Sari la conținut
Forum Roportal
Amarena

Idei de vacanta

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ati fost in Secuime???    Ar trebui mers acolo ca e mai racoare poate si e diferit de Bucuresti sau Galati, verde totul si ieftin, urci pe munti cu copiii cu localnici care cosesc iarba, sint primitori la hotelurile cu margarete si extrem de curati.   Culegeti mure si zmeura, este apa minerala natural gazoasa in izvoare, paine excelenta

de secara, slanina afumata ... ceapa, nu mancare romaneasca dar se gaseste orice azi in localuri.   La copiii mei doar secuimea le place din Romania, fiul avea 15 ani cand le-am dus acolo si nu voiau sa plecam la Bucuresti.   Lacu Rosu, muntii inalti sin jur, Cheile Bicazului te inspaimanta ... grote de sare, ceramica neagra, ateliere de mestesugarit, cioplit din lemn sau ciuperca de pe pom, merita ocolit aceste 3 judete, merg pensionarii din Phoenix sa admire locurile si cei din Ungaria care au emigrat in '56.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

 

stu, lynx   :D  de un parc acvatic si de o salina urma sa mai mentionez si eu ieri, dar am plecat pe la cineva. Iar cele despre care ati spus sunt mai aproape decat cele de care stiam eu. Super. :D

 

Amarena, in locul cetatilor, mai poti avea in vedere un traseu usor de biciclete pe teren plat si amenajat, de vreo 80 km, care leaga satele sasesti si este adiacent bisericilor fortificate, dintre Viscri (Rupea, Brasov) si Sighisoara. Este un proiect al Fundatiei Adept Transilvania inaugurat de curand, in scopul promovarii zonei, pe care pot circula persoane de orice varsta. Bicicletele se pot inchiria, dar trebuie sa ai niste camere de bicicleta de rezerva, in caz de pana, ca sa nu mai stai sa peticesti. Traseul este construit de localnici si se asteapta sa cazeze turisti.

 

Pagina fundatiei, cateva detalii despre traseu si date de contact: Fundatia Adept Transilvania

 

Cazare gasiti in Sighisoara, dupa aproximativ vreo 40 km. O distanta lejera pentru acel traseu, pe care poti lua in considerare ca o parcurgi in 6 ore de pedalat lejer. Peisajele sunt recreative si intinse.

 

9uqbi48z.jpg

Editat de Recent
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Baietii de varsta asta nu au chef de nici o vacanta. Daca ii duci la mare/ piscina/ aqua parc, ok, merge. Altceva nu-i prea intereseaza. Eu inteleg. Eu port negocieri la sange sa ma insoteasca la opera, concert, balet, expozitie, etc. Totusi ii place sa se plimbe, ii place inghetata, de asta am propus plimbare printr-un oras nevazut pana acum.

Cu toate astea cred ca al meu ar fi multumit de o iesire la Arsenal Parc. Nu am fost dar din tot ce am auzit locul se preteaza la o iesire intr-un grup mai mare. Asa ca ar fi fain daca ati mai gasi vo 2 baieti sa se prosteasca cu aia p-acolo... :lol:

Categoric e cea mai buna idee si tinerii ar fi incantati. Nu am idee ca si costuri ce inseamna dar accesul e ok, 1,5 km de la gara.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu e chiar ieftin, las cel putin jumatate de salariu dacă mă potrivesc lor

Multumesc, Olga, mă gândisem și la Lacu Roșu, Tușnad..

Eu nu știu să merg cu bicicleta, așa ca pica și asta.

Editat de Amarena

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nici eu nu pedalez doar in sala pe bicicletele care nu merg prea departe!!!   Are fiul meu un aparat acum ca tot sa urc pe munte ... 

 

Cum zice si Rodica, copiii nu prea sint interesati de vizite de cetati si vechituri, poate putin mai incolo ca la ai mei le-a placut Castelul lui Dracula.

 

Am vazut si copiii de romani la Grand Canyon si se intrebau unde si ce este frumos???   tatal explica ca natura si blah, blah, blah dar tinarul voia acasa sau la acele jocuri unde sare pe cate un patrat si nu stiu ce se intampla ca eu n-am incercat jocuri din astea moderne unde urla muzica buna si e de toate racoritoare si tot te indeamna sa mai joci.  Deschis toata noaptea!!!   Cazinoul celori sub 21 de ani ... e plin localul zi sau noapte.

 

Noi am fost si cu verisori si copiii lor care s-au vazut prima oara si vorbeau engleza ... s-au mai specializat cand au aflat ca un alt verisor de al meu este un profesor foarte strict in scoala si noi mergeam cu toti la un party la ei si cu prietenii nepotilor ca acolo au mai fost 6 copiii si pe geamul de bucatarie se putea iesi pe acoperisul blocului ... sa vezi aventura ...  Verisorul a aranjat (a cumparat o vita) in restaurant sa fie hamburger la toti copiii cu cartofi prajiti ... abia am putut pleca de acolo la ora inchiderii, pe vremea aceea inca nu era McDonald in Romania, in '95.   Era muzica tiganeasca in local si dansau de numai.

 

Daca aveai rude sau cunostinte erau mai bune si ideile, dar se va aranja cumva daca mai treci si pe la o agentie si te interesezi sau pe net.

 

Bafta!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Stupid_me a trasat un itinerariu cuprinzator. Daca reusesti sa incluzi si Arsenal Park, cat pentru o vizita de 1-2 ore, nu cazare, ar fi superb. Le deschizi apetitul, apoi, pe viitor, nu mai scapi de ei. :lol:

Editat de Recent
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mulțumesc pentru idei, mi-ați fost de ajutor, am decis pentru Sibiu-Alba-Deva-Hunedoara. (5 nopți)

Editat de Amarena
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu numai la Sibiu am fost ca eram cu msaina in drum spre Deva sau Hunedoara si a inceput o ploaie ca ne-am speriat.  

Parca lapte era asa de albicios era apa si vizibilitate zero.   Niste alunecari de pamant au oprit circulatia in acea directie

si am mers la Arad si Timisoara la verisori ca stateam rau cu timpul, abia am prins avionul ... ca iar ne-a prins o ploaie

langa Viena cu grindina de marime cat o capatina de usturoi.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dragile mele, eu am cam vizitat toata Romania, sunt o indragostita iremediabil de tara mea, dar va spun sincer, drumurile patriei sunt parca mai greu de strabatut, desi sunt mai aproape. : )) poftim si exemple.. si nu spun de experiente meteo nefericite, stiti si voi, cheltuieli mari si conditii proaste... Daca vreti o vacanta intr-adevar de vis, mergeti in afara.. vi se pot personaliza ofertele, e altceva. Eu de exemplu saptamana trecuta m-am intors din vacanata, am fost la Hotelul Miraggio Thermal Spa Resort de cinci stele, in Halkidiki. Cautati pe net poze si va lamuriti, nu am la mine cuvintele ca sa va spun ce conditii sunt acolo si cum va simtiti. Pentru o vacanta de vara, e vis. Am fost placut impresionata, pornind de la agentia de turism care s-a ocupat. Chef de vacanta va doresc ! Daca aveti deja, nu mai stati pe ganduri…

Editat de Mr.Pervy McPervert
Editat reclama.Inca o postare de genul asta si o sa va fie contul banat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Marea Neagra este ideea cea mai potrivita acest weekend de 1 Mai 2018, insa deja are victime.

Tinerii nu se opresc langa apa si soare, vor si substante controlate si foarte mult alcool, sase tineri au fost gasiti pe plaja in coma sau conditii asemanatoare. 

Pe vremuri arsuri de la soare, insolatie sau inecare erau motivele de interventie de salvare.    Unde a disparut cheful de vacanta???

 

evz

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×