Sari la conținut
Forum Roportal
Abbie M.

Oameni certati cu realitatea

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Inainte sa postez aici am luat in considerare aria dedicata job-urilor, cea de psihologie si Coltul Vesel. Toate s-ar fi potrivit intr-o oarecare masura.

 

Ma refer la persoane care solicita anumite servicii avand pretentii absurde sau/ si oferind rizibil de putin in schimbul muncii depuse. M-ar interesa ipoteze despre ce e in capul lor si mai ales cum cred ei ca altii vor accepta sa le presteze respectivele servicii, pentru ca nu inteleg.

 

Desi iau ca exemplu un singur domeniu de activitate (content writing, nu stiu echivalentul romanesc), cu siguranta ei exista peste tot. Cand am timp imi caut pe net cate un proiect de ocazie, pentru ca nu strica un ban facut in cateva ore. In ultima vreme e imposibil de gasit ceva care sa nu sune anapoda. Acum cativa ani, cand am inceput sa scriu articole, nu era nebunia asta de a oferi preturi de mizerie pentru multe ore de munca (cum ar fi 1 dolar pentru 500 de cuvinte, aka 2-3 ore sau mai mult de cercetare, scris si editare). In afara de pret, insira atatea specificatii ca te ia rasul, dar mai ales, unii cer lucruri imposibil de facut. Exemple:

 

- Unii au impresia ca o persoana complet neavizata ar putea sa scrie, suta la suta original si detaliat, despre aspecte tehnice ale unor produse in 30 de minute, ca si cand s-ar pricepe de o viata, si asta pe maruntis (sa angajeze un expert ar costa mult).

 

- Unii cer articole kilometrice despre produse care pot fi descrise in maximum un paragraf. Specifica si sa fie complet informative, sa nu bati campii, desi informatiile pe care ti le dau sunt 5-10 cuvinte seci de genul marimii, culorii, materialului samd (uneori nici chiar atat, uneori e doar o poza). Imi ceruse unul odata sa scriu un articol sub forma de stire, de 500 de cuvinte, despre un furou negru de cativa dolari. Am stat, m-am scarpinat in barba, nu ma dumiream ce ''stire'' sa inventez; poate furoul invatase sa vorbeasca, fusese vazut pe vreo actrita celebra sau alte tampenii. Am zis si eu ca stirea era aparitia noului model; evident ca nu a fost multumit cu asta. Atata tam-tam pentru o bucatica ieftina de nailon probabil insailata undeva in Bangladesh. Cine vrea sa citeasca 500 de cuvinte despe o haina pe care o cauta, sau alt produs practic? Normal ca lungimea articolului era pt SEO, dar da-o naibii de treaba, ce sa scrii, povestea ei de la fibra la ambalaj?

 

Altul, 1000 de cuvinte despre un frigider. Cica sa nu fie plictisitor, sa fie usor si placut de citit de catre oricine, dar in acelasi timp sa contina numai informatii. Am ajuns cu detaliile pana la freonul din el. Nu aveam altceva.

 

-Iarasi, unii cred ca exista o fantana nesecata a creativitatii in legatura cu produse care nu inspira nimic. Cineva care avea un site (un nene de treaba, e drept) unde intermedia vanzarea unor scari voia cate 4 articole de blog pe saptamana despre... scari. Bun, le iei la rand, tipuri, materiale etc. La un moment dat epuizezi subiectele. Cica sa scriu si eu povesti. Povesti cu scari. Pana unde pisici sa ma intind cu imaginatia, ca site-ul era unul serios, isi propunea sa vanda. Am renuntat pentru imi storceam creierul degeaba cu orele.

 

-Altii, stiind perfect ca nu stapanesc 100% limba engleza, dau verdicte asupra unor asa-zise greseli gramaticale sau fraze care cica suna aiurea, desi corecturile lor sunt pline de greseli de tot felul (evident sunt cei care cauta scuze sa nu te plateasca, dupa ce le-ai trimis materialul).

 

-Altii vor sa fie contactati numai de rezidenti ai SUA sau UK (de preferat nascuti acolo), pe care vor sa ii plateasca 1-2 dolari pe articol, cand in general se pleaca de la 8 lire (aprox. 16 dolari), care oricum e putin daca munca depaseste o ora-doua. Sa crapi de ras, nu alta. Nici o cafea intr-un mall nu-ti iei in UK cu 2 dolari. Dar e plin internetul de asemenea anunturi.

 

-Altii vor cate 10 articole ''de proba''.

 

 

Oare cum gandesc oamenii astia si cum relationeaza cu altii in vietile lor private, daca au asemenea asteptari de la niste straini?

 

Aveti exemple din domeniile in care lucrati?

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tu ai talent la scris, insa din scris se castiga in alte moduri mai bine. Se pare ca in domeniul articolelor platite scade pretul oferit pentru ca exista tot mai multi cei care scriu articole.

 

De ce nu te faci jurnalista? Sau scriitoare. Sau sa-ti faci propria afacere pe net folosindu-ti talentul la scris.


Oamenii astia cu pretentii enorme sunt genul de oameni care atunci cand sunt bebelusi le place sa suga lapte, sa ceara lapte, sa pretinda lapte. Apoi pretind atentia mamei, prefacandu-se ca au probleme. Nu o lasa sa doarma, vor numai in brate. Apoi cresc si incep sa pretinda. Jucarii, timpul adultilor, atentia copiilor. Apoi se duc la scoala si devin attention seeker.

 

Apoi ajung intr-o pozitie de putere, de unde isi permit sa ceara, si te vor toca la cap cu pretentiile. Asa sunt ei si basta.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
1. De ce nu te faci jurnalista? Sau scriitoare. Sau sa-ti faci propria afacere pe net folosindu-ti talentul la scris.

 

2. Oamenii astia cu pretentii enorme sunt genul de oameni care atunci cand sunt bebelusi le place sa suga lapte, sa ceara lapte, sa pretinda lapte. Apoi pretind atentia mamei, prefacandu-se ca au probleme. Nu o lasa sa doarma, vor numai in brate. Apoi cresc si incep sa pretinda. Jucarii, timpul adultilor, atentia copiilor. Apoi se duc la scoala si devin attention seeker.

 

Apoi ajung intr-o pozitie de putere, de unde isi permit sa ceara, si te vor toca la cap cu pretentiile. Asa sunt ei si basta.

 

N-am cum sa ma apuc acum de facultate, plus ca vad ce inseamna jurnalismul astazi. Sa scriu n-am liniste, m-am apucat de mai multe proiecte si le las in aer pt ca e nevoie de cateva ore la rand in care sa nu ma deranjeze nimeni. Oricum, nu sunt politically correct. smile.png

 

Ma mir pentru ca nu e doar un caz; aproape toate anunturile peste care dau suna la fel.

Poate ca e o problema de comunicare pentru ca cei care le dau nu sunt nici ei vorbitori nativi de engleza.

Dar sa-mi bag picioarele, nici nu se mai feresc, anunta direct ''am nevoie de cineva care lucreaza repede si ieftin, daca nu faci fata nu incerca''. Practic nu incearca sa te atraga cu nimic, nici macar cu politetea. Ar putea la fel de bine sa spuna ''daca esti suficient de bun, iti voi face imensa favoare de a te lasa sa lucrezi pentru mine pe mai nimic''.

 

Dilema mea e cum cred ei ca oamenii vor raspunde unor asemenea anunturi.

Editat de Rory*

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Am intalnit si eu situatii de genul asta, in perioadele cand faceam jocuri ca extrajob.... gaseam clientul care oferea job-ul pe net, aplicam, urma un soi de mica licitatie pentru pret si apoi incepea nebunia...


Cel mai enervant a fost un american - nici nu mai stiu din ce stat era - cert e ca dupa 3 jocuri si nervi tocati la maxim, am renuntat.

Pentru banii pe care ii platea avea niste pretentii ca pentru ultimul racnet in materie de grafica 3D, desi initial imi trimisese link-uri de model cu niste caricaturi de jocuri ce aratau fix ca acum 20 de ani... ajunsesem sa stau si cate 16 ore pe zi la calculator sa frec desenele alea care se intorceau la refaceri cu cereri din ce in ce mai absurde - ca umbra e mai nu stiu cum, ca are prea putina stralucire solara, ca la aripa dreapta, a treia pana din randul de mijloc nu se misca cum trebuie in timpul zborului (pentru un amarat de gif din 6 frame-uri pe care nici nu aveai cu sa-l analizezi la viteza reala) si tot asa, numai aberatii de-astea.


Prostia a fost a mea, fiind la inceput, am zis ca-l impresionez, ii aratam ca pot si chiar puneam botul la toate pretentiile si am tot migalit pana mi-au crescut dioptriile... si asa s-a invatat sa tot ceara din ce in ce mai mult, la aceiasi bani.... in final am zis gata, ca deja clacasem fizic...


in schimb cel mai bine m-am inteles cu un evreu, a fost fair de la inceput pana la sfarsit, cum am stabilit initial aspectul, asa a ramas pana la final, n-a avut pretentii in plus si totul a decurs ok.

Editat de *tania*
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Un exemplu cules la intamplare de pe un site unde intrasem astazi:

 

I need a professional writer to write me 300 pieces of SEO articles for my websites. I will check each pieces of articles with copyscape and if found any copied i will not pay you a dime.

 

S-ar traduce cam asa:

 

''Am nevoie de un scriitor de profesie sa imi scrie 300 de bucati de articole despre SEO pentru site-urile mele. Voi verifica fiecare bucati de articole cu copyscape si daca gasesc vreunul copiat nu-ti platesc nicio letcaie.''

 

La intamplare luat. Mai sunt zeci pe pagina respectiva, in tonul asta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ar fi fost amuzant daca folosea expresia " vreun cuvant copiat" ... sa te vad cum inventai din nou limba :lol:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu mai negocia si tu cu oricine. Dupa felul in care e transmisa acea cerere, cam poti sa iti dai seama cu cine ai de-a face.

Si la mine in domeniu ar vrea lumea sa le refaci proiectele de 10 ori in acelasi timp si la acelasi cost. Chestia e ca atunci cand e vorba de o nisa, nu prea pot spune : "or lingi podeaua, or sunt altii 100 care asteapta la usa". nu pot spune, in spate stand maxim 2-3 si si aia cu pretentii mari financiare, nu ca nu ar face-o. pe ideea asta mi-am si ales domeniul.

 

nu poti sa te orientezi pe o specializare care acum intra in voga? sa aduci un plus...sa te caute acei oameni care nu gasesc usor ce au nevoie. la tot drumul, adica.

Editat de stupid_me
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

macar voi ii gasiti de buna voie pe net. eu ii gasesc cand ma duc la munca. si pentru ca seful meu e certat cu realitatea si crede ca eu fac munca pt doi pe un salariu, mi-am luat pauza. cand ai pretentii, trebuie sa stii si ce poti sa oferi. daca nu oferi ceea ce astepti sa ti se livreze, nu mai cere. traiasca sistemul norvegian si faptul ca imi pot baga picioarele cand si cum vreau.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

nu sunt prosti cei care fac oferta, ci cei care o accepta - asta e parerea mea

nu toti isi permit luxul sa refuze oferte.

si asta pentru ca ceilalti de pe piata sunt mult mai disperati si accepta orice (vezi China), or prefera sa lase pretul extrem de jos ca sa pastreze monopolul (vezi marile corporatii cu preturile pe materiale negociate la sange cu distribuitorii, ca deh isi permit - au istoric lung si gros)

parerea mea.

 

plus ca eu nu consider ca sunt certati cu realitatea. ca nu stiu aprecia munca altora la adevarata valoare e posibil. ca vor sa o mentina cat mai jos ca si cost, e cert. problema e ca apar peste noapte tot mai multi manageri pe vanzari (90%), nu doar sefi si sefuti romanesti..si incepe sa planga piata dupa profesionisti.

Daca e dupa ei, am ajunge in scurt timp o lume de vanzatori. problema apare cand nu mai au ce vinde.

Stiati ca specialistii au salarii marite la greu de cativa ani, tocmai pe aceste considerente?

Editat de stupid_me
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×