Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
visionbot.net

Proiect personal VisionBot Pick and Place - startup romanesc pentru electronisti

Rate this topic

Recommended Posts

Salut, ma numesc Ionut. De cateva luni de zile lucrez la un startup romanesc de hardware numit VisionBot - este un robot semi-industrial de tipul Pick and Place machine ce asambleaza placile de electronica - deci asambleaza dispozitive electronice ce pot fi folosite in produse electronice. Fiecare PCB - Printed Circuit Board, inafara de cablajul electronic are montate si cipurile aferente. Masinaria reuseste sa plaseze cu precize foarte mare cipurile(rezistente, condesatoare, integrate..., microcontrolere) pe placa de electronica. Masinaria poate pune si pasta de lipit la pinii cipurilor. Pentru a nu avea vreo eroare in plasare, sistemul foloseste doua microscoape digitale si am dezvoltat un software care foloseste Computer Vision pentru a corecta eroarea in translatie si rotire cand apuc componenta electronica.


VisionBot-Pick-and-Place-machine-robot-t

 

VisionBot-Pick-and-Place-machine-which-a

Ceea mai interesanta componenta a softului este ca masinaria functioneaza direct cu fisierele standardizate Gerber. Am inclus un feature foarte interesant in software prin care folosind mouse-ul puteti seta in cateva minute ca masinaria sa asambleze placilor voastre.

VisionBot-Pick-and-place-machine-softwar

Pentru mai multe detalii despre proiect vizitati siteul meu www.visionbot.net

Astept opinii si sfaturi. Va scriu pe acest forum deoarece m-ar interesa sa gasesc si oameni care ma pot ajuta sa continui mai departe proiectul. Intentionez sa lansez in cateva luni de zile si o campanie pe Kickstarter ca sa gasesc primii cumparatori. Sper sa nu fie considerata postarea mea drept spam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am mai facut ceva progrese din mai. Am reactualizat pozele.

 

VisionBot-SMT-Placement-Equipment.jpg

 

VisionBot-Pick-and-Place-machine.jpg

 

Am schimbat si acum folosim feedere automate.  Am facut si un video .

 

https://www.youtube.com/watch?v=o1ZfAQhbCu8

 

Suntem o firma noua, BIT TECHNOLOGIES RO, si activam in domeniul hardware cu sediul in Ramnicu Valcea. Noi incercam sa producem acesti roboti de tipul SMT Pick and Place machine. Pana acum am facut un prototip functional si ne-ar interesa sa gasim ingineri automatisti - eletronisti pasionati care sa aibe cunostinte de prelucrari mecanice, CNC, Imprimante 3D, axe liniare, programare microcontrolere PIC. Bonus ar fi proiectare scheme electronice OrCAD digitale, debugging. Daca sunteti interesati sa lucrati cu noi trimiteti-ne un  email de pe VisionBot

Edited by visionbot.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

A trecut aproape un an...., in "visurile mele" vad si eu o astfel de masinarie insa totusi pentru uz personal e un pic cam mult......, cel mai tare doare lipitul componentelor in astfel de situatii, PCB cu componente SMD 1206 mai fac si eu insa le plantez manual la microscop dar cum am spus lipitul e o mica "problema", cred ca daca masinaria ar face si asta ar fi mai mult decit suficient, personal am incercat cu pasta de lipit tevi de Cu amestecata cu flux pasta si dozat manual cu seringa, as putea spune ca aproape merge insa e incomod lipitul cu letconul, poate i-i adaptezi dozator si o dioda laser sa realizeze si lipitura in momentul in care piesa este deja pozitionata/plasata, un alt vis.......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×