Sari la conținut
Forum Roportal
Geta Hutanu

Curs gratuit la Sibiu, pentru parintii copiilor cu autism

Postări Recomandate

Curs gratuit pentru parintii copiilor cu autism din Sibiu – 25-26 aprilie

 

“Lectii despre autism” – un proiect national de informare a parintilor copiilor cu autism despre modalitati de stimulare adecvata a copiilor lor, initiat de Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) si desfasurat cu sprijinul sponsorului Raiffeisen Bank.

 

Caravana “Lectii despre autism” va avea 5 opriri intre noiembrie 2013 – aprilie 2014. Zonele unde au fost sustinute cursurile gratuite pentru parinti pana acum sunt: Ramnicu Valcea, Ploiesti, Galati, Craiova.

 

Ultima oprire a caravanei este la Sibiu, in datele de 25 – 26 aprilie, vineri si sambata. Partenerul local este Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr.1 Sibiu.

 

Cursul va fi sustinut de Andreea Matauan, psiholog cu experienta in terapia si recuperarea copiilor cu autism, in curs de acreditare interantionala.

 

Parintii vor primi informatii despre gestionarea comportamentelor dificile, stimularea limbajului si a comunicarii si predarea de abilitati de viata independenta, folosind tehnici si principii din analiza comportamentala aplicata.

 

Iata cateva lucruri pe care parintii care au participat la curs pana acum le-au avut de spus:

„Am apreciat calitatea informatiilor si capacitatea formatorilor de a ne oferi cu mare profesionalism date despre cum sa-i ajutam pe copiii cu autism” (Ramnicu Valcea)

„Parintii sunt cei care isi petrec cel mai mult timp cu copiii si ar trebui sa aiba cunostintele si informatiile necesare pentru a putea fi de folos propriilor copii. Informatia primita a fost ampla, bine structurata, cu exemple practice multiple.” (Ploiesti)

„Lectiile despre autism si-au atins scopul, din moment ce noi am inteles in ce masura analiza comportamentala aplicata poate sa ne ajute copiii sa se recupereze.” (Craiova)

„Sunt tata cu copil cu sindromul Asperger si A.D.H.D. Va multumesc foarte mult pentru cursul organizat in orasul Galati. Prin intermediul cursului organizat de dumneavoastra am invatat sa-mi inteleg mult mai bine copilul, mi-ati deschis ochii si vointa de a lucra mai mult cu copilul meu si sa ma implic mult mai mult in activitatile si educatia copilului meu. Respect si mii de multumiri Asociatiei AITA pentru organizarea cursurilor.”(Galati)

 

Se acorda suport de curs. Se acorda diploma de participare parintilor. Nu se acorda credite.

 

Cursul se va desfasura vineri, intre orele 16.00 – 20.00 si sambata intre orele 9.00 – 17.00, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr.1 Sibiu, Str. Filarmonicii, nr.18.

 

Teoria prezentata va fi completata de exercitii demonstrative, activitati practice si inregistrari video.

 

Informatii si inscrieri: asociatia.aita@yahoo.com,0213351536 de luni pana vineri intre orele 09.00 -18.00 Va multumim si va asteptam!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×