Sari la conținut
Forum Roportal
centruldoxis

Povesti pentru copii- o noua metoda prin care copiii pot invata programarea calculatoarelor

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Mark Zuckerberg,fondatorul Facebook, spunea: "Peste 15 ani o sa invatam programare cum invatam azi cititul si scrisul si o sa ne intrebam de ce nu am facut-o mai devreme". 

Sotii Andreea si Bogdan Boroghina au imaginat o metoda pentru a-i face pe cei mici sa inteleaga mai bine tainele programarii calculatoarelor cu ajutorul povestilor. “Tot mai multi copii ar trebui sa invete programare”, spunea Bill Gates, fondatorul Microsoft.   “Am gasit a gasit o metoda pentru a usura accesul tuturor copiilor  spre programarea calculatoarelor, spun Andreea si Bogdan Boroghina, administrator si profesor in cadrul Centrul Doxis.
Dupa 14 ani de experienta ca profesor de informatica, Bogdan spune: Nu vreau sa folosesc o metoda de predare clasica pentru fata mea, care este eleva in clasa 0, vreau sa încerc sa-i explic fiecare lectie, secventa, decizia si  repetitia  folosindu-ma de o poveste.  Pe blog-ul [ edit ] in fiecare saptamana va fi postata o poveste care va explica notiunile de baza din programare.  Secventa poate fi miscarea unui robot, decizia poate fi luata pentru evitarea unor pericole. Copiii pot invata programare de la varste mici, cu conditia sa fie distractiva. Ce este distractiv pentru copii? Povestile, jocurile si desenele animate. Deci, trebuie sa “imbracam” notiunile de baza ale programarii in forme de povesti si jocuri.

Editat de Davi_

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu inca sper ca s-a nascut asasinul potrivit. 

 

Iar cretinoizii astia care viseaza la povesti cu roboti si programare in loc de joaca in nisip vor avea de luptat cu retrograzi ca mine.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

e cazul sa invete cat mai devreme pt ca traim intr-o lume care se misca cu o viteza fantastica. ce s-a intamplat in ceea ce priveste tehnologia in ultimii 30 de ani (si care iti face capul sa se invarta) o sa continue si o sa avanseze la viteze mai mari.

 

gradinita unde lucrez eu are ore de lucrat pe calculator pt prescolari, adica pustii de 5 - 6 ani. de la scriere (atat cat pot) la printat poze, la deschis documente Word si scris, desenat, insertat poze, restart de pc, refresh de pagini si deschideri multiple, atasat fileuri si o gramada de alte kkturi.

 

de ce sa inceapa acum? ca sa le cultive interesul de acum pt ceea ce a devenit o ustensila existentiala in ziua de astazi in tarile civilizate.

 

relax! se joaca si in curtea gradinitei, citesc carti si fac tot ce face un copil 'normal', dar au posibilitatea sa faca si altceva.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca copiii invata doar sa tasteze, nu sa si scrie de mana!!! la asta nu prea se gandesc specialistii care pregatesc materialul didactic al viitorului.   Am vazut mame care copilul nou nascut il tin in fatza TV-ului sa se obisnuiasca cu zgomotele reclamelor si ea ii vorbeste de ici-colo din incapere parca ar fi un om matur in camera ... sint deja tot feluri de metode de adaptare la o lume fictiva langa care cresc acesti copiii cam deformati si rahitici desi mananca din pungi cate ceva.

E bine sa aibe posibilitati copiii dar sa aibe si copilarie. 

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 ma uit la mine si in afara de lista de cumparaturi pe care o scriu sambata, nu scriu nimic de mana. totul merge pe tlf, pc, paduri si ce naiba 'jucarii' mai are omul.

Editat de Ampera
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nici nu este pe aici acceptat scrisul de mana decat in scrisori de dragoste sau o nota personala la un membru al familiei poate, ca nu recunoaste computerul la posta sau la locul de munca trebuie sa priceapa repede toata lumea ce s-a scris si exista un tip de litere si cifre ce trebuiesc folosite ca sa te incadrezi in norma, altfel te arunca afara.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu era vorba despre tastat totusi - evident e bine sa cunoasca literele cat mai devreme - ci despre notiuni de programare. 

Editat de Finnian
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×