Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Geta Hutanu

AITA

Recommended Posts

La începutul anului trecut am decis să-mi folosesc timpul liber făcând voluntariat, îmi doream foarte mult să petrec timp în compania copiilor. Așa am trecut pragul Asociației pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA).

E uimitor cum o simplă joacă alături de copii poate să-ți lumineze ziua, să te facă să zâmbești chiar dacă ești trist sau obosit. Am impresia că intru în altă dimensiune, pentru că un val de energie pozitivă mă înconjoară de fiecare dată. Toată echipa e mereu pozitivă și, chiar dacă efortul pe care îl depun nu e unul minor, dau mereu impresia că munca lor e ușoară, mereu sunt plini de energie și cu zâmbetul pe buze. Aici am înțeles în sfârșit ce înseamnă să faci ceea ce-ți place, să nu te duci la serviciu doar să ai cu ce să supraviețuiești, să faci un lucru cu pasiune și dăruire, să te trezești dimineața cu zâmbetul pe buze și abia să aștepți să te întâlnești cu toți...colegi, copii, părinți.

Șansa a facut să pot rămâne în echipă, ca asistent manager. Chiar dacă mă ocup de partea administrativă, mă întâlnesc zilnic cu copiii și cu părinții.

Observ mereu schimbări în evoluția celor mici și cred că evaluarea făcută copiilor înainte de a începe terapia și programele personalizate au un rol important.

Fiecare reușită, oricât de mică, mie îmi pare un progres imens, aproape de miracol...și cum ar putea fi altfel când un copil care vine la centru fără să vorbească sau care are anumite comportamente de protest, vine după un timp, mai lung sau mai scurt, intră spontan la mine în birou, îmi zâmbește și îmi spune: „bună, Geta!”, îmi răspunde la ce îl întreb sau îmi pune întrebări.

Înainte de a lucra aici nu știam nimic despre ONG-uri. Acum realizez cât de greu reușesc să rămână pe linia de plutire și totuși la AITA jumătate din costul terapiei este suportat de asociație.

Mai mult de atât, mereu se caută soluții pentru a putea ține cât mai multe cursuri gratuite pentru părinți, cadre didactice sau specialiști, nu numai în București, ci și în țară.

Și sunt fericită să pot lucra într-un loc în care pe primul loc sunt cei din jur, un loc în care ți se permite să te dezvolți atât profesional cât și personal, unde se scot în evidență lucrurile pe care le faci bine, nu greșelile și unde proiectele tuturor sunt susținute și încurajate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×