Sari la conținut
Forum Roportal
diamante

EMIGRARE USA

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare. O familie americana vrea sa ne i-a  la ei,sa traim cu ei,ei fiind singuri,fara copii sau rude. Mentionez ca cunosc aceasta familie de ani  de zile,deci nu este cazul de "fii atenta...etc". Ce ne intereseaza este sa aflam care cale ar trebui sa apucam ptr a putea obtine emigrare.Eu si fiica mea de 12 ani. Mentionez ca ei sunt dispusi sa fie sponsorii mei,obtinand un certificat de la DOL si inaintand o petitie catre USCIS declarand ca ma vor ca caregiver/housekeeper asigurandu-mi affidavit of support . Acest fapt imi va asigura obtinerea vizei de emigrare?Si odata ajunsa acolo pot aplica ptr adjustement of status,in caz ca viza nu e de emigrare,dar doar de munca?Si fata mea poate obtine viza  odata cu mine? Daca nu aceasta este calea,atunci ce ar trebui sa facem? Familia este dispusa sa faca orice trebuie sa ne i-a , platind orie e nevoie legal si asigurandu-mi orice e necesar legal.,important este sa stim exact ce trebuie sa facem si de unde sa pornim.  Va rog,as dori niste raspunsuri competente.Ei vor sa angajeze un attorney ,dar inainte sa ajungem la el,vreau sa stiu cat mai multe opinii ,sa stiu la ce ma pot astepta. Mentionez ca am 40 ani,bacalaureat,de profesie  elctrotehnica in vagoane si locomotive,vorbesc fluent 5 limbi..Ce sanse am pentru emigrare?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Era candva pe aici un membru care locuieste in US si poate te-ar fi ajutat ea cu ceva sfaturi dar acum nu mai activeaza. Nu cred ca mai e nimeni pe forum care sa stie cat de cat despre formalitati legale cu privire la intrebarile tale.

Dar uite aici un link spre un forum al romanilor din America. Inscrie-te acolo si poate vei primi lamuriri.

 

http://forum.romanian-portal.com/forumuri/5-COMUNITATI-ROMANESTI-IN-STATELE-UNITE-ALE-AMERICII-%28SUA%29-ROMANIAN-COMMUNITIES-IN-AMERICA-%28USA%29

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ai incercat sa intrebi la ambasada? Daca totul este legal, iar familia respectiva este de buna credinta si exprima acest lucru printr-o scrisoare, nu cred ca ar trebui sa existe vreo problema in obtinerea vizei...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu iei nicio viza...

La rude de gradul 2 dureaza 9 ani...

 

Asta ca sa te stabilesti definitiv cum am inteles ca vrei...

Editat de -Dadi-

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Banui ca aprobarea se face totusi in baza unor dovezi despre detinerea serviciului, a vreunei locuinte, a banilor in banca daca e cazul, si nu doar pe spusele aplicantului. Si pentru Canada sunt aceleasi cerinte sar vor sa vada documente, nu doar vorbarie.

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe formularul DS-160 se scrie totul daca stie si intelege bine engleza solicitantul de viza ca nu are si echivalent in romana si nu stiu de ce!!!

De aici iar se taie macaroana aprobarilor de vize ca lumea care nu stie o boaba engleza ce face???   Babele pocaite de exemplu ...

Candva aceasta forma era invitatia in State completat de cine invita dar nu era asa de sofisticat ca azi si atasam si ultimele 3 ani de Taxe facute sa demonstram ca putem intretine invitatul si se primea viza.   Eu nu ma mai chinui cu nimeni, am pierdut bani destui si doar refuz am primit, nu recent dar inca rana e vie, mai bine le trimit bani si sintem mai fericiti.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Nu doar politicienii sunt interziși în SUA: Ei sunt artiștii celebri cu viza retrasă

Autor: Cristi Șelaru, Redactor

Publicat: 09:43

viza-sua.jpg
 

Ambasada Statelor Unite a luat decizia de a retrage vizele mai multor artişti care au întreţinut în ultimii ani podul cultural dintre România şi SUA!

 

Printre cei “refuzaţi la import” se numără Raoul, Adrian Enache, Jean de la Craiova, Cristian Rizescu, Maria Dragomiroiu, Stelian Petcu, Paul Stângă, George Târgovişteanu şi Nicola, iar vinovat de asta ar fi un impresar american.Şansa ca românii stabiliţi peste Ocean, cu dor de distracţie ca acasă, să se bucure de prestaţia anumitor solişti la petrecerile lor - majoritatea banchete organizate în sălile de ceremonie ale bisericilor ortodoxe şi ale restaurantelor cu specific românesc - a fost spulberată.

 

Brusc şi fără vreun avertisment. Iar asta, pentru că Ambasada SUA în România le-a interzis accesul pe teritoriul american.

La baza deciziei oficialilor ar sta, cred artiştii rămaşi fără viză, o reclamaţie făcută de Branislav “Branko” Podrumedic, un sârb stabilit peste Ocean pe la mijlocul anilor ’80 şi devenit de mulţi ani cetăţean american.

El e patron de restaurant cu specific românesc şi, de bună vreme, impresar, coordonând mai multe turnee în centrele comunităţilor din Statele Unite şi Canada.

Conform cântăreţilor în cauză, Branko ar încerca să pună monopol pe activitatea concertistică românească de peste Ocean, iar faptul că artiştii ar putea rupe exclusivitatea cu el şi l-ar putea sări la viitoarele turnee l-a determinat să-i reclame.

În consecinţă, după analizarea plângerii, ambasada a concluzionat că vedetele noastre câştigă averi cântând pe pământ american, drept pentru care a retras mai multe vize turistice. Pe viitor, cântăreţii şi instrumentiştii români ce doresc să viziteze diaspora o pot face numai după ce vor obţine vize de lucru pentru artişti profesionişti.

Deşi nu vor să comenteze decizia, “rejectaţii” au tocmit un jurist care să-i reprezinte într-o audienţă la ambasadă, pentru a primi lămuriri şi a-şi face dreptate.

Anul acesta, actele incomplete ale membrilor trupei sale i-au dat programul peste cap lui Connect-R. A trebuit să se reprogrameze la ambasadă, pentru o nouă încercare de a obţine viza de America, iar din această cauză, şi-a început turneul în Statele Unite cu o săptămână întârziere.

În urmă cu şase ani, mai mulţi artişti care urmau să cânte la un festival românesc au rămas acasă din cauza lui Sorin Brotnei (Akcent).

Deşi era înregistrat pentru viză de muncă la ambasadă, el a solicitat viză de turist pentru el şi iubita lui de atunci. Naivitatea şi insistenţa l-au costat retragerea vizei de lucru, iar colegii săi - Adi Sînă şi Mihai Gruia, dar şi Andreea Bănică, Lucian Mitrea şi Florin Petrescu “Axinte” - au preferat să rămână acasă decât să suporte ruşinea unui spectacol incomplet.

Despre Adrian Minune umblă vorba că ar avea interdicţie pe viaţă în America, din cauza unui personaj dubios, care a intrat în ţară pe lista de trupeţi a artistului şi apoi a săvârşit acte infracţionale.

A ştiut ori nu de isprăvile individului, celebrul manelist a căzut drept vinovat şi a rămas cu un mare of, el fiind unul dintre cei mai iubiţi solişti în rândul comunităţilor române.

Ultrasolicitat pentru turnee care i-ar putea aduce averi în dolari, Adrian Minune e nevoit acum să refuze politicos ofertele, încercând să ţină ascuns secretul său compromiţător.

Pe 1 mai, Alexandra Stan ar fi trebuit să susţină un spectacol într-un club din New York. Negocierile privind onorariul au decurs perfect şi organizatorii au tipărit afişele, dar chiar înaintea plecării, artista a realizat că-i expirase viza de lucru, fapt ce nu i-ar fi permis să cânte şi să încaseze bani pentru asta...

În disperare de cauză, patronii localului l-au contactat pe Keo, care, culmea, nu a mai ajuns nici el la petrecere, fix din acelaşi motiv...

 

 

 

http://www.stiripesurse.ro/nu-doar-politicienii-sunt-interzi-i-in-sua-ei-sunt-arti-tii-celebri-cu-viza-retrasa_958683.html

Editat de Davi_

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Acest articol nu este semn ca de curind romanii vor calatori fara vize in State ... ci mai degraba cateva din motivele refuzarii vizelor de vizita sau de lucru, de turism nu e cazul sa pomenim.   Pacat ca tocmai cei care au fost privilegiati si au primit vize americane si tot ei au stricat marketul cu nonsensuri ca au abuzat de ospitalitatea americanilor.

 

Ca nu mai vin manelisti nu-mi pasa deloc, dar de ce afecteaza pe toti din Romania marlania unora???  asta e greu de suportat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×