Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Anda

Un sfat va rog! Ordin de restrictie?

Recommended Posts

Nu stiu ce sa mai fac !

 

Deci pe scurt povestea mea : am fost casatorita , am 2 copii minori si in plus un tata betiv care efectiv este intr-un stadiu grav ! Dinainte de moartea mamei mele (care de fapt a fost accelerata de comportamentul lui) acesta avea obiceiul de a bea in asa hal incat nu mai stia de el.Am incercat sa-la lamuresc ca-i bine sa urmeze un tratament (dezalcoolizare), dar nici nu a vrut sa auda .Aproape saptamanal , scandaluri, betii,......., sa-a ajuns pana acolo cand un echipaj al politiei la-a adunat de pe strazi si la-a internat intr-un spital de boli nervoase , unde de fapt i-au pus un diagnostic ,alcoolism combinat cu paranoie.O boala destul de grea , dar care mama , pe atunci traia,, facandu-i-se mila de tata a preferat sa-i faca externarea , ca atare el(tatal meu) a reinceput calvarul , iar mama in curand sa-a stins.

Acum ramanand singur si bineinteles cu acelasi obicei (bea pana la ultimul banut), vine la mine acasa imi face panarama sa-i dau bani(cu toate ca eu ii platesc impozitele si taxele la casa , mi-e frica sa nu ramana pe drumuri !)) , ca daca nu vine la mine la servici si ma face de ras sau (ceea ce de fapt ma ingrijoreaza) vine acasa si bate cu picioarele in usa speriindu-mi copii.Sotul meu pe vremea cand eram impreuna de multe ori a vrut sa-la ia de gat , dar de fiecare data la-am oprit gandindu-ma ca astfel poate face vreo prostie .

La cine ma pot adresa (ma refer ca autoritate) care sa ma poata ajuta sau ce pot face in ideea protejarii copiilor mei (care sunt in crestere si nu vreau sa fie marcati de un asemenea "bunic", mai ales ca sunt mici totusi si stau destul de mult timp singuri acasa).

Va multumesc pentru sfaturi !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din pacate din cate stiu in Romania nu exista legislatia necesara pentru a obtine ordinul de restrictie pentru o persoana daca nu au existat antecedente violente. In lipsa dovezilor legistice este destul de greu de facut ceva si ma refer aici si la internare.

Totusi nu disperati. In primul rand dumneavoastra sunteti cea care trebuie sa spuna un NU categoric 'bunicului'. Din punctul meu de vedere singura legatura este cea de rudenie/sange, dar altfel nimic nu va mai leaga de omul acesta si va recomand sa evitati contactele cu el. Ganditi-va in primul rand la binele dumneavoastra si al copiilor.

In al doilea rand ar trebui sa luati legatura cu o organizatie ce lupta impotriva violentelor in familie. Daca ei nu va vor ajuta direct, atunci va vor indruma catre centrul care se ocupa cu asa ceva.

Acum am vazut ca adresa de IP este una din Canada, nu stiu locatia dumneavoastra pentru ca v-as fi oferit niste numere de telefon utile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da , acum sunt intr-adevar in Canada in vizita la niste amici (ma bate gandul sa renunt la tot din Romania si sa demarez actele de emigrare, dar asta dureaza).Locatia mea in tara este in Braila !

Multumesc pentru sfaturi !

Share this post


Link to post
Share on other sites
mai ales ca sunt mici totusi si stau destul de mult timp singuri acasa

...cred ca primul pas trebuie facut in protejarea copiilor. nu le stiu varsta dar ei trebuiesc integrati in comunitate pentru o perioada cat mai lunga din zi ...!

..apoi ar trebui sa aveti o intalnire cu politistul de promiscuitare...

..apoi sa aveti puterea sa incepeti propriile negocieri cu tatal recalcitrant..

...incercati sa-la convingeti sa vada un psiholor...mai indicat ar fi un psihiatru...dar cred ca va fi greu de convins...nu veti reusi dupa o intrevedere, dar perseverand, dupa cateva intalniri , recomandat in prima parte a zilei...pentru a nu fi deja sub consumul de alcool...

...si poate intre timp pot aparea si alte solutii...dar te r e b u i e sa inteprindeti ceva cat mai repede ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

[..apoi ar trebui sa aveti o intalnire cu politistul de promiscuitare... ::): ::): ::):

 

Si non e vera e ben trovata. (corect "politist de proximitate")Dar asa cum a rezultat,probabil dintr-un "lapsus calami", este genial. Este de tinut minte.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×