Sari la conținut
Forum Roportal
Ampera

Pe agenda zilei. Evenimente externe

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

On 5/12/2019 at 10:01 AM, Tomaso said:

Nu înțeleg la ce te referi.

Pate se referă la faptul că „instituția” de care K este responsabilă să o pună pe roate, va începe să funcționeze mai devreme sau mai repede decât preconizezi tu. 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu are cum să devină operațională mai repede de 2022.    În cel mai optimist scenariu posibil. 

Mă rog,  DACĂ această instituție va intra în funcțiune, întrucât existența acesteia este pusă sub semnul întrebării. 

Presupunând că va exista EPPO,   să vedem care ar fi rolul Luluței în ecuație:

 

Structură

Parchetul UE va avea o structură pe două niveluri.

Nivelul strategic va fi compus din:

  • un procuror-șef european, responsabil cu gestionarea EPPO și organizarea activității acestuia
  • un colegiu al procurorilor, responsabil de luarea deciziilor privind chestiuni strategice

Nivelul operațional va cuprinde:

  • procurori europeni delegați, responsabili pentru desfășurarea investigațiilor și urmăririlor penale
  • camere permanente, care vor monitoriza și direcționa investigațiile și vor lua decizii privind chestiuni operaționale

https://www.consilium.europa.eu/ro/policies/eppo/

Când își va începe activitatea Parchetul UE?

Comisia va stabili data de începere a operațiunilor EPPO de îndată ce acesta va fi instituit. Pentru aceasta se va baza pe o propunere din partea procurorului-șef european.

Parchetul UE ar trebui să își preia atribuțiile până la finalul anului 2020.

Se preconizează că etapa de instituire va dura doi până la trei ani.

 

Așadar,  studiind materialul de mai sus,  observăm că procurorul șef al EPPO  are atribuții manageriale.   Gestionare,  salarii,  sedii,  multe și mărunte ce țin de organizare.   Nici măcar stategia EPPO nu va fi în atribuțiile procurorului șef,  aceasta fiind misunea colegiului procurorilor,  organism ales din rândul procurorilor delegați de către țările participante la EPPO.  

Procurorii care vor desfășura anchete și investigații sunt numiți de către state,  fără ca procurorul șef să aibă un cuvânt de spus.    Ceea ce poate să facă procurorul șef este întrucâtva similar puterilor președintelui.   Adică poate să aibă un cuvânt decisiv la vot,  să se opună unor numiri,  să arbitreze cazurile unor conflicte de interese,   chestii din acestea.   Este o funcție mai mult politică,  în niciun caz executivă.   Procurorul șef nu poate să decidă nimic în legătură cu anchetele.  Poate doar să propună schimbarea procurorului în cazul că acesta ar putea fi într-un conflict de interese.    Dar niciun procuror nu va putea fi forțat să facă ceva contrar voinței acestuia.  Nu i se va putea da teme și nu i se va putea spune pe cine să ancheteze.   Gradul de libertate al procurorilor este foarte bine definit, tocmai pentru a nu exista suspiciuni referitoare la potențiale interese naționale sau politice.

 

Procurorul șef al EPPO nu va fi un șef al DNA,  pentru că EPPO nu este un fel de DNA european.    Iar procurorii cu atribuții executive vor fi numiți de către autoritățile naționale,  aceștia fiind singurii îndrituiți pentru anchete în țările lor.   Nu vom vedea procuror european belgian anchetând o fraudă cu fonduri europene,  ori cu TVA,  din Ungaria.   Acesta va putea ancheta doar în Belgia și atât.

 

Una peste alta,   visurile umede ale celor care consideră numirea Luluței o reeditare a cătușiadei din 2014-2016 sunt simple visuri.    Vor aștepta în zadar așa ceva.   Dar,  mă rog, speranța moare ultima.

 

Editat de Tomaso

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Văd că o dai sus și tare cu Luluța. Ți-e frică de ea? Ți-a făcut mult rău, ție și prietenilor tăi? Ești pesedeu? :laugh:

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Personajul  mă scârbește.   Reprezintă tot ceea ce detest mai mult.   Un om prost, rău, pervers.   

Evident că nu-mi este frică, atât timp cât exprim loud & clear ceea ce cred.   Referitor la pesedism,  te asigur că nu este cazul.   Sunt un om de dreapta, capitalist în ultimii 25 de ani - cu acte.  Aș vrea să-ți spun că pe Luluța o detestă oamenii care pun pe prim plan libertatea.   Nu-i vorba despre pesedism sau oricare altă afinitate politică.  Eu o detest pentru că-i o parașută de două parale.    Am votat cu Rațiu,  apoi cu Constantinescu,  la alegerile Vadim-Iliescu am stat acasă,  apoi Băsescu,  Monica Macovei în T1 și Iohanis în T2.   Între mine și partidele care reprezinta stânga există o incongruență doctrinară.   Sunt adeptul libertăților civile puse mai presus de interesele statului,   Acesta fiind, în opinia mea, doar un instrument menit a ne servi, a ne face servicii nouă, cetățenii contribuabili.    După cum cred că ți-ai dat seama din ceea ce am scris până acum sunt contra etatismului.    Nu văd statul a fi soluția nec plus ultra pentru viața noastră.     Mă opun instinctiv tuturor celor care cutează să calce drepturile cetățenilor.  Iar proasta asta, lck,  de mână cu secuștii lui pește prăjit  bugetarii mesianici, au făcut chestii cu care eu nu pot să fiu de acord.     Îi consider inamici și le doresc nasoale lor, să facă urticarie pe creierașele lor mici și zbârcite, de exemplu.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Koveși? Proastă? Așa, neprobat, în dorul lelii, cum tot bați apa în piuă, o poți acuza de orice (cum oricine poate face asta cu orice alt personaj), dar numai de prostie NU.

Dar lasă, probabil te referi la Olguța. Sau Dănciluța. Oameni care au puterea, un grad de cultură și de inteligență sub nivelul mării și fac ceva pe români - că deja m-am enervat.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 5 ore, Tomaso a spus:

Iar proasta asta, lck,  de mână cu secuștii lui pește prăjit  bugetarii mesianici, au făcut chestii cu care eu nu pot să fiu de acord.     Îi consider inamici și le doresc nasoale lor, să facă urticarie pe creierașele lor mici și zbârcite, de exemplu.   

Atentie, nu tolerat acest limbaj. Aici nu este genul ăla de democrație. O stii pe aia " viața nu e dreaptă " :triniti:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Care parte din mesaj ți se pare a fi în neregulă?    Mă refer la limbaj.  Întreb pentru a-mi ajusta geometria posturilor.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Chiar acum, Davi_ a spus:

Ai fost moderator, chiar nu stii? Dincolo de asta, esti un om educat. 

 Timpurile sunt altele.   Acum observ că se discută diferit.   Limbajul este altul.   Înainte se sancționa faptul că îi spui unuia că-i mincinos (atac la persoană).   Acum asta-i apă de trandafiri în raport cu ce se poate scri pe un forum.   De aceea întreb,  pentru a ști care sunt limitele.   Eu întotdeauna respect regulile.  Dacă nu-mi convin regulile nu scriu,  sau mă retrag.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Regulile sunt scrie in Regulamentul public. Limita... tine de bunul simt al fiecăruia, nu o putem impune noi. 

Zic sa revenim la subiect. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×