Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Ella1402

Baraclude si sarcina

Rate this topic

Recommended Posts

Buna ziua,

Sunt destul de noua pe acest forum si nu stiu daca intrebarea mea este ok adresata pe acest topic.

Prietenul meu a fost diagnosticat cu hepatita B in 2006, a urmat tratament 1 an cu interferon iar de atunci si pana in prezent ia baraclude. Momentan hepatita este in stadiul de inactiva. Precizez ca si eu sunt cu analizele la zi, am facut vaccinul plus un rapel, pana acum, deci eu sunt ferita de virus.

Ceea ce vreau sa va intreb, daca stie cineva, care este pauza care trebuie facuta intre baraclude si conceperea unui bebe sau daca ar trebui fauta o pauza. Medicul lui i-ar fi spus undeva pana la 1 an, iar eu pe net nu gasesc nimic care sa ma lamureasca in acest sens. Am auzit in schimb diferite povestioare cu copii nascuti cu malformatii in urma acestui tratament. As vrea sa stiu mai multe informatii despre acest subiect. Poate a mai trecut cineva prin asa ceva?

Multumesc anticipat si multa sanatate!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

din ce stiu eu nici o pauza, baraclude (entecavir) se poate administra si in sarcina de catre mamele cu incarcatura virala mare (pt a reduce riscul de trasmitere catre copil la nastere).

 

1 an interdictie la concepere era perioada recomandata dupa terminarea tratamentului cu interferon.

 

Vb cu un medic de specialitate (infectionist, hepatologist) si o sa te lamureasca el, dar din ce stiu eu Entecavir nu tebuie intrerupt (in cazul unei intreruperi se poate ca sotului sa ii creasca viremia bursc .... )

Share this post


Link to post
Share on other sites

multumesc de raspuns. nu se pune problema intreruperii tratamentului cu entecavir fara recomandarea medicului. si da, in momentul cand tratamentul este intrerupt, viremia ii va creste. A facut o perioada o pauza de 3 luni si viremia i-a redevenit activa. acum este in continuare inactiva, dar a continuat tratamentul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara,ati gasit un raspuns undeva? Ce ati mai rezolvat?intreb deoarece si eu sunt sub tratament si imi doresc un copil ,dar nu stiu daca trebuie sa fac si cat sa fac pauza... De 4 ani fac tratament.multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×