma destul de putina lume mănâncă slănina, mai mult in zone rurale.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Slanina de la porc crescut asa cum trebuie este sanatoasa si pretioasa chiar. Imaginati-va o iarna geroasa cu viscol si zapezi cat gardul. Si acum spuneti-mi ca n-ar merge o slaninuta cu pita cu cartofi coapta pe vatra ? Si nu aluneca mai bine slanina aia cu o gura de palinca ?

  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Slanina cu ceapa rosie e bestiala. Daca ai si ceva palinca langa, pfff, e un adevarat ospat! Mi-ai facut o pofta, Olga! 

Lumea in ziua de azi nu prea mai mananca, tine la silueta, cica, dar baga multe alte porcarii, in schimb. La cata slanina am mancat eu, ar trebui sa fiu obeza. La fel e si cu painea. 

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dupa jumari nu m-am dat niciodata in vant, dar slanina a fost intotdeauna o slabiciune. :)

Acum cativa ani am descoperit ca si oltenii mei se pricep si ei sa faca slanina buna. O lasa la murat in mujdei de usturoi, dupa care o dau cu boia.  =P~ Pt. asa ceva e buna sanina aia subtirica.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu n-am mâncat niciodată slănină. Ce gust are?

 

De carne afumata, doar mai grasa.   Dar trebuie sa mergi in secuime sa gasesti slanina cu gust deosebit de bun din cauza ca porcii de acolo mananca ghinzi ca se gasesc in padure toamna, care schimba gustul parca este ceva cu nuci, exact ca la Prosciutto de Parma. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×