Sari la conținut
Forum Roportal
Alex1995

Nu ma pot concentra, inavata si sunt extrem de stresat

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna !

Vreau sa va impartasesc si voua probleme mele.

Am 19 ani si anul acesta am bacul, nu pot sa retin nimic, sunt foarte stresat si nu pot sa dorm.De invatat nu am invatat nici cand eram mic, recunosc, dar chiar imi doresc asta acuma si vad ca ma chinui degeaba.Problema este ca eu sunt la LPS(liceu cu program sportiv), acolo nu se prea face scoala deloc asa ca nu prea m-am pus sa invat in ani trecuti, deoarece stiam ca nu o sa raman corigent si daca nu invat.De cand am intrat in clasa a XII-a sunt foarte stresat, m-am inchis in mine, nu mai socializez deloc, nu prea mai am chef sa ies in oras, asta numa din cauza bac-ului.Noaptea nu pot sa dorm,dorm pe la 6-7 dimineata..ma pun in pat la ora 23:00, inchid tot : laptop, telefon, televizor.Inchid ochii si stau asa vreo 2 ore, dar degeaba, efectiv ma chinui sa dorm, dar nu pot si ziua nu dorm deloc.Acuma iau niste pastile naturiste impotriva stresului, dar nu au nici un efect.Ziua ma simt foarte obosit si slabit, iar noaptea ma simt foarte odihnit, dar nu pot sa ma concentrez nici macar pe un serial.Stiu ca asta v-a suna penibil, dar cand ma pun sa invat,stau 1 ora sa invat un sfert de pagina si peste o ora uit absolut tot.Nu pot sa retin deloc, iau si supradyn, si memoplus si magneziu, acuma de vreo 3 saptamani nu mai iau nimic, deoarece am auzit ca din cauza acelor medicamente nu pot sa dorm.Dar mai nou ma incruc si in vorbe, inainte nu eram asa..sad.png.Parintii mei mi-au promis ca daca iau bacu, o sa primesc o masina noua, o sa merg in vacanta unde vreau, ma muta singur, si imi dau si bani.Va dati seama ca oricine isi doreste asa ceva..ma straduiesc sa invat ca sa primesc toate astea, dar nu imi intra nimic in cap si ma demoralizez total, sunt foarte deprimat si uneori nu mai imi doresc sa traiesc(da, is un prost).Am momente cand nici macar nu pot sa ma concentrez, am incercat sa invat ascultand muzica simfonica, dar degeaba.Vreau sa iau bac-u neaparat.Ai mei se descurca foarte bine financiar, dar eu vreau sa intru la facultate sa imi castig singur banu, vreau sa am niste parinti mandri, vreau sa fiu eu mandru de mine ! Dar din pacate moralul meu este la pamant.Mi-am rugat parintii sa ma duc la doctor sa vada ce am, dar nu vor, fiindca zic ca eu sunt lenes si nu am chef sa invat si ca sigur nu am nimic.Numa cand ii aud pe ei zicand asta ma simt si mai prost. Aaa si mai este ceva, asta chiar e banal, cand ma pun sa invat sau ma chinui sa ma concentrez, simt ca imi arde creierul smile.png).Oicum e atrofiat..smile.png)

Lasati-mi niste sfaturi va rog frumos !

Numa bine !

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu te obosi sa iei bacu din prima, si din a doua este bine. Asa ca nu te mai stresa ca mai rau iti faci, da-le incolo de promisiuni, macar de ai fi stiut de miza de cand ai intrat la liceu, ca sa te impulsioneze sa inveti, acum e cam tardiv. Parintii au gresit sa iti promita atatea cand este evident ca puteau foarte bine sa iti promita si o calatorie spatiala, tot aia era pentru tine. Mai bine te ajutau efectiv sa inveti sau sa scapi de stres, pe cand ei de fapt iti amplifica stresul cu asteptari irealiste. Probabil ca oricum te vor sprijini material chiar daca iei bacul in toamana sau la anul viitor, important este sa il iei intr-un final.

 

Deci primul scop este sa scapi de stres, al doilea sa poti invata sa treci bacul, iar abia al treielea sa il iei. Pentru ca fara primele doua, nu prea ai sanse.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

porcul ingrasat in ajun are efecte secundare: palpitatii, nopti nedormite, stres, teama de esec cu consecinte pe termen lung, etc

 

 

...baga-te pe fructe si legume

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ia lecitina, vei memora totul fara sa vrei, inclusiv numere de masini sau telefoane sau date de care nu ai nevoie

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

sunt foarte deprimat si uneori nu mai imi doresc sa traiesc(da, is un prost).Am momente cand nici macar nu pot sa ma concentrez, am incercat sa invat ascultand muzica simfonica, dar degeaba.Vreau sa iau bac-u neaparat.

 

Ar trebui sa iti resconsideri aspiratiile din 'vreau sa iau Bacul neaparat', in 'vreau sa ajung sa MERIT sa iau Bacul'.

Nu e capat de lume nici daca il pici anul asta, ai tai isi permit sa te mai tina un an. Sa te dai de ceasul mortii ca si cum ar fi capat de lume, nu e o solutie. Poti sa o faci, dar iti faci singur o defavoare. Rationeaza. Cauta in jurul tau oameni pe care ii admiri si incearca sa vezi de ce ii admiri.

Pentru ca au finalizat ceva sau pentru modul in care au finalizat ceva?

 

Daca inveti, o faci pentru tine. Nu pentru ai tai. Daca o faci pentru ai tai, nu o faci pentru tine.

Hotaraste-te.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Daca inveti, o faci pentru tine. Nu pentru ai tai. Daca o faci pentru ai tai, nu o faci pentru tine.

Omul a spus foarte clar pentru ce o face: "Parintii mei mi-au promis ca daca iau bacu, o sa primesc o masina noua, o sa merg in vacanta unde vreau, ma muta singur, si imi dau si bani."

Parinti insa nu si-au dat seama, si se pare ca nici el nu isi da seama, ca nu poti acumula in cateva luni cunostintele pe care in mod normal le acumulezi in cativa ani.

  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vreau sa iau bac-u neaparat.Ai mei se descurca foarte bine financiar, dar eu vreau sa intru la facultate sa imi castig singur banu, vreau sa am niste parinti mandri, vreau sa fiu eu mandru de mine !

 

Omul nu are de ce sa disimuleze.

Vrea mai mult de la el, desi nu o constientizeaza decat partial.

De aceea am spus ca e cazul sa isi reconsidere aspiratiile si sa le trateze ca atare. De acolo poate porni motivatia.

Editat de stupid_me

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Poate ar trebui sa admiti ca o masina si bani si o vacanta nu sunt idealuri care sa merite efortul de a toci materie pentru Bac. Risti sa innebunesti, fortandu-ti creierul.

 

In loc de asta, ai putea sa incepi incet incet sa o iei pe drumul ratarii Bacului, someriei si locuitului cu parintii toata viata, deci adio sex


//dar eu vreau sa intru la facultate//

 

De ce sa te fortezi sa intri la facultate, cand parintii tai te pot inscrie la o facultate privata platind taxe mari anuale?

Doar ai zis ca au bani.

Ce e cu tine de ai mentalitatea asta de sarac si zgarcit?

 

Vrei sa nu ti se prajeasca creierul, salta banul!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Daca nu dormi, orice ai face sau ai lua nu are nicio importanta. Inainte de toate trebuie sa iti revii, pana nu ajungi la pamant cu nervii (presupunand ca nu esti deja).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu inteleg de ce iti faci atatea probleme. Chestiile alea, masina, casa, bani, oricum o sa ti le dea, macar sa scape de tine.

Nu-ti mai face atatea probleme. Iti poti face linistit un plan pe termen lung.

Oricum acum nu ai nici o sansa. Faptul ca nu te poti concentra este doar o iluzie. Tu de fapt nu poti retine ceva ce nu intelegi, pentru ca iti lipsesc multe din cunostintele pe care trebuia sa le acumulezi. Ideea este ca unii care isi cunosc interesul, trec prin toate emotiile prin care treci tu acum, numai ca ei le-au esalonat de-a lungul anilor de liceu, iar ceea ce simt ei acum este a suta parte din ce simti tu.

Trebuie sa gandesti in compensatie. Tu toti anii astia ai fost linistit si acum traiesti toata emotia odata.

Tot este bine, altii nu o incerca nici acum.

Editat de johnnyblue
  • Like 1
  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×