Jump to content
Forum Roportal
DrakeRJ

Traducere romana-italiana

Rate this topic

Recommended Posts

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o traducere la urmatorul text.. am incercat cu translate dar nu iese bine.

 

Sever si neitalian, cel putin dupa reputatie, centrul lui este, la prima vedere, o retea de strazi, majoritatea din secolul al XIX-lea, iar periferia, o aglomerare de zone industriale.
 
La o cercetare mai atenta, Torino apare ca un oras elegant, plin de parcuri, palate, arcade, cafenele vechi si o frumoasa arhitectura baroca. Este si "caminul" mult disputatului Giulgiu si al giganticei corporatii Fiat, fostul bastion al centrului industrial al orasului. 
 
In 2006, Torino a gazduit Jocurile Olimpice de iarna, un eveniment care nu numai ca a atras atentia intregii lumi asupra unui oras intr-o dinamica schimbare, dar a adus si la dezvoltarea unor noi facilitati in domeniul sporturilor de iarna si la restaurarea multor cladiri si piete.
 
Centrul orasului este destul de compact, usor de explorat la pas. In partea de vest se intinde eleganta Piazza San Carto, cea mai frumoasa piata din oras. Pe una dintre lateralele pietei se afla Palazzo dell'Acaademia delle Scienze, un palat din secolul al XVII-lea proiectat de Guarini, care in zilele noastre gazduieste principalele muzee ale orasului: Muzeul Egizio si Galleria Sabauda. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×