Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Spital covid dostoevschi ghete.

Hai să nu ne mai lăudăm pe noi că când citim cărț.

Ce planuri aveți pentru anul ce-a venit, măi oameni și femei, asta mă interesează, nu ce Coievschi citiț.

Poate am citit și eu Tarle, Vinogradov, Șoșoacă, Sven Hassel sau Hauff. 

Unde mergeți, de ce, de ce nu.

Ce munți, măi Stu, sunt ăia fără copaci? Ce Everestu' mă-sii de Caucaz se numește munte într-o zonă temperat-continentală fără copaci?!

Eu, dacă aș fi un munte într-o zonă temperat-continentală și aș vedea poza ta cu rahați de mistreți, da' fără copaci, aș zice: 

Soo-hwy-yaah! 

Konichiwa shindayo și alta nu! Mineriade?!

Nu se poate așa ceva! Minerii au fost în '99, nu acuma! Nu se mai poate!

nu poate sa zica mineriade =)) - YouTube

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Noaptebunadimineata, Garg. 

Planuri mari n-am. 

Sa fac vaccinul. Sa isi faca bunica si ea vaccinul. Sa merg la mare. As mai vrea sa fac un curs, dar nu exista fix ce vreau eu, asa ca inca nu e sigur ca vreau.

Sa citesc. Si sa merg des in muntii-mi.

Nu ai vazut copaci, pentru ca era o poienita inconjurata de copaci. Uite:

133998036_10217955403503827_2806147369326036304_n.jpg

134038529_10217955404143843_952226264394245622_n.jpg

Editat de Stu'
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 9 ore, gargbird a spus:

Eu n-am planuri.

Din poze reiese că ai planuri înclinate

  • Like 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
14 hours ago, Stu' said:

Te imbratisez, Vri! 

Iti doresc un an cat mai bun.

Am citit Suferintele tanarului Werther si acum sunt pe cale sa sfarsesc cu Afinitatile elective ale lui Goethe.

 

Mercic. Și ție la fel!

Hai, Faust mai înțeleg. Dar Suferintele tanarului Werther...Wow! Se sinucide Werther că n-o poate lua de nevastă pe Lotte, pe bune? Io n-aș mai putea să citesc așa ceva în sec. XXI! :laugh: Pot să spun că mai mult mi-au plăcut Durrenmatt sau Heinrich Boll. Bine, ăștia au scris cu vreo două sute de ani mai târziu decât Goethe. Dar măcar se pot citi și acum. 

Bine, orice se poate citi. Doar ziceam și io...:tongue:

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La Faust nu am ajuns inca. Dar il voi reciti cu siguranta. Verisoara mea e indragostita de carte si o pot lua de la ea, o are in diverse editii.

Despre tanarul Werther ce pot sa spun, avea putin peste 20 de ani cand a scris nuvela, dar, dupa o vreme, vreo zece ani, a mai modificat-o, considerand ca ar putea transmite un mesaj gresit. E adevarat ca temele operelor clasice ne apar acum naive sau cliseice - in trecut, insa, nu era asa si cade altfel lectura, daca o filtrezi prin parfumul societatii si culturii de atunci; in plus, ramane analiza autentica si complexa a autorului, a greului, si asta ii pastreaza valoarea. Goethe, fiind un filosof dibace, presara in toate operele lui multe simboluri si idei, mie imi face placere sa meditez la ele. 

Acum meditez puternic la afinitatile elective si la etica lor ,,naturalista'', daca exista - in concordanta sau in opozitie cu etica umana conventionala. Tema este deosebit de complexa si actuala, as spune, daca privesti problema din profunzime spre exterior si nu invers.

Editat de Stu'
  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bre, dar hotărâtă mai ești! Io nuș cum mai poți să citești sau să recitești literatură din sec. al XVIII-lea cu atâta sârguință. :smile: Te pregătești pentru Olimpiadă sau cum? Ah, recomand Voltaire - Candid sau optimismul. Măcar asta e plină de substanță și umor. :laugh:

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Voi reveni si la Voltaire, dar putin mai tarziu. Inca nu stiu ce urmeaza, insa posibil sa decid in seara asta. 

Bine spui tu ca sunt hotarata. De-a dreptul de neclintit, draga Vri. De foarte mult timp vreau sa recitesc si sa citesc cele mai rasunatoare opere literare ale lumii. Si pe toate cele ale greilor istoriei literare. Sunt de abia la un firav inceput. 

Iti spun un secret.

In noiembrie am scapat de rate, iar in decembrie am incheiat contractul de la al doilea job part time. Sporadic, pana anul trecut ma mai incalceam si cu cate un proiect de scurta durata. Dar am scapat de rate, acum pot sa raman la un singur job si sa investesc tot acel timp pentru lectura. De cand am intrat la facultatea de profil tehnic, am fost asaltata de lecturi, in marea lor majoritate, de specialitate tehnica.Imi mai indulceam necazul cu o carte usoara sau moderna...dar nici nu se compara! Groaznic mi-a lipsit timpul pentru lectura sufletului meu!

Acum, din punct de vedere al prioritatilor - pot! In sfarsit pot sa citesc cap-coada numai acele carti pe care mi le doresc, indiferent cat de greoaie si de complexe sunt. Pot! Mi-am castigat acest timp in toti acesti 10 ani in care am tras la fel de hotarat si decisiv. Stiu ca altii pot trai cu datorii o viata, si fara sa fie absolut constransi de situatie, dar nu si eu. Si mi-a dat Dumnezeu putere sa ajung aici. 

Si abia dupa ce imi reintru foarte bine in ritm - voi incepe proiecte noi, bineinteles, tot vechi pe lista. Nu stiu de ce, sau poate ca stiu - dar nu are sens sa dezvolt - dar simt ca imi traiesc timpul cu folos doar atunci cand ma preocup de lectura asta anume, in ceea ce priveste timpul meu liber. Fara sa exagerez, situez efectul lui pe aceeasi treapta cu timpul cand fac voluntariat. Cumva, chiar daca se disting, nu se separa...

Tu ce stii despre afinitatile elective? Ce parere ai despre acest fenomen natural si despre o posibila proiectie a lor in viata concreta si pasionala a oamenilor?

 

Editat de Stu'
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×