Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Black velvet

Salem

Recommended Posts

Urmareste cineva serialul Salem? Daca da, ce parere aveti despre el? Credeti ca lucrurile s-ar fi putut intampla precum sunt prezentate in film? Mie mi se pare putin cam ciudat, dar totusi interesant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am inceput eu sa-l urmaresc si imi place.

Cat despre ce se intampla in serial, realitatea a fost mult mai crunta. Salem-ul era cuprins intr-o isterie de vanatoare de vrajitoare si acele 4 fete aratau cu degetul pe oricine le displacea. Ala a fost inceputul. Mai tarziu oriceine putea acuza pe oricine si ajunsesera sa se invinovateasca unii pe altii din simple antipatii pana la dusmanii adanci. Nimeni nu era in siguranta.

Am urmarit odata un documentar despre Salem Witch Hunts si daca nu ma inseala memoria, au inceput sa o lase mai domol cu condamnarile si arderile pe rug cand acuzatiile au inceput sa se indrepte si spre oameni instariti ai comun itatii, spre lideri, spre nobibiltate.

Edited by Naeema
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie mi se pare putin exagerat modul in care se prezinta practicarea vrajitoriei in Salem, ca sa nu mai vorbesc de ritualurile legate de asa-zisul Mare Rit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta da, dar din cauza ca este un show tv nu un documentar si probabil ca unele chestii sunt exagerate pentru efect dramatic. Pe de alta parte puritanii din Salem de pe atunci aveau ca documentare despre vrajitori si practicile lor doar manuscrise formate din culegeri de povestiri ale asa-zisilor martori oculari si confesii ale celor acuzati de vrajitorie. Daca multi dintre cei care au participat la intocmirea acelor culegeri de texe au mintit sau au exagerat, e posibil ca acele descrieri sa fi fost pe aproape precum se ilustraza in serial.

Edited by Naeema
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai de cine altcineva sa fie scrise ? Nu zic ca n-or fi existat si pe vremea aia oameni care incercau marea cu degetul in domeniul magiei albe sau negre, mai in gluma mai in serios, precum exista si azi, dar cu siguranta ca nu ei s-au apucat sa tina jurnale si sa-si astearna in scris activitatile, practicile, ideologiile. Asa ceva ar fi fost auto-incriminare curata si extrem de periculos.

Cine stie ce le-a tulburat mintea religiosilor si inchizitorilor acelor vremuri de au intocmit textele alea de referinta despre cum sa recunosti o vrajitoare, care sunt simptomele victimelor, cu ce se ocupa vrajitoarele, samd.

Faza cu vrajitoarele avand un sfarc pe undeva pe corp, prin care isi alapteaza familiarii sau spiridusii, e autentica in sens ca asa scrie in documentarile alea de referinta, dar e hilara rau de tot. Stau si ma intreb ce dracu o fi fumat puritanul ala caruia i-a debitat mintea asa ceva.

Probabil ca ceva opium de la bastinasi. :lol:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apropo, astept sezonul 2 la Witches of East End. Foarte fain serial daca iti place genul.

Sleepy Hollow la fel.

Edited by Naeema
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×