Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Relaxarea regimului de vize pentru romanii care calatoresc in Canada

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Sa-mi dati de stire cati veniti ca sa vad cum rezolv cu dormitul. Cumpar paturi supraetajate sau intind niste saltele peste tot ? Invitata de onoare va fi Blues. Pe ea o pun in capul mesei si majoritatea platourilor vor fi puse in fata ei. Mangia mangia...:rot:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ieste, ieste si picante si nepicante. Ce-ti doreste inimioara. La noi se gateste international. Thai, chinezesc, japonez, indo-pachistanez, sud-american, oriental (arabesc), continental (european/american), cu carne, vegetarian, etc.

Un dulap de bucatarie e arhiplin numai de condimente si ierburi. Vreo 4 rafturi.

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

S-a dat LIBER la plecat FĂRĂ VIZĂ!

 

Românii care deţin o viză validă pentru SUA sau au primit o viză pentru Canada în ultimii 10 ani vor putea călători fără vize de la 1 mai, iar de la 1 decembrie toţi cetăţenii români vor putea merge în Canada fără viză, a anunţat, joi, ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton.

 

"Vreau să disociez acordul de liber schimb UE-Canada de chestiunea vizelor. Sunt chestiuni complementare, dar nu identice. Am negociat cu Guvernul României eliminarea vizelor pentru turiştii români şi acesta este o chestiune separată de acordul de liber schimb UE-Canada. Oficialii canadieni au evaluat România, am văzut progresele pe care le-au făcut în domenii precum paşapoartele, reglementarea migraţiei, etc şi de acea cu încredere am convenit un acord în urma căruia cetăţenii români vor putea, foarte curând, să călătorească în Canada fără vize. Concret, începând cu data de 1 Mai 2017, un cetăţean român care fie deţine o viză validă pentru SUA sau a primit o viză pentru Canada în ultimii 10 ani va putea călători fără vize în Canada. Începând cu data de 1 Decembrie toţi cetăţenii români vor putea merge în Canada fără viză", a precizat ambasadorul Canadei. 

 

Acesta susţine că tot ceea ce trebuie să facă românii pentru a putea călătorii în Canada este să completeze un formular care se află pe site-ul Ambasadei, respectiv Electronic Travel Authority. 

"Durează două minute şi costă şapte dolari. Acesta este furnizat tuturor cetăţenilor din ţările scutite de vize care doresc să viziteze Canada fie în scopuri turistice sau pentru afaceri. Dacă în 2017 intenţionaţi să vizitaţi Canada asta este ceea ce trebuie să faceţi", a adăugat ambasadorul Canadei.

În ceea ce priveşte CETA, acordul de liber schimb dintre UE şi Canada, diplomatul canadian susţine că România este perfect plasată pentru a beneficia direct de toate domeniile CETA, fie că este vorba de schimburile de bunuri, reducerea tarifelor vamale, protejarea drepturilor de proprietate intelectuală şi mobilitatea forţei de muncă.

 

capital

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce trebuie să facă toți românii care vor să călătorească în Canada, începând cu 1 mai 2017 

 

 

Ministerul Afacerilor Externe informează că începând cu data de 1 mai 2017, cetățenii români care au deținut, în ultimii 10 ani, o viză de rezidență temporară în Canada și cei care dețin, în prezent, o viză valabilă care permite intrarea în SUA (non-immigrant visa) au posibilitatea de a intra în /tranzita Canada, pe calea aerului, în baza uneiAutorizații de Călătorie Electronice (Electronic Travel Authorization – eTA), fără a mai avea nevoie de viză.

 

 

MAE menționează că în baza eTA, cetățenii români care se află într-un din cele două situații mai sus menționate pot intra, fără vize, pe teritoriul Canadei, pentru o perioadă de maxim 6 luni, doar dacă scopul șederii este unul din următoarele: turism sau vizită (vizitarea rudelor/prietenilor sau prospectarea oportunităților de derulare a afacerilor).

 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor să aibă în vedere următoarele atenționări:

 

  • Nu aveți nevoie de Autorizație de Călătorie Electronică dacă ați obținut, deja, o viză de intrare în Canada și aceasta este încă valabilă!;
  • Pentru obținerea Autorizației de Călătorie Electronică accesați următorul link: http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/questions-answers-by-topic.asp?st=16.7.2
  • Obțineți Autorizație de Călătorie Electronică, în timp util, înainte de a vă deplasa spre aeroport!;
  • Completați, on line, cu atenție toate rubricile și introduceți datele personale exact așa cum sunt menționate în pașaport;
  • Taxa pentru obținerea Autorizației de Călătorie Electronice este de 7 dolari canadieni și trebuie plătită în momentul completării aplicației online. Asigurați-vă că aveți un card valabil de tipul: VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRES sau card de debit de tipul  Visa Debit, JCB, Interac;
  • Nu depășiți perioada de ședere legală de 6 luni, altfel riscați să primiți un ordin de îndepărtare de pe teritoriul Canadei și să întâmpinați dificultăți în obținerea unei noi Autorizații de Călătorie dacă doriți să reveniți pe teritoriul Canadei;
  • Respectați legislația canadiană și nu modificați scopul declarat al călătoriei, în caz contrar Autorizația de Călătorie Electronică poate fi suspendată!
  • Cetățenii canadieni NU pot aplica pentru obținerea unei Autorizații Electronice de Călătorie (valabil în cazul persoanelor cu dublă cetățenie);
  • În situație în care vă deplasați în Canada însoțiți de mai mulți copii minori este necesar să completați câte un formular pentru obținerea eTA pentru fiecare dintre aceștia.

 

 

https://www.realitatea.net/ce-trebuie-sa-faca-to-i-romanii-care-vor-sa-calatoreasca-in-canada-incepand-cu-data-de-1-mai-2017_2051334.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

AVERTISMENT pentru cei care vor să meargă în CANADA

Ce trebuie să ştie românii care vor să meargă în Canada.

Chiar dacă ai viză, poliţistul de frontieră decide dacă îndepliniţi toate condiţiile pentru intrarea în Canada!!!

 

http://www.capital.ro/ce-trebuie-sa-stie-romanii-care-vor-sa-mearga-in-canada-chiar-da.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Se dă liber la plecat în America fără viză! Anunțul a fost făcut chiar de noul ambasador al României în SUA – Capital

„România este aspirantă de 16 ani la acest program.  Includerea în Visa Waiver nu depinde de președintele român, nici de cel american și nici măcar de Congresul SUA, cel care aprobă includerea unei țări în Visa Waiver, ci de românii înșiși: înainte de toate, rata de respingere a celor care solicită viza de SUA nu trebuie să depășească 3 la sută, or deocamdată suntem departe de această țintă."

*In ultimii ani n-am auzit pe nimeni sa fi venit in vizita din Romania dintre cunostintele mele, sau cunostintele lor ca l-as fi avut la o cafea macar ca sint frecvente aceste vizite cu rudele de acasa.   Asa vacanta devine mai calma ca mai sint de acolo oameni pe aici in South-West-ul Salbatic ...   Credeam ca la vara deja vin turisti, dar 2024 inca-i departe, adica sfarsitul primului episod a lui Bideu daca nu moare inainte de data de expirare al job-ului.*    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×