Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna, sunt noua aici, ma numesc Ana si am 25 de ani. Vreau sa imi cer scuze inca de la inceput pentru exprimare, nu cunosc termeni medicali dar sper ca ma veti intelege.

Am aflat ca am hepatita cronica B activa. Se pare ca am am avut acest virus in stare de inactivitate inca de la nastere. Saptamana trecuta am facut o viremie si acum hepatita este activa. Vreau sa va cer ajutorul in mai multe probleme:

1. Caut un medic foarte bun in legatura cu problema mea. Doctorita la care am apelat nu comunica deloc, nu pot sa o intreb nimic pt ca incepe sa tipe apoi intoarce spatele.Dupa 5 ore de asteptat pe holurile spitalului sta 30 de secunde cu mine pt a imi da rezultatul viremiei si a imi spune ca am hepatita activa si trebuie sa fac un fibrotest. Caut pe cineva care sa fie bun in meseria pe care o face, dar care sa aiba si putin timp sa mi faca un consult si sa mi explice despre acest virus si in primul rand sa fie om. Pt cei care se confrunta cu boala asta de mult timp v-as ruga sa imi sugerati un medic bun.

 

2. Nu stiu de cat timp este activa boala insa acum 6 luni am facut un tratament pt o inflamatie pelvina. Luam 3 antibiotice diferite si ceva antiinflamatoare + protectie stomac. Banuiesc ca atunci s-a activat. Problema mea este ca de atunci mi s-au umflat incheieturile degetelor mici de la maini. Pt ca durerile s-au agravat am facut toate testele reumatologice(boli autoimune) posibile in urma cu 2 luni. Toate analizele ies bune(HLA B27, ANA, etc). Intre timp am inceput sa am si dureri musculare pe toata partea dreapta, gatul umflat, clavicula umflata si dureroasa si subratul lafel; simptome ca si cum as fi racita care persista de 3 saptamani, dureri de cap groaznice + mi se inrosesc genunchii din senin cu temperatura locala si mancarimi groaznice pe tot corpul cu bubite pe antebrate. Daca cineva a trecut prin asta si ar putea avea legatura cu hepatita b va rog sa mi spuneti.

 

3. Acestea sunt analizele mele recente si sper sa ma puteti ajuta cu o interpretare, un sfat orice.

AcVHD-IgG - negativ

Anti HBe - 0,01

Anti HBe I- pozitiv

HBeAg- 0,427

HBeAg I - negativ

AgVHD- negativ

HBsAgQ2- 5349,75

HBsAgQ2 I - pozitiv

HCV 3 - 0.07

HCV 3 I- negativ

TGO - 25 ( 14-36 /U/L)

TGP- 26 ( 9-52...)

ALKP- 60 ( 38-126)

GGT- 15 ( 12-43)

VSH -10 ( 0-20)

CRP - NEGATIV

MCHC- 32.5 (33-34.8 )

PLT - 175 ( 200-400)

MPV - 11.1 ( 7.8- 11)

 

ADN VHB CANTITATIV - 2420 UI/ML ( Limita de detectie 20 UI/ML)

NR COPII/ML - 14085

In final imi cer scuze pentru postul meu extrem de lung,insa sunt disperata si as aprecia orice ajutor oricat de mic. Multumesc

Editat de ana2589

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am sa incerc eu un raspuns si am sa incep spunind ca nu e cazul sa te impacientezi si chiar daca dctorita a zis ca e activa, nu e neaparat asa. Intradevar incarcautura virala de 2420 UI este mai mare ca si limita pe care protocoll ministerului sanatatii a stabilit-o (2000 UI) dar nu este singurul criteriu. In cazul tau, datorita in special transaminazelor normale (TGO/TGP) e foarte posibil ca sa nu trebuiasca nici un tratament momentan, dar cel mai bine se va stabilii acest lucru dupa ce se va vedea afecatrea ficatului (fibromax sau fibroscan), dar personal nu ma astept sa fie afecat.

oricum mai jos ai un extras din protocolul de tratemnt

 

1.2. HEPATITA CRONICĂ CU VHB CU AgHBe NEGATIV

 

Criterii de includere în tratament:

• biochimic:

o ALT ≥2 x N

• virusologic:

o AgHBs pozitiv ;

o AgHBe negativ şi antiHBe pozitiv;

o IgG antiHVD negativ;

o ADN- VHB ≥ 2.000 UI/ ml.

• evaluarea fibrozei şi a activităţii necro-inflamatorii prin PBH sau Fibromax

o pacienţii cu criteriile de mai sus nu necesită evaluarea fibrozei şi a activităţii necro-inflamatorii

o la pacienţii cu ALT<2xN şi vârsta > 40 ani, , se efectuează puncţie biopsie hepatică sau Fibromax şi se tratează dacă este boală semnificativă;

• Indicaţii terapeutice în funcţie de vârstă:

o la pacienţii ≤ 50 de ani se recomandă tratament cu entecavir*, adefovir sau interferon pegylat

o Interferonul pegilat se recomanda la pacientii tineri cu valori moderate ale ALT şi viremiei

o la pacienţii > 50 de ani dar ≤ 65 ani se recomandă tratament cu lamivudină sau interferon pegylat

o la pacienţii > 65 de ani de preferat tratament cu lamivudină

 

 

 

Cit despre un medic bun, cred ca ar fi bine sa precizezi orasul de unde stei :) si deasemenea cauta pe forumuri pt ca sunt destule mendiuni de medici si de evitat si de recomandat.

 

Cit desprecelelate simptome, dupa stinta mea (mai bine zis nestiinta) nu cred ca au o legatura cu HBV.

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspuns. Din Bucuresti sunt. Am citit forumurile despre medici insa nu am ajuns la o concluzie inca.Intr-un loc citesc ceva bun despre un anumit doctor, apoi aud de la cunostinte lucruri neplacute despre acelasi medic. Am spus si o repet, caut pe cineva care sa isi dea interesul.

Cat despre simptomele mele reumatologice si mancarimile de piele, citisem in diverse publicatii ca virusul B poate da boli autoimune( lupus, artrita si altele).

Am facut si o ecografie ieri( destul de repezita) unde mi s-a spus ca ficatul arata normal, insa colecistul ar fi inflamat,cu peretii ingrosati,cudat si cu depozit decliv, ceea ce mi se pare f ciudat avand in vedere ca de 3 sapt tin regim. Mananc doar fructe, legume poate si cate o picatura de piept de pui.Iau suplimente silimarina, essentiale, orz verde si ceaiuri hepatice.

Editat de ana2589

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

orice medic are si bune si rele in fucntie de ce asteptari ai de la el si cum alege el s comunice .... fa-ti o lista de medici buni si dute la ei si intreba ce si cum si cauta-l pe cel ce ti se potriveste tie.

 

Eu iti recomand un fibroscan e ca si o ecografie, doar ca se uita dupa elasticitatea ficatului si combinat cu un fibroma poate sa dea o indicatie foarte exacta asupra starii ficatului, iar despre fiere nu stiu ce sa spun dar stiu ca un regim de 3 sapt nu poate rezolva o problema mai veche. Si apropode ceaiuri hepatice, atentie mare - orice ceai hepatic sau nu este filtrat de ficat !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna din nou. Am fost sa imi fac Fibromax azi pe la ora 12. Insa nu am avut pe cine sa intreb daca faptul ca iau aceste suplimente pt ficat ar putea altera rezultatul. Am inteles ca pt rezultat trebuie sa astept intre 1 si 3 saptamani insa surpriza... acum 15 minute am primit un mesaj pe telefon de la clinica unde mi se spune ca rezultatele sunt gata. Se poate asa ceva? Am mancat si o banana de dimineata plus cateva guri de cafea, ca acum sa citesc pe net ca trebuia sa fiu cu stomacul gol. Greseala mea, dar nimeni nu mi-a spus ca nu am voie sa mananc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×