Sari la conținut
Forum Roportal
ais '

The Cosmic Giggle

Postări Recomandate

Sunt sigur ca e si un documentar cu tema asta, dar nu mai stiu exact despre ce zice. Dar important e titlul si pentru cine nu le are cu engleza e cam aiurea de tradus. E o metafora perfecta ce in romana ar suna cam... Rasul prosteste al Universului.

 

Nu e despre cine cum de ce, ca n-are rost. E doar exemple. Observate, detaliate sau personale. Am dat peste atat de multe incat mai multe le-am pierdut.

 

The Cosmic Giggle:

 

 

 

Evreii Așkenazi.

 

Evreii de rit așkenaz (în ebraică אַשְׁכֲּנָזִים) sunt o populație care provine din vestul și centrul Europei, mai ales în țările germanice, unde au ajuns după izgonirea din Iudeea de către trupele imperiului roman. Începând din primele secole ale primului mileniu al erei noastre și mai ales în Evul Mediu, așkenazii au migrat și spre estul Europei.

 

Nazismul.

 

Nazismul sau național-socialismul (german) a fost ideologia și politica totalitară naționalistă, rasistă, antisemită și anticomunistă a Germaniei naziste, care au fost aplicate în timpul dictaturii lui Adolf Hitler în statul german între 1933 și 1945. Cuvântul "nazism" provine de la prescurtarea numelui național-socialism (Nationalsozialismus, prescurtat pe nemțește Nazi, pronunțat /ˈna.t͡si/, v. AFI).

 

 

.........

 

 

Arsene Wenger

 

hi-res-185913892-arsene-wenger-manager-o

 

 

e antrenor la

 

 

arsenal-fc-124-640x360.jpg

 

 

.........

 

 

Marti in Champions League, la fotbal, s-au intalnit Apoel Nicosia cu Ajax Amsterdam. La fel si Rafik Djebbour cu Frank de Boer. Meciul s-a terminat egal, unu la unu.

 

 

.........

 

Vineri seara, in loc sa ma uit la soriceii din Bordeaux cum nu joaca nimica, am nimerit pe X-factor. Mancam, si-o ceapa, ca pe un mar, ca mi-era lene. Si parca ochii-mi dadeau apa. Si-a inceput sa cante Alexandra. Cica, ca pentru tatal ei ce nu mai este... Si de la ce plangeam ?

 

http://www.youtube.com/watch?v=rSomZrpnAoU

 

 

 

Urmatorul. Daca este.

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ceva de genul. Dar tu Madalina, gavarit parusky ?  ptiu... emoticoanele astea.

Editat de Zen`

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

den katalava

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×