Abbie M. 6295 Raportează post Postat Februarie 12, 2015 Sarmalele se pot face in 2h sau mai putin. Mai sunt si alti factori implicati, e drept. 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Pierre D. Vara 5581 Raportează post Postat Februarie 12, 2015 A zis prajituri. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Ampera 10661 Raportează post Postat Februarie 12, 2015 Mamaliga in straturi (cașcaval, bacon, unt cu out) Ostropel de pui Varza a la Cluj Bors de pește / ciorbe acre Papricaș de pui cu găluște de faina Tochitura moldoveneasca Parjoale moldovenești Chiftele din dovleac servite cu smantana Ghiveci Supa cu găluște Limba cu masline Mancare de castraveti murati cu carne Mancare de prune Mancare de gutui Galuste umplute Ardei umpluti/rosii umplute Fasole cu afumatura Fasole batuta Ciorba de perișoare Sunt gata servite in max 2 ore daca fol ingredientele potrivite. Ex fasolea sa fie din cutii, nu sa stai s.o fierbi tu. Nu stiu cat de romanesti sunt felurile de nai sus sau au si alte origini/influente, dar eu astea le-am servit pe aici in ultimii 10 ani si lumea nu mai mancase. Bine...eu le.am servit si cordon bleu si a fost de f mare succes pt ca nu asa ceva aici. La dulciuri nu ma pricep, dar cred ca aproape orice desert il faci romanesc daca schimbi putin reteta :P 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Rodica` 6525 Raportează post Postat Februarie 12, 2015 Gris cu lapte Orez cu lapte Varza a la Cluj Asta e mancare de 2 ore, crezi dumneata? Numai pregatirea mentala si tehnico-tactica dureaza... o viata. 3 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Ampera 10661 Raportează post Postat Februarie 12, 2015 Aia nu, aia nu...apoi si cu tine Si norvegienii au sarmale si manaliga daca e asa... Ardeii tai de ce stau 4 ore? Opărești ardeii intai si precalesti orezul. In cuptor nu ii lași mai mult de 1h. Restul mancarurilor poti sa faci si daca nu ai mancat tu pana acum. Poate iti plac si tie apoi. Daca vor DOAR romanesc fara influente...sa astepte mult si bine, nu exista. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Bitch 15151 Raportează post Postat Februarie 12, 2015 (editat) Fasole verde prajita, cu usturoi Mazare cu carne (carnat sau costita) Ghiveci de legume Oua umplute Ciorba de vacuta, cu smantana Spanac cu oua Cartofi prajti cu branza pe deasupra si ochiuri Ardei copti, in saramura (astia merg fain la mazarea cu carne) Ciorba de fasole boabe, cu tarhon Salata orientala cu cartofi, ceapa, masline Clatite Salam de biscuiti Budinca de orez cu compot sau gem Prajitura cu prune sau mere Chec cu cacao si nuca Editat Februarie 12, 2015 de Naeema Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Abbie M. 6295 Raportează post Postat Februarie 12, 2015 (editat) Clatite voiam si eu sa scriu. Chiar acum ma apuc de ele. :) Nu stiu daca sunt romanesti la origine, tind sa cred ca nu, dar sunt usor de facut. A zis prajituri. Scuze, am observat dupa. Editat Februarie 12, 2015 de Finnian Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Abbie M. 6295 Raportează post Postat Februarie 12, 2015 Ouale umplute iarasi sunt usor de facut. Cred ca am definitivat cea mai buna reteta (din punctul meu de vedere, normal). Pun cascaval sau branza (de orice fel doar sa fie sarata), kaiser tocat, mustar, putina maioneza, putin piper si patrunjel verde. 2 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Bitch 15151 Raportează post Postat Februarie 12, 2015 (editat) Ficatei si pipote de pui prajite in usturoi, putina paprika si cu patrunjel proaspat sau facuti cu sos. Mamaliguta pe langa. Chiftelute in sos de rosii. Apropo de gatit, Blues, m-am dus ieri si mi-am mai luat un dutch oven. Am prins obsesie. Vreau sa-mi iau toate marimile. :lol: I love them. Nu mai fac mancare in alte oale. Editat Februarie 12, 2015 de Naeema 3 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Bitch 15151 Raportează post Postat Februarie 12, 2015 Ai magazine de chinezi ? Mergi la ei, ca chinezii au mereu asa ceva. Eu de la ei cumpar ficatei, pipote, inimi, scurmuse de pui (pentru piftie), burta, samd. My babies.... 2 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri