Sari la conținut
Forum Roportal
mihaiandrei91

Cumparare propietate pe care se afla un imobil fara autorizatie de constructie

Postări Recomandate

Paul, proprietatea cumparata implica terenul si una dintre cladiri.


Buna ziua.Am cumparat in urma unei executari silite o proprietate formata din teren de 1500m pe care se afla o constructie:
-Cladire de tip P+M.

De asemenea pe aceasta propietate se mai afla o Cladire de tip P=>insa nu dispune de autorizatie de constructie si nu este intabulata...,nu este inscrisa in cartea funciara.,Aceasta cladire a fost construita de vechiul propietar in 2003 si nu a fost declarata deloc.

IN momentul de fata acest imobil se afla pe propietatea mea.
Intrebare:Cum pot intra in legalitate cu cea de-a 2 cladire?Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a obtine autorizatia de constructie si a inscrie-o la Taxe si Impozite la primarie pentru a intra in legalitate!
Multumesc!

Proprietatea se afla in Cluj.

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In contractul de vanzare-cumparare se mentioneaza ca am cumparat-o libera de sarcini,nu in actul de adjudecare.am cerut un extras la primarie pt datoriile fostului proprietar unde scrie:taxe si impozite restante catre firma ..... Fostul proprietar figureaza ca si firma la primaria orasului.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Conform contractului de vanzare pe care l-am semnat:"Imobilul este dobandit de cumparator liber de orice sarcini ori masuri asiguratorii,in baza art.53 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei,solicitand radierea din oficiu a oricaror sarcini,interdictii sau notatii existente in CF"

Deci toate datoriile pe care le-a avut fostul propietar o sa le plateasca el conform Excutarii silite.Eu nu sunt obligat sa platesc restantele pe care le are la Primarie...

 

Liber de orice sarcini, adica: Nu este ipotecat, Nu este gajat, Nu face obiectul unui proces, Nu este in executare silita etc!

Faptul ca este liber de orice sarcini, nu are nici o legatura cu datoria pe impozit. Nu inseamna ca ea nu exista sau ca se sterge automat in momentul vanzarii. Inseamna doar ca primaria( sau alti creditori), INCA nu a facut demersuri pt recuperarea datoriei. Inseamna doar ca alti creditori au luat-o inaintea primariei cu executarea silita. Atat.

 

Tu ai cumparat de la cel care a castigat licitatia? Ai cumparat fara certificatul fiscal, sau cum de nu ai stiu pana acum de datorie?

Stiu ca nu se poate vinde fara un certificat fiscal, iar acela nu se elibereaza daca nu e totul achitat la zi.

 

Poate datoria este pentru mai multe imobile, tu trebuie sa vezi care este datoria pe cladirea ta, sa o platesti daca primaria te preseaza, si apoi sa ii deschizi proces fostului proprietar, ca sa iti recuperezi banii.

La enel ( sau care o fi furnizorul de energie) are datorii? Sau la gaze, daca are?

 

Tare imi e ca te-ai cam pacalit.. probabil ca ai cumparat pe un pret de nimic, iar asta te-a orbit.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×