Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Mai bine te calugaresti daca nu se cere si acolo Certificat de buna purtare, nu ma pricep, dar am vazut niste calugari greci la o manastire in Arizona peste drum de Puscaria cea mai severa poate din Arizona aproape de Tucson si vorbeau foarte urat cu vizitorii care-si cheltuiau banii pe produsele lor ultra scumpe, parca eram cu toti interesati de icoane sau ulei de masline.   

Aici sint mii de ferme de maslini pe langa citrice si crescatorii de Strut.  Este mare industrie asta in zona, de oua au uitat sa scrie, dar se vinde si carne undeva ca s-a vorbit odata despre.

"La varsta de 14 luni, un strut poate furniza intre 1,4 si 1,8 kg de pene, 34-41 kg de carne rosie (cu grasime redusa) si 1,1-1,3 mp de piele."   

Pentru pene in palarii pe vremea cand femeile purtau asa ceva s-au deschis crescatoriile si le vindeau in Paris si alte orase din Europa ca era mai ieftin decat sa le aduca din Australia.  Se poate vizita in Phoenix casele primilor Europeeni din Nord, Olanda, Belgia, Franta, este un " cartieri" istoric foarte dragut, eu doar la TV am vazut interioarele, erau croitorese de moda in majoritate si duceau acele rochii lungi la Paris.   

Azi am vazut la TV tot ceva cu moda unde una din Afrika de nord avea pe ea o "carpa" ne-tivita cu niste bretelute exact car o macaroana, prinsa de carpa cu clipsuri de hartii din birouri.  Iti dau o idee sa creezi moda ca se poate vinde, cel putin Botezatul poate sa-l prelucreze sa mai aibe clienti cat mai e stare de functionare, ca apune cu soarele de vara si el.  

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 4 ore, Cezara6 a spus:

Viitorul meu? Ori la nebuni pentru tot restul vieții, ori sa trăiesc ca în parazit singura, dar asta nu va mai tine mai mult de un an, ori sa ma calugaresc, ori sa ma autodistrug...

Uey! Observ ca ai o groaza de alternative, care mai de care.  Asta inseamna sa fii optimist/a.:smile:

 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bravo fata, ti-ai f**ut o sansa. Povestești cu atata pasiune despre cate probleme ai tu si cat de disfunctionala esti incât ma gandesc ce te-ai face daca toate problemele tale ar disparea, cine ai mai fi tu?

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 12 ore, Cezara6 a spus:

Olga, știi ? Îmi permit sa beau, doar atât. E mai ieftina o bere decât un kg de cartofi. Ca de mâncat nu știu de când nu am mai mâncat ceva serios. 

E una sa ai taxa de facultate plătită, alta sa nu ai ce manca. Pai bun, tu zici ca ar fi trebuit sa ma descurc singura de mult timp. Ar fi trebuit, dar vrei tu sa trăiești 9 singura zi în pielea mea? Dacă s-ar putea și ai accepta, te asigur eu ca ai ruga toate divinitate sa nu se mai repete experienta. 

Eu am avut dintotdeauna o imposibilitate de adaptare. Ia tu viata mea, sa zicem ca e aprilie, treci testul psihologic doar din complezenta, învață pentru titularizare, prezintă-te la examen și îndura viata ca în iad. Dormi la 3-4 dimineața, du-te si preda lla o școală la peste 40 de km făcând naveta cu autobuzul zilnic, stai câteva ore cu meșterii iadului, vino acasă, corectează teste, fa planuri de lecție, asigură-te ca ai celle necesare vieții, plătește chiria, pune-te sa dormi văzând ca nu adormi, asta cu un fond de anxietate, teroare sociala, depresie care te face muribund, apt social doar printr-o sfortare Incredibila și pentru puțin timp. 

Ce zici eu nu-mi permit sa beau???   Am o sticla de coniac numerotat si cu numar de Serie din pivnita lui Napoleon Bonaparte Imparatul, nu ceva rapper tatuat din Afrika Centrala.   Am si alte sticle valoroase insa nu-s interesata sa le desfac.   Nici praful nu se sterge de pe sticle sa para mai vechi si valorosi.   Le cumpar ca-mi place forma sticlei in cele mai multe cazuri ca sint din cristal si valoreaza mult mai mult decat ce-i in ele!!!   Aici in Amerika vine din toata planeta toate marfurile fabricate exceptie este Boia din Ungaria ca l-au interzis Canadienii.  Au impresia ca s-au macinat intr-un loc cu Alunele Americane din care se face un fel de unt Peanut Butter, adorat de americani dar multi sint alergici mortal la acea marfa.  Adevaratul motiv e alta, dar pe asta cu macinatul de grau si Peanuts se poate lipi pe multe etichete si lumea crede.   

Stii deja ca din nastere avem o destinatie in viata planificat de undeva, nu se intampla nimic la nimereala pipaind pe intuneric si ajungi in Amerika.   Eu mereu voiam sa plec de acolo, dar n-aveam cui sa-i spun, asa ca am tacut cu planurile mele ca nici dupa aceea nu eram inteleasa nici de mama.   Mi-am data seama de asta devreme in viata si am lasat-o in pace. 

Eu am plecat de acasa dupa ce am terminat 8 clase si m-am descurcat singura de atunci, ca sa ai o idee ce am simtit eu atunci cand Rusii au ocupat Czechoslovakia.  In Sighet era teren gata de lupta, in magazine NU era nimic iar usile erau deschise la perete peste tot in oras, nu se mergea la munca, ci se astepta cand incepe actiunea militara.   Atunci am impachetat si am plecat din acea zona cu diferite autobuze pana am ajuns unde m-am simtit bine.    Am mai scris despre asta, dar este greu de imaginat sa fi fost adevarat, stiu.   Am terminat collegium si am luat Bac-ul la Bucuresti, dar am dat de alte probleme politice nu de rahaturi, dar sint nascuta in alta zodie poate asta m-a ajutat, ca nici frica nu-mi era sau n-am panicat in viata mea.

Am dat lectii pe bani si m-am intretinut!!!   Copiii erau prosti ca pamantul dar au intrat cu note mari, insa nu intelegeau nimic din ce se petrece in jurul lor.  

Am stat la o familie in gazda si aveau vin facut de la tara, si-mi puneau pe masa in camera mea zilnic 1 litru.   Pe urma am aflat ca aveau multi morti ... Am facut rost de sticle goale si dop si am pus afara din vedere sticlele ca era intr-o cana mare de pamant vinul.  Am ocolit camera de 2 ori cu sticle cand ea si-a dat seama ca eu nu le-am baut, mie nici nu-mi place vinul.   De Paste voia sa cumpere sticlele de la mine ca ei erau obisnuiti sa bea zilnic si deja nu aveau demult din recolta de anul trecut.   In piata era scump vinul casei, dar habar n-am cat era ca nici nu stiu unde se vindea.   Mortii nu s-au suparat ca am dat inapoi tot ei sa le bea bunatatea.  

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mie îmi e rușine să-ți dau vreun sfat, ar fi ca și cum eu, mai privilegiată cumva de hazard și aflată, din pricina asta într-un loc mai călduț în momentul asta (vorba vine!), aș înțelege cu adevărat prin ceea ce treci tu. Adevărul e că nimeni nu te poate înțelege și nici îndruma, doar tu însăți o poți face, chiar dacă pentru asta va trebui să plătești un preț mare: să-ți omori o parte din suflet. Nu cred că nu ai inteligență emoțională, dimpotrivă, cred că ai prea multă, partea rea e că ea se află în mare dezacord cu ceea ce anxietatea face din mintea și corpul tău. Nu încerca să le explici celor ce nu au avut sau nu au anxietate cum e să trăiești cu ea, nu te vor înțelege, unii vor râde de tine, alții te vor condamna, alții îți vor întoarce spatele. Nu cred e necesar să te complici dând cuiva explicații. Cred că ar fi bine să îi eviți pe cei care trăiesc în bule roz, nu pot vedea viață decât prin prisma bulelor lor, te trag în jos, arătându-ti o față a realității care e valabila doar pentru ei. Dacă ai fi lipsită de inteligență emoțională, nu ai conștientiza ceea ce faci, nici nu ai realiza și nici nu ți-ar păsa că există un risc mare sa eșuezi. Am evitat cuvântul autodistrugere pentru că nu cred că e cel mai potrivit atunci când e vorba de tine. Unii au avut mereu privilegiul de a alege între mai multe variante, posibilitățile  tale de a alege au fost și sunt, din nefericire, extrem de limitate, iar faptul ca lucrurile stau așa nu înseamnă că cea mai mare parte din vină îți aparține ție, e un cumul de factori, nu poți cuantifica cu exactitate propria-ți contribuție la distrugere, nici pe a societății. Nu te crede neapărat un om slab, jigodiile umbla în haite, altfel nu ar supraviețui, nu cei mai merituoși ajung să supraviețuiască, ci cei mai adaptabili, când ești mereu doar pe cont propriu, e cel mai greu. 

FB_IMG_1657949535128.jpg

FB_IMG_1657960916310.jpg

Editat de Fiero
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca eu sunt aia din bula roz si călduță la care face aluzie Fiero, dar am sa presupun ca da, pentru ca m-a mai vazut pe mine intr-o bula si alta data. Doar am sa o rog sa nu isi mai inchipuie ca daca cineva nu vorbeste despre problemele lui aici pe forum inseamna ca traieste intr-o bula roz. Nu stie nimic despre viata acelor oameni, nu stie nimic nici despre cu ce regrete, framantari, sau echilibristica de ganduri traieste si nici cum lupta cu ele pentru a fi un om functional si a avea un raport sănătos cu societatea. 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
2 hours ago, The Unknown said:

    Am o sticla de coniac numerotat si cu numar de Serie din pivnita lui Napoleon Bonaparte Imparatul, nu ceva rapper tatuat din Afrika Centrala.   Am si alte sticle valoroase insa nu-s interesata sa le desfac.   Nici praful nu se sterge de pe sticle sa para mai vechi si valorosi.   Le cumpar ca-mi place forma sticlei in cele mai multe cazuri ca sint din cristal si valoreaza mult mai mult decat ce-i in ele!!!  

 

Poi dacă nu ești interesată, nu le mai ține dijabaîn beci sau în cămară! Teleporteză-mi-le mie, bre, că io știu să le apreciez și să mă mă lupt cu ele. Și promit să-ți trimit sticlele goale înapoi, că pe mine nu mă interesează valoarea lor ci doar valoarea conținutului. :laugh:

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
12 minutes ago, Enki said:

:lol2:

Si vrei sa le bei singur, eh?

Hai că te chem și pe tine!

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
1 hour ago, Enki said:

Nu stiu daca eu sunt aia din bula roz si călduță la care face aluzie Fiero, dar am sa presupun ca da, pentru ca m-a mai vazut pe mine intr-o bula si alta data.  

Hai că te-am prins în bula roz. Mișto. Ce zici, ne facem de cap, măcar forumistic? :laugh:

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×