Sari la conținut
Forum Roportal
Vriies

Despre sensul vieții

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Multumesc, Merkaat! Bine ca a functionat subtitrarea. Nu ti s-a parut ciudat ca animalele depresive se intalnesc in randul celor domesticite si in randul celor care care traiesc in captivitate, ca antropomorfismul e vinovat de depresia lor? Si-au pierdut seninatatea.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca doar animalele domestice sufera de depresie.

Si masculii alfa detronati de altii mai tineri si alungati din turma dau in depresie de multe ori.

Cine spune ca doar cele domestice pot da in depresie?

  • Like 1
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ba da, prima data am vazut animale cu OCD (tulburare obsesiv-compulsiva) la gradina zoologica (animale care se invarteau in cerc); iar cainele folosit in terapie pentru veteranul de razboi cu frica de inaltime a sfarsit cu tot cu frica de inaltime (cred ca prin transfer psihologic)- se studiaza deja comunicarea telepatica http://www.iflscience.com/brain/brain-brain-interfaces-science-telepathy

 

Totusi, am vazut ca pisoiul (prietenul) meu, fost pisoi salbatic, avea f mare trauma la zgomot de motor de masina si de aspirator (cu care se curata strada)- cred ca de la faptul ca dormea sub masini si brusc motorul pornea (de fapt, tot interventie umana!).

 

Nu stiu despre animale salbatice... interesant ce spune stupid_me!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

nu am avut niciodata un anumit sens in viata, am trait pt ca asa mi-a fost dat. nu am trait cu un anumit scop, nici nu am stiut ca omul are sau nu un anumit sens. am facut limonada cu lamaiile avute :lol:

 

am un feeling ca o sa am un scop in curand...

  • Like 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cei care se gandesc la intrebari din astea ori au timp si n-au cu ce-l ocupa sau au alte probleme ... eu inca nu m-am gandit la asa ceva si nici nu ma preocupa.

 

Ma bucur de viata si tot ce mi-a oferit, asta e cel mai mare cadou ce primim la nastere, la venirea pe lume si trecem prin diferite forme al vietii din bebelus la adult si mereu gasim ceva frumos in acea faza al vietii.   

 

Viata lunga la fiecare cu sanatate!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, e interesant ce spune stu, daca gasiti vreun documentar care sa confirme ce spune ea, chiar v-as ruga sa imi spuneti si mie. 

Cand esti nr. 1 pt. mult timp si apoi nu numai ca nu mai reusesti sa fii, dar esti exclus de cei care altadata te ascultau orbeste, nu prea-i grozav. La animale a fi exclus din grup echivaleaza cu o condamnare la moarte. Dar poate ca fostii masculi alfa isi accepta soarta, insa omul traieste cu impresia ca acceptarea lor e un fel de depresie. Poate ca acceptarea lor seamana cu cea a  batranilor indieni, care isi asteptau linistiti moartea. Zic si eu, nu stiu daca-i asa.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E o vorba romaneasca ... 

Fosta-i lele cât ai fost ... si cred ca spune clar ca totul are un inceput dar si un sfarsit in viata asta si nu ramanem tineri, frumosti, puternici si numarul unu pana-i hau ... mai lelitza ... bade ...  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Un sens in viata ai din momentul in care iti pui in gand sa faci ceva cu tine si din tine pt ca altfel cum iti vei trai viata daca nu ai nici un scop si un vis de urmat si materializat?Adica sa nu-mi spui(vorbesc la general)ca te nasti,mergi la scoala si inveti sa citesti si mai tarziu nu-ti pasa daca faci vreo faculatate sau nu si iar nu-ti pasa ce fel de munca vei avea.Oricine are un sens in viata lui/ei indiferent unde ajunge la un anumit punct al ei.Nu poti sa-mi spui ca traiesti asa ca sa faci umbra la pamant degeaba.Faptul ca vrei o casa sau masina de ex deja iti da un sens de urmat.

 

Personal daca nu aveam un sens si un vis de dorit a-l implini,eram inca in RO si eram nefericit si poate chiar si mort de depresia comunismului si a realizarii ca acolo eram total terminat ca om si mai ales ca artist!Si am ales lupta sa-mi vad visul realizat indiferent ca a fost greu pana am reusit sa plec si apoi f greu in primii ani de USA!Dar NU m-am lasat niciodata batut si deprimat pt ca acum nu mai aveam de ce!NU mai eram intr-o tara unde la acea vreme ma simteam parca cu spatele pus la zid!

Si am trecut si de obstacolele Americii,de unul singur!NU am avut pe nimeni in USA!Nici rude ci doar f putini prieteni care si ei erau la inceputuri asa ca de la ei nu am avut nici un ajutor decat acela de a ne revedea si a mai vorbi dar financiar singur mi-am cladit viata de atunci pana-n prezent.Am facut studii la NYU si la ASL(Art Students League) of NY pt care am primit burse de talent si a trebuit desigur sa si muncesc ca sa ma intretin si sa merg si la studii si ani la rand nu am stiut ce-i aia zi libera!Dar nu m-am lasat intimidat ci am mers mereu inainte si nu am stat nici pe loc.

Asa ca NU pot spune ca viata mea NU a avut sau nu are nici un sens.Dar asta e doar a mea si deci experienta mea si o consider plina de sens.

 

Marele Michelangelo odata a spus urmatoarele:"If people knew how hard I had to work to get my mastery it wouldn't seem so wonderful at all."Si acel om evident a avut un sens si o tinta de urmat in viata lui.

  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, e interesant ce spune stu, daca gasiti vreun documentar care sa confirme ce spune ea, chiar v-as ruga sa imi spuneti si mie. 

 

 

Cred ca animalele au cam aceeasi structura emotionala ca si noi, probabil ca si depresia ar fi similara cu a noastra daca ar trai in acelasi mediu stresant. Faptul ca animalele au memorie mai de scurta durata decat oamenii, iar ca cele salbatice isi petrec tot timpul in natura (natura are efecte pozitive fantastice si asupra psihicului uman) e posibil sa nu sufere des de depresie.

 

Intr-o vreme crezusem ca animalele au simt moral mai puternic decat oamenii, dar am fost dezamagita sa aflu ca exista animale care fura, mint, violeaza.

 

http://www.vox.com/2015/2/23/8089019/horrible-animals

 

https://www.youtube.com/watch?v=1f--GZSptnk

 

http://www.naturalnews.com/038743_primates_liars_gorilla.html#

 

Totusi, din studii reiese ca exista moralitate innascuta in animale:

 

https://www.youtube.com/watch?v=meiU6TxysCg

 

https://www.youtube.com/watch?v=54qmYvlQ-Sg

 

Nu am gasit nimic interesant despre depresie la animalele salbatice.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×