Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

 Da...Omul și Viata Umană. Cândva prosper și creativ, devenit subspecie sustinuta prin tehnologie in ultimii ani, omul isi face veacul prin unghere obscure delimitate de pereti de beton garisiti cu obiecte produse de tehnologia gandita de el. Uneori se strecoară în tenebrosul spatiu construit de el și fiinte nevinovate, cum ar fi plante, pesti, mici paianjeni sau chiar mamifere. Omul vine în propria viață spontan,  prin surprindere și împotriva vointei sale. După o perioada de gestatie de circa noua luni, foetusul este expulzat in afara corpului mamei biologice.  Odată expulzat în lumea exterioara, produsul de concepție, numit in continuare “copil” nu este capabil a se deplasa prin forțe proprii, așa că este purtat intr-un dispozitiv cu patru roti, la care este atasat un adult.      

                    Datorita faptului că primele sinapse încep să funcționeze, copilul începe să întrebe tot felul de lucruri, dar acestea fiind irelevante, sunt ingnorate în totalitate, in loc de raspuns primind hrană. Odata cu imbatranirea parintilor,  copilul ia proportii devenind adolescent. îi apare apoi o excrescență de culoare diferita în continuarea urechii, pe care din cand in cand vrea sa o muște, dar nu reușește. In literatura de specialitate aceasta excrescență se numește "telefon mobil". Creșterea copilului nu se termina totusi aici, ea continua și acesta devine obez, apoi, in jurul varstei critice, buzunarele ii ies deodata din pantaloni si flutură goale în vânt. Acesta este momentul care face departajarea copilului de individul matur. Tot acum incepe cautarea unei partenere pentru simbioza chimica ce va avea loc in urmatorii 60 de ani. Legaturile cu celelate specii de animale le realizeaza prin intermediul unor dispozitive numite tigai. Exista o clasa superioara de indivizi care ii vaneaza pe marea majoritate a oamenilor. Acestia sunt inspectorii fiscali. Caracteristica principala a lor o constituie un rictus..... de aici va las pe voi să continuați! :)))))

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Viata privita inginereste, sau viata ca traire intima a fiecaruia? 

Prozaic vorbind, viata e o continua satisfacere a unor nevoi. Uneori exagerata, alteori nesatisfacatoare...

In sens filosofic, e o cautare continua a ceva ce, odata gasit, nu mai are prea mare valoare. O zbatere continua din care castigam, in mod paradoxal, o experienta care ne-ar fi fost mult mai de folos inainte. Adesea imi spun ca ar fi mult mai nostim sa ne nastem batrani, pentru a deveni copii. Pana si moartea ne-ar fi mai usor de digerat in ignoranta copilariei.

Omul e o fiinta comic de egoista, a carui existenta pare atat de plina de semnificatii privita din interior, dar atat de insignifianta, privita dinafara. De-aia trairile cele mai semnificative ale fiecaruia ar trebui experimentate doar intim, pentru ca, odata exhibate, cad usor in derizoriu. Chiar daca uneori ni se pare ca noi am inventat mersul pe jos, apa calda, sau gaura de la covrig, din pacate ele s-au demonetizat demult. Uite, de exemplu, tot ce am spus eu pana acum s-a spus probabil de mii de ori deja...

  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Omul e o fiinta comic de egoista, a carui existenta pare atat de plina de semnificatii privita din interior, dar atat de insignifianta, privita dinafara. De-aia trairile cele mai semnificative ale fiecaruia ar trebui experimentate doar intim, pentru ca, odata exhibate, cad usor in derizoriu." - asta mi-a placut :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×