Sari la conținut
Forum Roportal
The Bitch

Înfășatul noilor născuți

Evaluează acest topic

  

7 membri au votat

  1. 1. In care tabara sunteti ?

    • PRO
      4
    • CONTRA
      3


Postări Recomandate

Credeam ca o sa gasesc lucruri retrograde si deplasate, dar surpriza, erau observatii de bun simt, de genul ''nu mai infasati nou-nascutii'' (la noi in maternitati inca nu s-au prins de chestia asta, pe care altii o stiau in secolul al 18-lea). 

 

 

Bullshit chestia cu numai infasati noii nascuti. Ba din contra, swaddling e din nou in practica si foarte recomandat si in maternitati, cel putin aici. Si eu am rezistat sfaturilor la inceput ca deh, am zis sa fiu emancipata, dar dupa ce am inceput sa-l infas pe ala mic cand era nou nascut, se calma imediat, dormea, si era chiar foarte ok, pe cand pe de alta parte daca nu il infasam, se zbatea, urla, dadea din maini si din picioare si dura 3 ore sa se calmeze si sa adoarma. Cum il infasam, observam o transformare totala. Se calma ca i se vedea pe chip, isi bea laptele si dupa ce il leganam putin pe picioare adormea.

Recomand infasatul oricui. Argumentele impotriva infasatului sunt niste idiotenii fara baza. 

Al meu a dormit infasat in patut, in fiecare noapte pana pe la 4-5 luni cand nu-l mai incapea fasa si reusea sa se scoata din ea. Atunci a fost timpul sa incetez practica.

Dupa ce l-am nascut pe asta mic, cineva mi-a recomandat niste carti si videoclipuri lansate de Dr. Harvey Karp, pediatru de renume. Mi-a schimbat viata. Are niste sfaturi si metode fantastice.

 

Editat de Naeema
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La mine a fost chiar pe dos, utlimul oricum, ca ceilalti nu au fost nascuti in Romania si prin urmare nici infasati. I-a fost mult mai bine cand s-a simtit liber. 

 

Poate restul Europei a renuntat la asta cu un motiv :pardon:. Eu stiu cum m-am simtit cand mi-au facut cezariana si anestezie partiala, nu puteam sa ma misc, era oribil, iar mainile imi erau prinse in ceva. E oribil sa nu te poti misca.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Europa a renuntat la asta pentru ca cele mai multe cazuri de mortalitate infantila se datoreaza infasarii 

 

 

Interesant ca numai in Europa mor cei mai multi bebelusi din cauza infasarii. O fi continentul ala mai ghinionist. Europa nu e un standard mondial despre cum trebuie facute lucrurile in orice domeniu, cu toate ca lor le cam place sa creada asta. Europa renunta, adopta si schimba multe sub iluzia ca sunt buricul universului. Credeam ca numai americanii sufera de iluzia asta, dar vad ca si europenii. :lol:

 

Anyway, buna idee de a muta discutia pe alt topic. Sorry pentru off topic Blues, dar nu m-am putut abtine.

Inainte de a da vreun verdict ascultati si ponderati si argumentele in favoarea infasarii, si nu comparati ce ati simti voi ca adulti daca ati fi infasati cu ce simte un nou nascut care in burta mamei a fost obisnuit sa stea ghemuit in cativa centimetri patrati, ca doar nu o fi avut stadion in uter.

Editat de Naeema
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Toate astea din pricina unei carti din secolul al 18-lea, tradusa in 1924.

 

Naeema, nu am vrut sa te supar cu ceva (sau pe oricine). Fiecare e diferit, la orice varsta. Practica a avut avantaje pentru unii si dezavantaje pentru altii. 

 

Hai sa nu ne certam degeaba. :)

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dupa ce votati, daca votati, argumentati-va alegerea. Poll-ul nu e public, in caz ca unii nu vor sa-si impartaseasca votul.

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aici cat si in USA are o renastere de amploare a acestei practici. Bebeii sunt infasati inca din maternitate si toate asistentele cu care am avut tangenta dupa ce l-am nascut pe asta mic, mi-au recomandat infasarea. Ma gandesc ca nu or fi cadrele alea medicale si pediatrice, retardate mental sa recomande din nou infasarea bebeilor. Desigur exista si aici tabara opusa, din care fac parte multe cadre medicale si asistente.

 

Eu am avut numai si numai experienta pozitiva cu infasatul, bineinteles daca e facut cum trebuie, cu paturica corespunzatoare, nu asa deam pulea. In primul rand paturica nu e patura din aia in care coci bebelusul ci o bucata subtire din bumbac moale. In al doilea rand bebelusul nu trebuie infofolit in haine inainte de a-l infasa. Scutecul si cel mult un tricouas de bumbac subtire. Temperatura in camera lui trebuie sa fie optimala. Mainile si picioarele trebuie pozitionate corect iar infasatul se face si el corespunzator, nici prea strans nici prea larg. 

E recomandat ca un bebelus sa nu mai fie infasat cand implineste 1 luna sau 2. Eu am continuat pana dupa vrea 4 luni, ca al meu a fost ok cu infasarea. Nu s-a opus, ba din contra.

 

Bineinteles ca sunt si copii care rezista la infasat. In cazuri din astea nu trebuie fortati. Altii insa sunt foarte activi, isi dau cu mainile peste fata, se agita mult, se rostogolesc si astfel nu reusesc sa adoarma. Un bebelus care se agita extrem de mult se si streseaza in acest proces. 

Al meu se calma, zambea si isi vedea de somn imediat. La inceput cand dormea neinfasat se trezea de nenumarate ori pe noapte, foarte agitat, chiar daca nu avea nevoie sa bea lapte. Dupa infasare al meu a inceput sa doarma toata noaptea fara intrerupere, cu exceptia a poate de 2 ori pe noapte cand trebuia schimbat si alaptat. 

 

Uite asa n-a dat noua sarmaluta noastra in maternitate, :lol:

 

 

 

Anyway, cred ca fiecare face cum vrea si crede de cuviinta mai bine. Studii pro si contra exista pentru absolut orice pe lumea asta si daca stam sa ne ghidam dupa toate studiile in existenta, ajungem la nebuni. Daca iese un studiu despre ceva anume luna asta, luna viitoare vin altii cu alte studii car contrazic, iar dupa ceva timp apar altii care contrazic pe contradictori si tot asa. :stars:

 

In 2002, pediatrician Harvey Karp published the bestseller The Happiest Baby on the Block that tells parents swaddling is key to reducing crying and helping babies sleep on their backs. “That’s why I recommend [swaddling] for all babies,” Karp said in a recent interview. “Even a calm baby will sleep longer and be calmer.”

Many other doctors and parents agree with Karp’s thesis, that the benefits of swaddling outweigh the potential risks. “If the swaddling is done properly, there seems to be an additional benefit of better sleep,” said Denis Leduc, past-president of the Canadian Paediatric Society.


 

Nu numai in Europa, peste tot unde copiii sunt infasati. Uita-te in estul Europei si compara rata de mortalitate infantila cu vestul, spre exemplu. Sau cu alte tari, de pe alte continente, unde copiii nu sunt infasati. 

Explicatia este destul de simpla si la indemana oricui. O stie cineva?

 

Nu cred absolut nici o secunda ca in tari mai putin dezvoltate, cauza primara a mortalitatii infantile este infasatul. Hai sa fim seriosi. Bebelusii in tari din astea mor dintr-o multitudine de cauze care au deaface cu incompetenta medicala, sistemul medical, diagnoze incompetente, lipsa de tratamente adecvate, lipsa de fonduri pentru tratamente in familie, neglijenta familiala si medicala, conditii precare acasa si in spitale, samd. Dar hai sa gasim tap ispasitor cu ca bebeii de aia mor, ca sunt infasati. :roll:

Editat de Naeema
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si declaratia asta oficiala cine a facut-o ? La nivel mondial ma refer. 

Da-mi si mie vreun link ceva la studiile si statisticile alea universal acceptate de catre comunitatea medicala mondiala daca exista vreuna. 

Pana acum din ce am lecturat eu, am vazut ca opiniile sunt impartite si ca nu s-a ajuns la un consens definitiv comun. 

 

Chiar si pentru S.I.D.S nu s-a gasit deocamdata cauza concreta. 

 

Actualizat in 2011

 

children_causes_of_death.jpg

Cauze principale ale mortalității infantile congenitale sunt malformatii, sindromul de moarte subita, complicații în timpul sarcinii, accidentele și leziunile traumatice accidentale.

99% din decesele infantile au loc în țările în curs de dezvoltare, precum și 86% din aceste decese sunt cauzate de infectii, nasteri premature, complicații în timpul de travaliu, precum și asfixia și de naștere leziuni perinatale.

 

Statistica intocmita de UNICEF si WHO (World Health Organization) si actualizata in 2014

 

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs178/en/

 

In tarile in curs de dezvoltare (non-occidentale)

Newborn, or neonatal, deaths account for 40% of all deaths among children under five. The majority of all neonatal deaths (75%) occur during the first week of life, and between 25% to 45% occur within the first 24 hours.

The main causes of newborn deaths are prematurity and low-birth-weight, infections, asphyxia (lack of oxygen at birth) and birth trauma. These causes account for nearly 80% of deaths in this age group.

 

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs333/en/

 

  • Leading causes of death in under-five children are preterm birth complications, pneumonia, birth asphyxia, diarrhoea and malaria. About 45% of all child deaths are linked to malnutrition.

 

10373949_10152764473079033_8208360919506

 

Nu vad nicaieri ca se mentioneaza Swaddling (infasatul) ca fiind cauza numarul 1. E ca si cum ai spune ca principala cauza a mortalitatii in lume mestecatul de guma, pe cand studiile si statisticile arata ca boli precum cancerul si altele sunt in top. 

:doh: Nu ma mai contrazic ca vorbesc degeaba.

Editat de Naeema
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai daca te referi la SIDS, ce iti pot raspunde eu, pe cand si specialistii spun ca acest sindrom este inca unexplained. Teorii exista, verdict clar, nu.

Pana acum singurul verdict oficial acceptat este asta: The exact cause of SIDS is unknown.

Exista cativa factori de risk care sunt enumerati, dar printre acestia nu se afla infasatul.

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu raman neutru si n-am cum sa votez.  Cu privire la topic, am opinie si precum nu exista spatiu decat pro sau contra ...

 

Ungurii din Ardeal la fel aveau metoda lor de a infasa copilul dar nu strans precum romanii

si as vrea sa fiu inteles bine, nu este chestiune decat de traditie sau obisnuinta, moda poate.

Era o perna imensa in care se invelea copilul si era loc de miscat iar mainile nu erau legate

langa corp cum am vazut la Bucuresti si intr-o carte cand eram mica.

In acest site maghiar se vede cum aratau, aproape ca un scutec mare si larg, insa tinea copilul

in caldura la picioare, prin zone reci era umplut cu fulgi si abia-l puteai ridica din patut.

 

traditional

http://babafelszereles.hu/babaknak-0-6-honapos-korig/polyak/hagyomanyos-polya.html

 

modern

http://babafelszereles.hu/babaknak-0-6-honapos-korig/polyak/kokusz-polya.html


Exista cativa factori de risk care sunt enumerati, dar printre acestia nu se afla infasatul.

 

La 3 cunostinte a murit copilul subit, erau deja maricei, mergeau in picioare.

Spun asta ca doctorii au eliminat idea ca exclusiv in "crib" moare copilul pana e mic.

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×