Sari la conținut
Forum Roportal
nickcosminus

Care este fundamentul pentru impozitul pe venit si profit?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Salutare!

Stand eu asa, mi-a venit urmatoarea intrebare in minte: Care este logica din spatele existentei impozitelor pe venit si profit?
Cand spun "logica" ma refer la o baza legala, cu fundamente solide, rationale si nu la o logica absurda, de genu ca asa vrea muschiul lor.
Am incercat sa gasesc acest raspuns singur, cautand codul fiscal si citind. Din pacate, am fost foarte dezamagit cand am constatat dupa vreo 1 ora de citit, ca nu am gasit o informatie esentiala, anume, ratiunea existentei acestor impozite, pe venit si profit. In acel cod care are sute de articole cu nustiu cate paragrafe pentru fiecare articol si care este scris in termeni pomposi si cuprinde o tona de informatie care te face sa te intrebi de ce te-ai nascut pe Pamant, ni se dau doar instructiuni, ce trebuie sa facem si ce sa platim si cum si etc.
DAR carei conceptul istoric, fundamentul pentru toate impozitele astea?
De ce nu au inclus domnii care au elaborat documentul acela stufos si aceste chestiuni?
Voi stiti sa-mi raspundeti la intrebarea asta?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Normal ca da, dar ne-ar lua prea mult ca sa te facem sa intelegi.:D

Pe scurt, fundamentul logic si de baza vine de la separatia puterilor in stat. Apoi, de la sustinrea financiara comuna a acestor puteri ce ii reprezinta sau apara drepturile cetateniilor tarii, dupa caz, in fata altor persoane. Ale unui singur cetatean in fata celorlalti, cat si a tuturor in fata altora straini.

 

Cetatenii unei tari trebuiesc sa plateasca costurile privind intretinerea unei armate, a unui guvern, a unui parlament, a unui intreg aparat administrativ central si local. Altfel nu ar mai subzista, ca stat.

 

Din nevoia asta s-a nascut dreptul statului de a colecta taxele si impozitele. Si obligatia cetateanului de a le platii.

Nevoie ce s-a nascut in antichitate si a evoluat in decursul vremurilor. Intrucat nu exista principuiul egalitatii, unitatii, etc, cat si multe altele dintre cele existente azi.

 

Acum, sa nu mai intrebi si care este diferenta intre taxe si impozite, ca nu mai explic! :lol:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×