Sari la conținut
Forum Roportal
Ea.

Atitudinea zen si atitudinea sincera

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Puteti sa il mutati pe aria dedicata. Nu stiu de care regiune apartine. 

 

Atitudinea 'zen' este o atitudine pozitiva fata de ceilalti si fata de anumite situatii. Aceasta include empatia, intelegerea, detasarea. Ce ajuta la o mai bine comunicare si comuniune.

 

Se pune mult accent pe acceptarea celuilalt pentru ca e 'om' si are un anume bagaj de sentimente si informatii. Asadar, se doreste o anume armonie in context personal si colectiv.

 

Insa, din punctul meu de vedere atitudinea 'zen' are cateva capcane care poate pe viitor pot fi exploatate. Daca toti ne-am uniformiza la un bine colectiv, nu inseamna ca de fapt contribuim la un fenomen de globalizare colectiva? La un anumit set de reactii 'personale' la care trebuie sa renuntam desi am fost inzestrati cu ele? Nu dispare o anumita diversitate cand doi oameni interactioneaza? Cum ne-am mai diferentia parerile daca am adera toti la un ABSOLUT spiritual?

 

'Atitudinea sincera' poate fi o atitudine pozitiva cat si negativa. Insa nu porneste din 'naturaletea' fiecarui individ? Eu nu ma refer la cazurile atitudinii distructive ( extreme )

Editat de Ea.
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum ziceam mai devreme, atitudinea zen 24 de ore din 24 nu mi se pare posibila pentru cei mai multi dintre noi. Doar pentru exceptii, care se pot izola fara sa devina deprimati sau sa innebuneasca (de exemplu calugarii).

 

Restul, suntem asaltati din toate partile de erorile altora, care ne enerveza, si de ale noastre, de care ne e rusine. De cele mai multe ori nu ne intelegem nici pe noi insine. Adaugam oboseala, alergarea de toate zilele, stresul pentru ziua de maine etc. 

 

Am constatat ca e cel mai usor sa ii iubesti si sa ii intelegi pe altii cand esti departe de ei. Le poti intelege orice comportament (aproape) analizandu-l. Cand insa il ai in fata, se schimba lucrurile, reactionezi ca oricare altul (sau chiar mai rau). E ciudat, dar din experienta mea asa e. 

Editat de RisingPhoenix

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

N-am inteles niciodata prea bine atitudinea asta zen. Da, te simti bine, esti ok, inspiri pozitivism, dar cam atat. Nu pot sa radiez tot timpul, ca sunt om. Dar pot impartasi lucrurile pozitive si pot da o stare de bine oamenilor care se afla in preajma mea.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Astia cu zenul mi se par dubiosi, gen spalati pe creier, radiosi ca martorii lui elohim.

E ca o secta, mi se par periculosi. Sunt mai parsivi ca scientologii si mai ascunsi ca masonii.

Eu zic ca nu e de glumit cu zenul asta, ei vor cucerirea planetei, sa ne inchinam lor, sa ne oblige sa zambim fals si sa renuntam la placerea de a fi diferiti si de a ne contra.

Trebuie oprit pana nu se extinde epidemia, vad tot mai multi zen din astia pe strada, zambind ipocrit, de parca ei n-au gaze sau secretii.

Niciodata nu mi-au placut, mi s-a parut mereu ceva in neregula cu ei, vor sa ne converteasca mai ceva ca si seceratorii dupa Evanghelie. 
Trebuie luate masuri, flashmoburi, lobby, occupy movement, sa facem o contrarezistenta, altfel copiii nostri vor creste in nazismul zen, si nu vor mai avea dreptul la opinie, la tristete sau cearta, la originalitate si spontaneitate.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca exista atitudine zen si nu poti decat sa pari ridicol si fals incercand sa adopti o asemenea atitudine, pentru ca nu poti te comporti intr-un fel care e in contradictie cu felul tau de a fi si de a simti. Dar cred ca sunt oameni (putini la numar) care pot fi zen in multe imprejurari, dar nu pentru ca-si propun asa ceva, ci pentru ca ajung sa constientizeze ca a se agita fara rost si/sau din orice nu le-ar aduce niciun beneficiu. Atunci sunt zen fara sa faca vreun efort, firesc. 

Editat de Fiero
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu am o atitudine zen la ora actuala, de mai am putin si levitez in pozitie de lotus. Bineinteles, nu e naturala ci indusa de un cocktail de setralina si aripiprazol. Daca mai bag si un clonazepam, merg pe apa.

Mi-a facut scandal toata ziua ieri ala mic. Io cantam Celine Dion.

Apropo, cred ca daca se intoarce Burqa pe forum, fumam pipa pacii impreuna, asa zen sunt.rotflmao.gif

Editat de Naeema
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aripiprazol am avut si eu ocazia. Mai zen ca zenul. 

 

Adevarat graiesti. Am o grimasa stupida pe fata de zici ca-s Mona Lisa uitandu-se in gol. laugh.png

Editat de Naeema
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×