Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Abbie M.

Ce poate constitui o stire?

Recommended Posts

Imi pun intrebarea asta de ani de zile, ciocnindu-ma accidental (nu citesc presa din proprie initiativa, nu ma uit la televizor) de publicatii si emsiuni care aduc in atentia publicului larg asa-zise evenimente sau aspecte ce nu par a fi relevante pentru societate in general.

 

Cateva categorii de asemenea ''stiri'' :

 

- O pseudo-vedeta/ vedeta tocmai a tras apa.

 

- Era sa se intample o tragedie (din fericire nu s-a intamplat absolut nimic).

 

- Un studiu demonstreaza ca 23, 00 47 (55) % dintre utilizatorii Facebook prefera servetele umede in loc de cele uscate, ca vacile dau mai mult lapte daca asculta Mozart etc.

 

- Hai sa sintetizez problemele tarii/ continentului/ omenirii in trei paragrafe (citeam adineauri un articol intr-un ziar care cica se respecta, despre ''pacatele colective ale romanilor'').

 

- Cum sa te prezinti la interviu/ la intalnire/ sa faci sex/ sa te incalti/ sa mergi in doua picioare mai eficient.

 

- Cum a decurs inmormantarea lui X (pe bune ca as anunta inmormantarea unei persoane publice abia dupa ce a avut loc, sa nu mai existe posibilitatea ca tot felul de ... sa se alature cortegiului funerar pt a isi face un selfie langa cel din sicriu, ca s-a mai intamplat).

 

- Un bolnav psihic a comis o fapta degradanta, hai sa il facem popular si sa ii umilim victima expunand-o in fata unei tari intregi, sa ne asiguram ca viata ii va fi asociata de toata lumea si pentru eternitate cu acel eveniment pe care poate ar fi vrut sa il uite in liniste.

 

- Hai sa fugarim Ambulanta sau sa tragem de om pe patul de spital, cand nu e neaparata nevoie sa il supunem unui asemenea stres (nu e o situatie generala de criza).

 

- Un om tocmai a trecut printr-un moment dificil, e instabil dpdv emotional si foarte probabil nu ar vrea sa il vada (si sa si-l aminteasca) nimeni in aceasta stare. Poate nu mai are nici puterea de a vedea asta pe moment, dar mai mult ca sigur va regreta mai tarziu ca a aratat atata slabiciune in fata altora. Hai sa imortalizam momentul si sa il difuzam in toata tara.

 

 

 

Adaugati si voi daca mai averti idei. smile.png Intrebarile mele:

 

Ce e intr-adevar de interes public?

 

De ce suntem inundati de atata izmeneala/ rating facut din suferinta altora?

 

Ce va place/ deranjeaza/ dispera in legatura cu stirile pe care le auziti zilnic?

Edited by RisingPhoenix
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa umple ora aia de stiri cand nu au nimic sau prea putine stiri interesante si relevante.

 

Exemplu...

...urmareste clipul....eu una m-am cracanat de ras. :rot:

 

Edited by Naeema
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te referi la show-ul lui Stewart sau la ce a facut CNN spre exemplu din stirea cu avionul ?


 

 

Ce va deranjeaza/ dispera in legatura cu stirile pe care le auziti zilnic?

 

Nici daca mai traiesc o viata si o petrec scriind aici despre asta, nu voi avea timp ca sa scriu tot.

Dar sa incep.

Cel mai mult ma deranjeaza subiectivitatea in stiri dar m-am obisnuit deja cu chestia asta. Pe locul doi sunt stirile despre celebritati si cu toate ca traiesc intr-o societate obsedata de vedete, nu m-am obisnuit indeajuns incat sa nu ma deranjeze. Deranj e putin spus, mi-e scarba si nu numai de stiri de genul asta ci si de oamenii in general care sunt obsedati de vedete si numai asta discuta in viata de zi cu zi.

Edited by Naeema
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai precum ziceau aia de la FOX news, CNN vor rating-uri si daca ceva ce reporteaza ei cauzeaza un spike fie cat de mic, se concentreaza pe acel ceva.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tinerea la curent cu progresul medicinei sau evolutia programului spatial, descoperiri arheologice si inventii tehnice etc. Adica ceva demn :unsure: de luat in seama. Si bineinteles ce se mai aude prin NordEstWestSud.

 

Cum ascultau pe timpuri batranii la radio. De cand cu televizorul s-a prostit lumea, dar si mai rau s-au prostit prezentatorii.

Aia de la Antenaunu is perfect de jale. Cand prezinta stirile se uita fix (in ochii telespectatorilor) si folosesc tehnici de exprimare pe respiratie ca se te acapareze total, indiferent ce stire de doi lei ofera. Pe aia doi, cei mai principali nu-i suport de loc, ca pe langa tehnicile astea de manipulare/hipnoza folosesc si melodramatism de nu mai pot... parca li s-a intamplat lor orice stire.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×