Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Mihai si Teri

Tema la romana

Recommended Posts

Care este mesajul textului " Computers game forever"de  Mircea Cartarescu ?

Dezumanizare, crearea cadrului de depersonalizare, robotizarea omului care nu mai reflecteaza asupra propriilor acte, caci nu are timp.

cursa contra-cronometru cu viata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragi colegi de forum, dati citate cat mai multe citate, cum zice si colega Aramis. Este totusi un text literar, cu subiectul actual pentru intreaga planeta-pasiunea multora dintre noi-jocurile pe calculator. Autorul se concentreaza pentru a finaliza cu bine etapa de joc,  reuseste sa invinga treptele de dificultate si este invingator  numai dupa un efort  consistent cu un apreciabil consum de timp si consum de energie umana. Desi fascinat de reusita lui intr-un asa mod dificil obtinuta, cu culorile graficii de joc inca proaspete mental, el realizeaza ca ar fi putut  realiza mult mai multe lucruri in intervalul de timp consumat pentru aceasta victorie virtuala.

 

Fair play-ul ... vedeti mai sus si la colegi... mai complex in viata. 

 

Autorul fiind un scriitor contemporan renumit -cu multe reusite in creatia sa literara- generarea unei creatii originale in tot acest timp consumat pentru divertisment , o generare a cat mai multor valori pentru satisfactia sa si a altora, ii pare lui mai utila si are dreptate.

 

In afara divertismentului, in orice domeniu, este necesara o cantitate mai multa de munca si atunci, timpul cel pretios poate fi consumat pentru ceva la fel de pretios, fie si numai gandindu-ne la definitia aceea simpla dar corecta, "time is money".

 

Desigur, crearea a cat mai multor valori in unitatea de timp este stresanta si atunci divertismentul ne ajuta sa ne revenim la capacitatea de a crea iar ceva nou si se poate spune, atunci si numai atunci, da, nu ne-a acaparat tot timpul, nici divertismentul, nici munca de creatie, suntem si ramanem consumatori si creatori de valoare, normali. Numai un astfel de echilibru da adevarata satisfactie pentru efortul cheltuit in unitatea de timp, un exemplu ca "omul este masura tuturor lucrurilor" (sofismul lui Protagoras*), exemplu fiind si aceasta creatie a domnului scriitor (nume, prenume).

 

* asta puteti sa o scoateti, ramane numai exemplu numai domnul scriitor 

Edited by Ferywell

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×