Sari la conținut
Forum Roportal
Blues

Ceva rapid si bun?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Mamaliga in straturi (cașcaval, bacon, unt cu out)

Ostropel de pui

Varza a la Cluj

Bors de pește / ciorbe acre

Papricaș de pui cu găluște de faina

Tochitura moldoveneasca

Parjoale moldovenești

Chiftele din dovleac servite cu smantana

Ghiveci

Supa cu găluște

Limba cu masline

Mancare de castraveti murati cu carne

Mancare de prune

Mancare de gutui

Galuste umplute

Ardei umpluti/rosii umplute

Fasole cu afumatura

Fasole batuta

Ciorba de perișoare

 

 

Sunt gata servite in max 2 ore daca fol ingredientele potrivite. Ex fasolea sa fie din cutii, nu sa stai s.o fierbi tu. Nu stiu cat de romanesti sunt felurile de nai sus sau au si alte origini/influente, dar eu astea le-am servit pe aici in ultimii 10 ani si lumea nu mai mancase. Bine...eu le.am servit si cordon bleu si a fost de f mare succes pt ca nu asa ceva aici.

La dulciuri nu ma pricep, dar cred ca aproape orice desert il faci romanesc daca schimbi putin reteta :P

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Gris cu lapte

Orez cu lapte

 

Varza a la Cluj
 

 

Asta e mancare de 2 ore, crezi dumneata? Numai pregatirea mentala si tehnico-tactica dureaza... o viata. :mda:

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aia nu, aia nu...apoi si cu tine

 

Si norvegienii au sarmale si manaliga daca e asa...

 

Ardeii tai de ce stau 4 ore? Opărești ardeii intai si precalesti orezul. In cuptor nu ii lași mai mult de 1h.

 

Restul mancarurilor poti sa faci si daca nu ai mancat tu pana acum. Poate iti plac si tie apoi. Daca vor DOAR romanesc fara influente...sa astepte mult si bine, nu exista.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Fasole verde prajita, cu usturoi

Mazare cu carne (carnat sau costita)

Ghiveci de legume

Oua umplute

Ciorba de vacuta, cu smantana

Spanac cu oua

Cartofi prajti cu branza pe deasupra si ochiuri

Ardei copti, in saramura (astia merg fain la mazarea cu carne)

Ciorba de fasole boabe, cu tarhon

Salata orientala cu cartofi, ceapa, masline

Clatite

Salam de biscuiti

Budinca de orez cu compot sau gem

Prajitura cu prune sau mere

Chec cu cacao si nuca

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Clatite voiam si eu sa scriu. Chiar acum ma apuc de ele. :) Nu stiu daca sunt romanesti la origine, tind sa cred ca nu, dar sunt usor de facut.

 

A zis prajituri.

 

Scuze, am observat dupa.

Editat de Finnian

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ouale umplute iarasi sunt usor de facut. Cred ca am definitivat cea mai buna reteta (din punctul meu de vedere, normal). Pun cascaval sau branza (de orice fel doar sa fie sarata), kaiser tocat, mustar, putina maioneza, putin piper si patrunjel verde. 

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ficatei si pipote de pui prajite in usturoi, putina paprika si cu patrunjel proaspat sau facuti cu sos. Mamaliguta pe langa.

Chiftelute in sos de rosii.


Apropo de gatit, Blues, m-am dus ieri si mi-am mai luat un dutch oven. Am prins obsesie. Vreau sa-mi iau toate marimile. :lol: I love them. Nu mai fac mancare in alte oale.

Editat de Naeema
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ai magazine de chinezi ? Mergi la ei, ca chinezii au mereu asa ceva. Eu de la ei cumpar ficatei, pipote, inimi, scurmuse de pui (pentru piftie), burta, samd.


My babies....

 

 

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×