Sari la conținut
Forum Roportal
FrateleCelMare

Televizorul – un dispozitiv de control al mintii care creeaza dependenta

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Când vă uitaţi la TV, activitatea creierului se mută din emisfera stânga în cea dreaptă. De fapt, experimentele conduse de cercetatorul Herbert Krugman au arătat că, în timp ce telespectatorii se uită la televizor, emisfera dreaptă este de 2 ori mai activă decât cea stângă, o anomalie neurologică. Fluxul din stânga către dreapta produce o creştere a ceea ce este drogul natural al corpului: endorfinele, care includ beta – endorfine şi enkefaline.

 

Când vă uitaţi la televizor, regiunile mai înalte ale creierului (cum ar fi creierul mijlociu şi neo – cortex – ul) sunt oprite, şi toate activitatile sunt transferate către regiunile mai de jos ale creierului (cum ar fi sistemul limbic). Creierul inferior doar stă şi reacţionează la mediu folosind programele de răspuns “fight or flight”. În plus, aceste regiuni ale creierului inferior nu pot să facă distincţie între realitate şi imaginile fabricate (o funcţie îndeplinită de neo – cortex), de aceea reacţionează la conţinutul transmisiei TV ca şi cum ar fi real, secretând hormonii adecvaţi şi aşa mai departe. Studiile au dovedit că, pe termen lung, prea multă activitate în creierul inferior determină atrofierea regiunilor creierului superior.

 

Televiziunea este o sabie cu două tăişuri: nu face doar ca sistemul endocrin să elibereze opiurile naturale ale corpului (endorfinele), dar de asemenea concentrează activitatea neuronală în regiunile creierului inferior, unde nu suntem motivaţi de nimic altceva în afară de căutarea plăcerii.

 

Realizând că telespectatorii intră automat într-o stare de transă când privesc la televizor, producătorii au început să facă reclame care produc stări şi dispoziţii emoţionale inconştiente în privitor. Scopul reclamelor nu este să apeleze raţionalul sau conştientul (care de obicei este îndepărtat în timpul reclamelor), dar mai degrabă să implanteze dispoziţii pe care consumatorul le va asocia cu produsul întâlnit în viaţa reală. Când vedem produsul expus la magazine, de exemplu, acele emoţii pozitive sunt activate. Prezentarea şi susţinerea lor de către atleţii favoriţi şi alte celebrităţi trezeşte aceleaşi asociaţii.

 

https://ceicunoi.wordpress.com/2013/04/01/dependenta-de-televizor-problemele-cauzate-de-privitul-la-tv-televiziunea-controleaza-mintea-umana-hipnotizeaza-si-amorteste-creierul-omului-edu28/

 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"face  ca sistemul endocrin să elibereze opiurile naturale ale corpului (endorfinele)"

 

Asta e un lucru bun.

 

Insa calitatea emisiunilor de pe posturile din Romania este execrabila.

 

 

Din zgarcenie sau bani putini nu se cumpara posturi faine din strainatate, iar cele oferite sunt alea ieftine sau proaste.

Dar romanii nu stiu asta, caci multi nu au iesit din tara, ca sa poata compara.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Când vă uitaţi la TV, activitatea creierului se mută din emisfera stânga în cea dreaptă.

Oare ce religie au cei care descopera din astea dupa lungi ani de cercetare ... timp in care se uita la televizor ... evident!!!

Consider acest articol material de manipulare a maselor impotriva TV-ului.   Pocaitii actioneaza mereu pe un front.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu m-am uitat la TV de vreo 6 ani si nici nu-mi lipseste. Singurele emisiuni ce se transmit la TV si pe care le urmaresc pe laptop, sunt cele cu si despre dans.

Eu am renuntat la TV de 10 ani, si sunt multumit de decizie.

In schimb imi alcatuiesc singur programul de documentare, filme, seriale, stiri, de pe net.

Astfel imi fac eu TV-ul meu, ceea ce inseamna controlul asupra informatiei care imi intra in minte.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu sint material de manipulat ... insa ei scriu carti pe aici si le prelucreaza la sedintele lor

ca ei n-au slujbe ca ortodxii sau catolilcii, doar vorbesc despre ce-i in jur si cauta adevarul.

Se manipuleaza intre ei ca doar la asta le e gandul la cei pe care eu-i cunosc pe aici.


Ba, eu ma uit si la TV ca am show-urile praferate de remodelat case, de gatit,

ba seriale locale cum a fost si azi noapte Southern Charmes, Jeopardy, mai

sint cateva canale cu muzica buna si filme franceze vechi si noi.

Nu renunt la nimic, tigara am lasat ca asa am vrut dar altceva nu am de gand.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe vremuri cartea era considerat impotriva mintii umane, doar preotimea sa stie a citi, iar restul sa-i fie credinciosi si sa-l creada, altfel ajung pe tarusul lui Tepes Voda. Intr-o perioada si muzica sau orice exprimare de sentimente umane erau interzise, dar mai mult cei de vitza veche respectau, taranimea care se bucura de viata si radea erau considerati nebuni sau dementi.  A suferit destul omul pana a ajuns la forma de azi.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cand ma uit la televizor nu reusesc sa sincronizez sunetul cu imaginea, mental. Daca o fraza imi capteaza atentia, pierd succesiunea imaginilor. Daca imaginile sunt interesante, nu memorez ce vorbesc actorii. Daca urmaresc scrisul la filme, nu percep expresia actorilor. Reclamele mi se par ca desenele animate. Desenele animate mi se par niste buline colorate amestecate de niste ciudati. In copilarie, dupa ce am vazut "Odiseea spatiala 2001", am scos televizorul din priza si cu o surubelnitza am dereglat toate blocurile de acordaj, am smuls de pe placa tranzistorii si condensatorii electrolitici. Se pare ca scenele din film in care Bowman dezactiveaza computerul HAL au avut impact asupra mea.

Chestia cu reclamele e relativa. Daca urmaresc un calup de spoturi, cum ma afecteaza cele ce nu imi sunt adresate, ca gen, varsta si putere de cumparare? Cum sunt cele la masini de lux, ciocolata, sucuri sau mai stiu eu ce.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×