Sari la conținut
Forum Roportal
erde_weint

Distimie

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Dupa ceva discutii la psihiatru, si ceva teste la psiholog, am fost diagnosticat ca avand distimie.

Pentru cine nu stie:

Distimia, cunoscută și sub numele de depresie nevrotică, este o tulburare de dispoziție constând în depresie cronică, cu simptome mai puțin severe, dar de durată mai mare decât tulburarea depresivă majoră.

As propune o discutie, pe acest forum, cu cei care au primit un asemenea diagnostic, sau eventuale persoane cat de cat avizate.

Diagnosticul de distimie, este doar o eticheta, prin care se spune ca acesta este felul tau de a fi, si totul se opreste la diagnosticare, sau exista sanse de a trata asa ceva, desi durata acestei stari depresive este de ordinul anilor de zile, minim 2 ani, si din cate am citit poti sta cu ea, ani buni de zile, chiar 15-20, sau sa vietuiesti o viata intreaga cu asa ceva si sa consideri ca este complet normal.

 

Stagnez de vreo 2-3 ani buni. Practic de cand am terminat facultatea, iar la o luna m-am angajat, nu am mai facut nimic, decat rutina zilnica. Sunt oarecum lipsit de sens, cu busola dereglata si mai ales numai am nici o pasiune, iar placerea lipseste cam la orice chestie.

Idei, pareri si propuneri de tratament ?
Homeopatia poate face ceva !?
Psihologie clinica / Psihologie existentiala / Psihologie bazat pe analiza tranzactionala ?

Editat de erde_weint

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Deci intre psihiatru, psiholog si doctor de familie (daca ai) nu ti-a dat nici unul vreun sfat in privinta tratamentelor ? Tu intrebi niste straini pe forum despre propuneri de tratament pentru o conditie psihologica ? huh.png

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Deci intre psihiatru, psiholog si doctor de familie (daca ai) nu ti-a dat nici unul vreun sfat in privinta tratamentelor ? Tu intrebi niste straini pe forum despre propuneri de tratament pentru o conditie psihologica ? huh.png

 

Medicul de familie, iese din schema ... "utilizez" medicul de familie ca un simplu functionar, pentru trimiteri si adeverinte.

 

Pana la acest moment am avut doar o intrevedere cu un psihiatru, pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie. Am stat 15-20 de minute in care i-am expus foarte in rezumat, fara detalii picante despre ce este vorba. Doamna psihiatru m-a trimis la un psiholog, la fel tot pe baza unui bilet de trimitere. Consultatia cu acest psiholog a durat aprox 45 de minute, timp in care am discutat, apoi am fost testat pe baza unui chestionar si apoi a unui "joc" cu niste poze: mi s-au expus o serie de poze alb-negru, portrete ale unor persoane, si mi s-a cerut sa selectez cele mai simpatice si antipatice persoane. La finalul sedintei mi s-a cerut sa desenez un pom (testul arborelui).

 

Prefer sa nu iau medicamente psihiatrice, pentru problema mea. Oricum distimia, este o depresie mult redusa, dar din ceea ce am citit pe net cam este necesar sa fie tratata din ambele sensuri: psihologic si "bilogic", adica undeva trebuie rezolvate problemele cu neurotransmitatorii.

 

Mai este o problema: forumurile abunda despre depresie, dar despre distimie este cam un vid in mediul online, si adesea este confundata cu depresia.

 

Am mai pus intrebarea: un medic homeopat bun, poate trata distimia ? Are sens sa consult un medic homeopat?

 

De altfel mai exista si posibilitatea, destul de eficienta de a trata distimia cu suplimente de minerale si vitamine, aminoacizi, etc. Trebuie doar sa fie restabilit echilibrul la nivelul creierului. Astept pareri in acest sens!

 

Medicina ortomoleculara poate ajuta la stabilirea echilibrului sistemului nervos? Medicina ortomoleculara se bazeaza pe suplimente alimentare si pe dieta, alimentatie, alimente utilizate, etc. Exista medici specializati in medicina ortomoleculara in Romania? Se gasesc doar in Bucuresti? In orasele mari gen TM, CJ, Iasi, SB, BV exista ?

 

Acupunctura poate face ceva?

 

Apoi mai este problema legata de ce fel de psiholog sa aleg, sau metoda psihologica? Specialits in terapie cognitiva? Specialist in analiza tranzactionala?

 

Naema, nu cer propuneri efective de tratament, ci mai degraba un fel de consiliere despre ce drum sa merg !

Editat de erde_weint
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×