Sari la conținut
Forum Roportal
Ampera

Pe agenda zilei. Evenimente externe

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Mda. Doamna Viorica Dăncilă a comis-o din nou,  propunându-și să contribuie la „sprijinirea combaterii negational...negationanismului si a Holocaustului”.

Partea bună e că translatorul a salvat situația, omițând „negationanismul" și  transmițând că scopul evenimentului e de a susține lupta împotriva negării Holocaustului.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E groasa, ba.
E groasa rău!!

Magistrații SOLICITA ( fara drept de apel):

Solicitam:

1) Suspendarea imediata a punerii in aplicare a legilor justitiei si a ordonantelor de urgenta subsecvente.

2) Revizuirea legilor justitiei, tinand seama de o reala consultare a sistemului judiciar, precum si de recomandarile formulate in cadrul MCV, de catre Comisia de la Venetia si de catre GRECO.

3) Revizuirea Codului penal si a Codului de Procedura Penala pentru a le pune in acord cu jurisprudenta CEDO, cu Directivele UE, cu jurisprudenta Curtii constitutionale si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

4) Declansarea imediata de catre Consiliul Superior al Magistraturii a procedurii de alegere, prin concurs real, impartial, a unei noi echipei de conducere a Inspectiei Judiciare.

5) Suspendarea activitatii Sectiei Speciale de Investigare a Infractiunilor comise de Magistrati.

6) Respectarea competentelor si rolului fiecarei Sectii a Consiliului Superior al Magistraturii si implicarea Plenului in deciziile ce privesc intregul sistem judiciar.

7) Redobandirea de catre Consiliul Superior al Magistraturii, inclusiv prin Sectiile sale, a caracterului de organism colegial prin reala consultare a membrilor.

8) Infiintarea unei agentii pentru integritate cu responsabilitati in domeniul verificarii patrimoniului, al incompatibilitatilor si al conflictelor de interese potentiale in privinta tuturor functionarilor publici si demnitarilor, precum si cu capacitatea de a adopta decizii obligatorii care sa poata duce la aplicarea unor sanctiuni disuasive.

9) Intensificarea mijloacelor administrative si legale de control al modului de cheltuire a banului public."

 

Duminică, toată lumea în stradă.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 11 ore, Stu' a spus:

Numai de bine .

 

Daca ar fi candidat separat, pe cine ai fi votat?

Intreb pentru ca am auzit cativa care desi sunt cu usr, au o problema cu alianta cu Ciolos si acum sunt in impas.

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 11 minute, Enki a spus:

Daca ar fi candidat separat, pe cine ai fi votat?

Intreb pentru ca am auzit cativa care desi sunt cu usr, au o problema cu alianta cu Ciolos si acum sunt in impas.

 

Ambele au valori principale comune, PLUS are mai multi specialiști, dar USR are o dinamică extraordinară și a început să se maturizeze la modul f serios. PLUS e mai ,,manierat'', are relații mai puține, dar cu persoane cu mai multă experiență în diplomație. USR e mai adolescent in comportament, dar învață din mers, a învățat să fie receptiv la nevoile electoratului și să fie mai incluzivi cu diversitatea, chiar și cu cei mai convenționali. Se încurajează reciproc și sunt f ambițioși cu deadline-urile lor.

PLUS are lideri care se impun mai puternic, pentru a clădi o ordine si o reglementare interna de la început. USR nu a avut șansa asta, dar recuperează din timp.

USR asculta de înțelepciunea PLUS, dar nu renunță la democrație interna. Când se cearta usristii, o fac in mare stil. Dar a doua zi merg pe o decizie, nu se mai uită înapoi și zici că nu s-au certat niciodată. Sunt oameni care nu te lasă la greu. Au rețea deja enorma de simpatizanți și voluntari și pagini cu mare rating și rețea de e-mailuri.

Îi știu de f aproape, daca ai întrebari punctuale, le poți pune.

La europarlamentare votez cu usr-plus. Vom vedea ce se întâmplă la guvernare. Eu cred că vor merge tot împreună, asta îi sfătuiesc și eu - va fi un test mare europarlamentarele.

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Până atunci, duminică în stradă. 

Azi, dau magistrații tonul. 

Cristi Danilet: ,,Aștept ca toată țara să recurgă la proteste asemănătoare. Inclusiv Curtea Supremă.''

Va las și aici ce SOLICITA.

FB_IMG_1550825518702.jpg

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu este vorba de atât.

Nu s-a făcut puțin în țara asta din partea societății civice și protestele chiar au avut efect. Petitiile, inițiativele cetățenești, deplasările la Bruxelles. Toți partenerii noștri știu ce se întâmplă în țară și au câștigat incredere că cetățenii vor un parcurs european. 

E mult de spus pe tema și nu am timp acum, dar las mai jos un text complex și aici, poate vei înțelege.

 

,,Revin asupra dezbaterii de acum 2 zile, cand toata lumea imi spunea ca politica = politica si civismul = civism. 
De atunci a curs multa apa pe Somes in jos si mult mai multi oameni cu idee asemanatoare cu a mea au izbucnit din toate partile. Un politician bun stie sa asculte si sa inteleaga ca realitatea nu o poti modifica, doar pentru ca nu suna corect politic. De fapt, uneori toleranta poate deveni cu adevarat primejdioasa pentru libertate, iar romanii au nevoie de #LIBERTATE ca de aer.

Va reamintesc ca daca impartiti politica noua cu civismul, in tara noastra multi dintre acei 600.000 care au schimbat imaginea cenusie a Romaniei - sunt acum plecați în străinătate sau au intrat în politică. Iar dintre ei, o parte au venit doar la ultimele proteste foarte mari, la care - trebuie să recunoaștem - veneau și pentru că era interesant, lume multa, muzica, vedete, etc. 

Nu înseamnă că suntem foarte putini împotriva acestui regim abject, însă este deja o certitudine că cei care am rezistat cu protestele pe baricade NU SUNTEM DE AJUNS pt un impact cat de serios, pentru a-i determina să facă un pas cat de mic înapoi. De aceea eu cred că trebuie sa ne unim toți cei care mai putem să ne unim și să ne demonstram că INCA SUNTEM destui, că #UE are ce să susțină - suntem cetățeni europeni și vrem să arătăm asta, că PSD-ALDE nu ne reprezintă interesele. 

Și eu cred că trebuie să luptăm in tandem pe plan politic și civic, însă acum suntem la o cotitura și avem nevoie sa reaprindem speranța în oameni - este chiar atât de GRAV. Degeaba le subliniezi oamenilor teorii, când ei au alte teorii. Avem nevoie sa ne demonstram că realitatea pe care o dorim chiar este POSIBILA, ba chiar PROBABILA. 

Multi au pus osul că #USRPLUS să aibă vizibilitate, rețea de membri, voluntari și simpatizanți, grupuri de susținere online și rețea de e-mailuri. Și ei sunt acum și #ALTERNATIVA care nu exista acum doi ani.

Eu una chiar cred că până nu ieșim TOTI odată - și nu vad altă soluție decât ca #USRPLUS să pornească mașinăria - oamenii vor fi tot mai demotivați, vor semna tot mai greu și vor părăsi lupta tot mai urgent. Nu uitati că pe mulți îi sperie și JANDARMII !! 

Daca #USRPLUS ar organiza acest protest legal - așa cum a făcut-o PSD cu cel de susținere - am îndepărta multe pretexte folosite de unii să nu iasă în stradă. Pretexte reale, indiferent cum  le judeca cei din afara. Oamenii nu pot fi convinsi sa creada in adevarul vostru, ei pot fi doar castigati, castigandu-le increderea si simtindu-se #REALMENTE sustinuti in cele mai dureroase lor lupte.''

Editat de Stu'

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@Stu'

nu am nevoie sa pun intrebari pentru a ma convinge de ei, pentru mine usr-ul a fost unica alegere de cand au aparut. Dar sunt curioasa daca s-au simtit cumva presati sa faca alianta asta, pentru a nu faramita electoratul - ceea ce e oricum o idee foarte buna pentru ca atunci cand avem ceva ca pesede in politica, nu avem nevoie de jde partide si partidute anemice. Si recunosc ca nu prea inteleg de ce Ciolos a stat atata timp pe tușă cand avea optiuni pentru a se implica.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×