Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

7 fructe care-ți vor crește imunitatea iarna aceasta

Fructele sa nu lipseasca de pe masa/bufetul de party ca lumea le cauta.  Sa fie taiate in bucati mai mici, se mananca mai repede.   Ajuta si la mai buna dispozitie ca vitaminele intaresc sistemul imun, dar ajuta si la digestie ca afumaturile sint cam greu la stomac, dar au acea aroma atractiva irezistibila ca se mananca mult peste necesar mereu!!!   Un mar este de mare ajutor, sau apa cu lamaie dar cel mai bun este zeama de la jumatate lamaie sau Lime si 30 de minute nimic in gura.   Ananasul insa este un miracol alimentar ca si portocalele.   A nu le ocoli la petreceri, se poate face si o salata cu un sos de salata comercial acrisor peste toate fructele maruntite sau Salata de Fructe dulce cu frisca.  Pere, prune uscate, toate aduc un mare bagaj de prosperitate in corpul uman.   Eu incep sa fierb compot din prune uscate pe vreme rece si ofer celori care vin in usa pentru ceva din vecini.   Ofer si ceai fierbinte cu lamaie si miere.   Mai au chef de vorbit femeile care lucreaza de acasa, ca inainte de COVID.   Postasul este mereu interesat ca se plimba din casa-n-casa, el primeste in container inchis si-l mananca in masina.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tobă, leber și caltaboș! Cum le mănânci sănătos: Un trio obligatoriu în meniul de Sărbători! See the source image 

Si aceste platouri au mare trecere la oricare eveniment dar iarna in mod special ca sint de sezon si mai rar pe masa.   Grasimile se ofera imediat ca sa captuseasca stomacul, sa-l apere de efectele secundare de la alcool pe invitatul fericit.   Se poate oferi doar bufet rece unde mai incap specialitati din porc sau vanat.

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Rețetă 2 în 1: Quesadilla cu pui și sos guacamole. Rapid și simplu!

Nu este nici rapid si deloc simplu!!! dar merita incercat  daca nu costa prea scump, teenager-ii sa le prepare pe mesele lor cu prietenii ca au si rabdare mai multa :chef:  Eu de la copiii am invatat reteta asta dar si altele.

Mexicanii de obiceil doar cu brnaza si unt il prepara si e superbuna, saca nu este tortilla se pune si paine americana patrata la grilat.   

Rețetă 2 în 1: Quesadilla cu pui și sos guacamole. Rapid și simplu! | Rețete și vedete (retetesivedete.ro)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Noi celebram in acest weekend sa mai recuperam din timpul trecut, evenimentele personale si vom manca foarte multe bunatati ca nu tinem post cu mamaliga si urzici ca nu se gasesc!!! :lol2:    O sa vopsesc si oua rosii, ca pentru Paste nu vom fi cu toti impreuna, comand un cozonac impletit la poloneza ca au deschis recent aproape de mine, feliute de peste afumat, Salmon Norvegian preparat in Grecia, olive si artichoke din borcanele, si multe muraturi langa branzeturi.   Felul principal va fi Carne Assada de la senor mexicanul, ca trebuie bine marinat si ei au de toate si se pricep, noi doar le punem pe gratar.  Vine in cutie si tortillas de 2-3 feluri si multe alte necesitati dar facem iar mici ca se vrea complimentar ca la fel este ceva rar pentru copiii mei si de ce nu daca tot e party, lucrez cu cea mai mare placere!!!   Fierb si fasole boabe uscate sa fie deajuns, orez aduc ei  dar va fi iar vant si mai racoare, se va manca mai mult ... prepar si mujdei, si sauce de salata, fierb si cartofiori marunti dar si niste fripturi vor mai fi pe acel gratar ca Omu' vrea steak.  Ultima vor fi vinete si ardei gras rosu pe gratar pentru salata, pentru mine daca tot sintem in treaba, sa lucram.     Un tort Tiramisu si cafea va incheia acest eveniment nemascat ca sintem cu toti vaccinati si nimeni n-a fost diagnozat cu nimic in vogă!!! 

Sper sa ramana vremea uscata, ca au reclamat ploaie, dar numai 20% sint probabilitatile ...

Nepotul se va uita lung la noi ... ca ce facem, el inca n-a facut :resent: dar m-am gandit si la el, o sa-i prepar banana cu biscuiti si mere razuite ... 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Ce conține, de fapt, pateul vegetal găsit pe rafturile din supermarketuri. Mulți români îl consumă, dar este foarte periculos."

*Daca Postul este mai important decat sanatatea, religia comanda stilul de viata pentru multi romani, doctorii n-au ce sa faca.

Eu nu cunosc acel Pateu Vegetal, insa prepar Pateu cand am chef si am nevoie pentru musafiri din ficat de vitel sau de pui.*

https://www.fanatik.ro/ce-contine-de-fapt-pateul-vegetal-de-post-vandut-in-supermarketuri-foarte-multi-romani-il-consuma-cat-de-periculos-e-20533807

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

salam de sibiu

Salamul de Sibiu este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate tipuri de mezeluri tradiționale românești.

Acopera orice eveniment trist sau fericit, merge bine langa bauturi, usor de servit, arata super pe orice masa,

are gust bun si este placut de toata lumea!!!   Este un Superfood, ce mai!!!   
 

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×