Sari la conținut
Forum Roportal
Htenesa

The problem of the Self - articol propriu

Postări Recomandate

He, he, mi s-ar fi părut interesant să fi spus şi de ce consideri că "self-ul" ar fi o mare porcărie. smile.png


Articolul "The problem of the Self".

Uite, eu o să citesc articolul tău, fie şi din curiozitate. Însă am o întrebare...

Păi dacă zici că articolul îţi aparţine, fiind un forum în care vorbim româneşte, nu crezi că ar fi fost mai nimerit să-l fi postat în limba română?

Editat de Vriies

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai, in primul rand ca selful inseamna ca experimentezi suferinta. Adica eu o vad pe Doutzen Kroes la TV si imi vine sa sar pe TV sa-l gauresc. Dar nu merita sa-mi stric TV meu cu diagonala de 106, asa ca sufar in nestire. De ce sufar? Pentru ca self-ul meu o vrea pe Doutzen si pace buna! Pot eu sa-i zic: Ba, frate, nu te mai ambala, te-ai dilit? Nu pot. Selful vrea, ca de aia e self. M-am indragostit! Vreau! Doresc! Eu si Doutzen! Cauza suferintei? Selful.

 

Vad ca Piturca promite ca pleaca antrenor la arabi, dar apoi se razgandeste si ramane antrenor la nationala. Sufar pentru ca deja pot sa profetizez ca nu ne vom califica. Ma voi uita la meciurile nationalei si o sa-mi vina sa dau cu berea in TV. Imi va veni sa ma zgarii pe creier. Cine se enerveaza? Selful. Pot eu sa-i zic selfului: ba, ghiolbane, ce te freaca pe tine grija ca joaca romanii ca o adunatura de pisicute? Pot, dar pe self il doare in dos. Cauza suferintei? Selful.

Ce sa mai zic de frecaiul de a te uita la un Campionat Mondial fara echipa Romaniei, si sa te compari cu nemtii si chilieni si columbienii. Ca noi de ce nu avem mafie ca si columbienii, ca daca am avea am fi si noi ca ei la fotbal. Dar mafia noastra nu investeste in fotbal, ca si mafia columbiana in Rodriguez, ci mafia noastra fura din fotbal.

 

Selful vrea sa fie fericit, selful vrea pisicuta nonstop trasa pe stinghia selfului, selful vrea sa fie Dumnezeu, selful vrea sa fie belzebub, selful vrea sa fie in beatitudine si extaz si euforie si noutati si interesant si distractie si alcool si tigari si savarine si bangigiamping, selful vrea aia, selful vrea pa ma-sa lu aia, selful vrea cealalta, selful nu mai vrea sa vrea, selful vrea sa fie non-self, selful e plictisit, gadila-l in noada, selful are pretentii, selful nu stie ce vrea, selful vrea sa nu mai vrea sa vrea, selful se scarpina in cap, selful vrea sa stie cum e sa-ti opresti gandirea, selful e mereu pe primul loc, ca o femeie cu toane.

 

Cauza suferintei? Selful.

Alta problema: selful vrea ca alte selfuri sa se reduca, pentru ca selful sa se extinda pe masura ce ele se reduc. Selful vrea sa inglobeze selfuri. Selful vrea sa aserveasca selfuri. Selful mananca selfuri. Nu numai selful meu vrea asta, ci toate selfurile se izbesc cap in cap de cand e lumea lume. Selful vrea oamenii sa nu mai fie batuti in cap. Selful vede tantalai la fiecare colt, se izbeste de mase de selfuri troglodite. Asta il enerveaza pe self, asta ii freaca starea de bine, se indigneaza. Selful sufera cand vede ca lucrurile merg anapoda, de parca ar fi Guliver in Tinutul Gogomanilor. Poti tu sa-i zici, ba selfule mai da-o naibii de agasare, fa-te ca nu vezi, focus pe iarba si reggae, gen? Selful nu intelege. Cauza suferintei? Selful.

 

Selful vrea si aia, dar si contrariul ei. E satul si de nou, si de rutina, si de plictis, si de interesant. Selful e plin si gol, selful e incantat de sine si sictirit de sine, selful e si asta, dar si contrariul. Pas de il mai intelege!

Problema cu selful este ca el exista! De ce exista mai degraba selful decat non-selful? Asta e intrebarea!


Htenesa, te citez: "not only we are immortals, but there is only one Self in the entire existence. Our present lives are merely small aspects of that enduring Self".

Chestia asta o sustin orientalii, hindusii, new age-istii, unitatea tuturor fiintelor, care este de fapt o singura entitate ce se plictiseste si experimenteaza scindandu-se in mici entitati, care par diferite, dar apartin aceleiasi fiinte. Tat twam asi. Aceasta este aceea. Este un singur Dumnezeu, si noi suntem scantei rupte din el care traim vieti dupa vieti pentru a progresa, pentru ca e singura cale prin care aceasta fiinta ar putea invata ceva. Altfel ar stagna sau ar innebuni.

Asta inseamna ca eu sunt tu? Sau ca eu sunt una cu Doutzen Kroes?

Nah, nu vreau sa fiu una cu tine, brrr. Si nici cu Doutzen nu vreau sa fiu una, ca atunci pe cine mai admir eu?

Toate simturile atesta diferentierea, teoria ta e frumoasa dar merge in contra bunului simt care spune ca suntem distincti, si de aia e asa de placut sa ne contram si sa ne dam la cojones. Ce vrei, sa fim toti zen si unificati si in armonie, zambind tamp? Asta e o monstruozitate!

Editat de Tlahuizcalpantecuhtliyaotl
  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Articolul "The problem of the Self".

După cum spuneam, ţi-am citit articolul...

A'ma, n-o să-ţi împărtăşesc impresii decât în măsura în care voi vedea că acest lucru te interesează.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×