Jump to content
Forum Roportal
picturila

Cum pot trimite un tablou in SUA

Rate this topic

Recommended Posts

Cineva din State doreste sa-mi cumpere un tablou, dar nu stiu ce proceduri trebuiesc indeplinite si unde, si de asemenea care ar fi cea mai potrivita firma de expediere/curierat in privinta raportului calitate/pret? Pentru ca informatiile furnizate sa fie de folos si altora, ii astept pe cei care stiu exact despre ce este vorba, sa ne impartaseasca din experienta lor. Va multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce dimensiuni are si cat e de greu ca este cam problematic de acolo de trimis in State si un plic, e de mers la o posta speciala, eu primesc doar cuvinte incrucisate si taxeaza niste sume ca voi renunta ca nu se merita deja.  Mereu spune ca sint taxe in caz ca se fura din cutia mea postala si prostii din astea si-o forteaza sa expedieze cu aviz de primire si recomandat sa plateasca mai mult, altfel s-a dus degeaba pan-acolo.

 

Vorbeste cu DHL sau UPS sau FedEx dar sa-l ai cu tine sa-ti spuna exact cat te va costa, eu l-as chema pe respectivul sa vina sa-l ia ca arta nu stiu cum este primit la iesirea din Romania in ultima vreme, ce vama ai de plata si sa nu coste mai scump expedierea decat tabloul.   

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ce nu ti se poate pune o tona de integrame intr-un colet normal?

Domnilor, va rog sa nu divagam de la subiect! Ma poate ajuta cineva pe mine si pe altii aflati in aceasta situatie, da ori ba? Ii astept sa raspunda in special pe aceia care s-au mai confruntat cu astfel de probleme. Discutia doar de dragul discutiei este contraproductiva.

Edited by picturila

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ce nu ti se poate pune o tona de integrame intr-un colet normal?

 

Pentru ca ar costa mai mult decat as vrea sa cheltui deodata ... desi eu trimit banii dar apar lunar editii noi si-mi place asa.  

Cand merg eu, umplu portbagajul ... sa am pentru 10 ani material de distractie pentru zile ploioase sau lenese din care sint poate 5 pe an  :lazy:  

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu un avocat bun poti sa faci orice in Romania, chiar sa trimiti picturi in SUA sau integrame, ai dreptate

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cineva din State doreste sa-mi cumpere un tablou, dar nu stiu ce proceduri trebuiesc indeplinite si unde, si de asemenea care ar fi cea mai potrivita firma de expediere/curierat in privinta raportului calitate/pret? Pentru ca informatiile furnizate sa fie de folos si altora, ii astept pe cei care stiu exact despre ce este vorba, sa ne impartaseasca din experienta lor. Va multumes

 

Citeste topicul asta, poate iti va fi de ajutor. Se pare ca mai e cineva care a vrut sa faca acelasi lucru. E din 2013 topicul dar totusi informatiile cred ca mai sunt relevante.

https://www.roportal.ro/discutii/topic/103779-ca-la-noi-la-nimeni/

 

am vandut akm 2 zile primul meu tablou pe etsy la un cumparator din sua. Astazi am mers la posta romana sa-l expediez si m-i s-a spus ca nu se poate ca trebuie insotit de o foaie de la patrimonoi care atesta ca nu face parte din patrimoniul national care sa insoteasca expedierea 

am fost la la patrimonoiu m-i s-a spus ca trebuie sa merg sa-i fac 5 poze apoi sa cer audienta la directoare care sa examineze tabloul apoi cu foaia de lA directoare la serviciu patrimoniu, si asta pentru fiecare tabou 

Am cautat alt servicu, DHl la fel cere foaie de la patrimoniu, Cargus servicii internationale la fel..nu exista posibilitate de expediere mi-am pierdut clientul trebuie sa dau refund plus ca activitatea mea ca pictor s-a injcheiat din moment ce nu pot sa vand !!

Trebuia sa zic ca am altceva in colet, si daca mi-l deschideau in vama...

S-a lovit cineva de asa ceva?

 
Edited by Naeema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×