Sari la conținut
Forum Roportal
Davi_

Autismul.

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Un studiu nou a descoperit că mintea unui copil autist produce, în medie, cu 42% mai multă informație în starea de odihnă decît creierul unui copil neautist.

Această hiperactivitate ar explica de ce autiștii se retrag în lumea lor interioară și devin detașați social.

 

Roberto Fernández Galán, unul dintre autorii studiului, a explicat: Rezultatele noastre sugerează că autiștii nu sînt interesați în interacțiuni sociale deoarece creierele lor genereaază mai multă informație, ceea ce explică introspecția.

Studiul sprijină o teorie din 2007 numită Teoria Lumii Intense. Aceasta spune că autismul nu e un deficit mental ci o supraîncărcare mentală. Copiii autiști încearcă să controleze aceasta izolîndu-se de lumea exterioară. Autismul ar putea fi descris ca hiper-percepție, hiper-atenție și hiper-memorie.

De obicei, se consideră că autiștii sînt lipsiți de empatie – noua teorie spune că de fapt aceștia sînt super-sensibili. Autiștii par neinteresați de ceilalți oameni, în realitate primesc prea multă informație de la ceilalți și încearcă să o blocheze.

 

Mai mult: http://totb.ro/autismul-nu-e-o-deficienta-e-o-supercapacitate-mentala/

  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Citeam in "M" de Matei Calinescu ca autistii se inteleg foarte bine intre ei, desi cu cei neurotipici au probleme de comunicare.

Dar intre ei au acelasi "limbaj".

Poate cineva sa confirme asta?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu au. Sunt diferiti. Au si ei simpatiile si antipatiile lor, dar in niciun caz nu simpatizeaza pe cineva automat doar pt. ca e autist. La fel e si in cazul comunicarii, comunica cu putine persoane cu adevarat, parerea mea e ca o fac doar cu persoanele de care se simt atasati si carora simt ca le pasa de ei. Asa cum spune studiul sunt si empatici si foarte sensibili, ca nu stiu sa-si manifeste empatia sau, mai degraba, nu si-o manifesta in felul in care si-o manifesta oamenii obisnuiti, e altceva.

E posibil ca hiperactivitatea creierului sa-i faca sa fie mereu agitati (adesea unii dintre ei sufera de insomnii), insa nu stiu daca intre aceasta hiperactivitate si inteligenta se poate pune semnul egal, eu am cunoscut mai multi autisti, dar doar la unul singur pot spune ca am observat o inteligenta iesita din comun. Bine, e foarte posibil ca ceilalti sa nu mi se fi parut ca-s foarte inteligenti din cauza ca nu le-au fost create conditii ca inteligenta lor sa se faca remarcata cu adevarat.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Citeam in "M" de Matei Calinescu ca autistii se inteleg foarte bine intre ei, desi cu cei neurotipici au probleme de comunicare.

 

Din cate am vazut eu nu prea se inteleg cu nimeni.   Venea la mine o femeie cu un baiat mare deja si voia sa-mi umble prin toate dulapurile si in bucatarie, voia sa stie ce am acolo ca el imagina ca ascund bunatati.   

 

De la scoala mereu veneau hartii ca nu se ocupa de el nimeni???  n-are activitati???  ca nu stie nimic.

 

Nu voia sa faca nimic, i s-a spus sa citeasca jumate ora si astepta sat reaca timpul cu cartea in mana ... o litera nu citea, bea apa se spala pe picioare, isi rearanja sacul de mers la scoala, patul dar nu citea ... a trecut timpul lua iar tableta in mana si se juca, mai avea 2 ani sa intre la liceu dar tot scoala speciala pentr copiii cu probleme cand l-am vazut ultima oara.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×